fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi Nasıl Kullanılır?

Görüntülenme Sayısı: 7040

E-okul veli bilgilendirme sistemi bir diğer adıyla e-okul VBS, ailelerin öğrencileriyle ilgili detaylı tüm okul bilgilerine tek bir sayfa üzerinden ulaşmasını sağlamaktadır. Öğrencilerin sınav notlarından, devamsızlık bilgilerine, haftalık ders programından, okuduğu kitaplara kadar birçok bilgi e-okul VBS üzerinden ailelerle paylaşılmaktadır. E-okul VBS girişi yapan ebeveynler çocuklarının sınav tarihlerine de ulaşabilmekte ve ders çalışmaları gereken zamanı böylece belirleyebilmektedirler. Bu makale üzerinden e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş için yapmanız gerekenlere, e-okul öğrenci giriş ekranına nasıl ulaşabileceğinize, bu sistemi nasıl kullanacağınıza ve e-okul VBS üzerinden hangi bilgilere erişebileceğinize dair fikir sahibi olacaksınız.

E-okul Veli Bilgilendirme Nedir?

E-okul Veli Bilgilendirme Sistemine Giriş 2023

Ocak 2007'de hizmete sunulan e-okul ailelere büyük kolaylık sağlamış ve okula gitmek zorunda kalmadan çocuklarının eğitim durumlarıyla ilgili güncel bilgilere ulaşabilmelerine imkan sağlamıştı. Daha sonra kullanımı sunulan e-okul VBS ise ailelere öğrencilerinin bilgilerine diledikleri zaman erişebilme olanağı tanıdı. Veli bilgilendirme sistemine giriş yapan aileler; güncel devamsızlık bilgilerine, sınav takvimine, sınav sonuçlarına ve öğrencilerinin yıl sonu notlarına kolayca erişebilmektedir. Bunun yanında öğrencilerin geçmiş senelerde aldıkları karnelerin ön ve arka yüzlerini de aileler VBS üzerinden görüntüleyebilmektedir.

E-okul Veli Bilgilendirme Sistemine Giriş 2023

E-okul VBS girişi yapmak isteyen velilerin öncelikle e-okul öğrenci giriş ekranını açmaları gerekmektedir. Bu adım da ailelere iki seçenek sunulmaktadır. Birincisi, MEB e-okul veli bilgilendirme sayfası üzerinden öğrenci giriş ekranına ulaşım, ikincisi ise uygulama mağazaları yardımıyla (Google Play, App Store vb.) cep telefonlarına indirilen VBS uygulaması üzerinden öğrenci giriş ekranına ulaşımdır. Bu ekrana ulaşan ailelerin sisteme giriş yapmaları için birtakım bilgiler istenmektedir. Bunlar; öğrencinin T.C. kimlik numarası, okul numarası ve kimlik bilgilerinden bazılarıdır. Bu bilgileri girdikten sonra ekranda yer alan güvenlik kodunu da yazdıktan sonra çocuğunuzun okul bilgi ekranına ulaşım sağlamış olacaksınız. Gördüğün gibi e-okul VBS giriş için herhangi bir üyelik oluşturmanıza veya bir yerden şifre almanıza gerek yoktur.

E-okul VBS Kullanımı

Öğrencinizin T.C. kimlik ve okul numarasını girdikten sonra ekrandaki resimde yer alan rakamları da yazıp giriş yapınız. Sonrasında yeni bir sayfa açılacak ve karşınıza cevaplamanız gereken seçmeli iki soru çıkacaktır. Bu sorular; çocuğunuzun doğum tarihi, nüfusa kayıtlı olduğu il veya ilçe olabilir. Daha sonra bu soruların altında yer alan 5 fotoğraftan çocuğunuza ait olan fotoğrafı seçip, tamama bastıktan sonra sisteme giriş yapmış olacaksınız. Bu nokta da sizleri aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi bir sayfa karşılayacaktır.

E-okul VBS Kullanımı

Sol üst köşede yer alan "Öğrencinin Sınıfları" bölümünden çocuğunuzun dilediğiniz sınıf seviyesiyle ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

E-okul Öğrenci Giriş Sayfasına Nasıl Ulaşılır?

Milli eğitim Bakanlığı'nın geliştirmiş olduğu e-okul veli bilgilendirme sistemi aynı zamanda öğrencilerin kullanımına da sunulan bir uygulamadır. Tıpkı ebeveynler gibi öğrenciler de bu sistemi kullanabilmekte ve eğitim hayatları ile ilgili merak ettikleri detaylı tüm bilgilere buradan ulaşabilmektedirler. Kısacası; öğrenciler için farklı bir bilgilendirme sistemi bulunmamakta ve e-okul öğrenci girişi, VBS giriş ekranı üzerinden yapılmaktadır.

Bu sene yaşanan virüs salgınında dolayı aileler ve öğrenciler karneleri e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaparak görüntüleyebilecektir. Öğrencilerin karnedeki notlarını ise birinci dönem yapılan sınavlar belirleyecektir. Ayrıca bu sene hiçbir öğrenci sınıf tekrarı yapmadan bir üst sınıfa geçmiş sayılacak ve zayıf dersi olan öğrenciler sorumlu geçmiş kabul edilecektir. Taktir, teşekkür veya onur belgesi almaya hak kazanan öğrencilerin bu belgeleri 22 Haziran tarihiyle birlikte kademeli olarak dağıtılacaktır.

E-okul VBS Üzerinden Hangi Bilgiler Öğrenilebilir?

E-okul öğrenci giriş sayfası veya veli bilgilendirme sistemi üzerinden aşağıdaki bilgilere ulaşabilirsiniz.

  • Haftalık Ders Programı
  • Sınav Tarihleri
  • Sınav Notları
  • Devamsızlık Bilgisi
  • Aldığı Belgeler
  • Okuduğu Kitaplar
  • Davranış Puanları
  • Şube Yazılı Ortalaması
  • Yıl Sonu Notları
  • Diploma Puanı
  • Diploma Puanı
  • Burs Ödeme Bilgileri

NOT: Şube yazılı ortalaması; öğrencinizin aldığı sınav puanının sınıftaki diğer öğrencilerin aldığı puan ile karşılaştırılmasıdır. Örneğin; 20 kişilik bir sınıfta 19 öğrenci 80, bir öğrenci 70 alırsa sınıf ortalaması 79,5 olacaktır ve 70 alan öğrenci ortalamanın altında kalacaktır.

Bu makale Umut Arslan tarafından 13 Eylül 2022 tarihinde güncellenmiştir.
Diğer Veliler ile Paylaş!

Bu makaleye henüz bir yorum yapılmamış ilk yorumu yapan sen ol! Yorum Yap
Yorum Yap
Ad Soyad *
E-Posta Adresiniz *
Yorumunuz *
PAYLAŞ
Sonraki Makaleye Göz Atın
EBA Nedir? EBA Girişi Nasıl Yapılır? EBA'ya giriş nasıl yapılır? EBA öğrenci girişi için hangi bilgiler gereklidir?EBA girişi için bilmeniz gereken tüm detaylar bu makalede.
İstanbul Bölgesinde Yorumlanan Bazı Okullar
Özel Köşk Anaokulu Özel Okul
Özel Köşk Anaokulu

bu anaokulunun eğitimi yavruma gerçekten de hayatının ilerki aşamalarında da eğitim öğretim hayatına başlangıcı için de...

Özel Ataşehir Sevinç Koleji Anadolu Lisesi Özel Okul
Özel Ataşehir Sevinç Koleji Anadolu Lisesi

Özellikle kış sporlarında alışılmışın dışında başarılarla biz velileri ve öğretmenlerini gururlandıran öğrencileri yetiş...

Özel Şerifali Sevinç Koleji Anaokulu Özel Okul
Özel Şerifali Sevinç Koleji Anaokulu

Okulumuzdan ve öğretmenimizden çok memnunuz çocukların mutluluklarını ve güvenliklerini önemsiyorlar

Üye Girişi

Şifremi Unuttum
Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum