
Düşünür Koleji Burs Sınavı
10.12.2024
Düşünür Koleji burs sınavına başvurmak için Okul.com.tr aracılığı ile bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sınav sonucunda %100'e kadar eğitim burs hakkı verilecektir.
Lütfen Bekleyin...
Özel Menemen Düşünür Koleji İlkokulu, İstanbul’da bulunan ve özgün eğitim programına sahip olan bir özel ilkokuldur. Öğrencilerini geleceğe hazırlayan özel ilkokul, spor ve müziğe ilgili, yabancı dil ve kodlama dillerine hakim, saygılı ve farklı düşünebilen bireyler yetiştirmektedir. Öğrencilerinin donanımlı bireyler olarak hayatına devam etmesi için kurum öğrencilerine oldukça fazla imkan sunmaktadır. Şerifali semtinde hizmet vermekte olan Özel Menemen Düşünür Koleji İlkokulu fiziksel imkanları bakımından çok güçlüdür. İlkokul çağında olan küçük yaştaki bireylerin enerjilerini doğru bir biçimde boşaltması çok önemlidir. Düzenli fiziksel aktivite yapan öğrenciler enerjilerini sağlıklı bir şekilde atmakta ve derslerine daha verimli odaklanabilmektedir. Menemen’de bulunan özel ilkokulda bulunan kapalı ve açık spor alanları sayesinde öğrenciler futbol, basketbol, atletizm, masa tenisi, voleybol gibi sporları yapabilmektedir. Grup sporlarına katılan öğrencilerin arkadaşlık bağları ve iletişim becerileri gelişmektedir. Kurumda birbirinden farklı birçok spor dalını deneyimleme şansı bulan öğrenciler kendilerine uygun olan branşlarda ilerleyebilmektedir. Öğrencilerle özel olarak ilgilenen eğitmenler öğrencilerini yetenekli ve istekli oldukları konularda desteklemektedir. Eğitim hayatının ilk kademesi olan ilkokul döneminde okuyan öğrencilerin sanatla uğraşması onların yaratıcılığını geliştirmektedir. Genel kültürleri erken yaşlarda gelişmeye başlayan öğrenciler, dünyaya daha geniş bir bakış açısıyla yaklaşmaktadır. Özel Menemen Düşünür Koleji İlkokulu’nda sinema, dekoratif sanatlar, modern dans, el sanatları ve tiyatro gibi aktivitelerle öğrencilerin yaratıcılıkları geliştirilmektedir. Öğrencilerinin her açıdan gelişimini destekleyen kurumda bir psikolojik danışman bulunmaktadır. Danışman, öğrencilerle düzenli görüşmeler yapmaktadır. Düzenli olarak psikolojik danışmanla görüşen Özel Menemen Düşünür Koleji İlkokulu öğrencileri hayatta karşılarına çıkan ve çıkacak olan problemlere çözüm odaklı yaklaşmakta ve yardım istemekten çekinmemektedir. Menemen’de hizmet vermekte olan kurumdaki rehberlik servisi velilerle düzenli görüşmeler yapmakta ve öğrencilerin durumları hakkında bilgilendirmeler yapmaktadır.
Duyurular
Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?
- MEB Odaklı Eğitim
- Klasik Sistem
- Gems ve High Scope
- STEM
- Aktif Öğrenme Sistemi
- Proje Temelli Öğrenme Eğitim Modeli
- Yaparak Yaşayarak Öğrenme
- Öğrenci Merkezli Eğitim Modeli
- Cambridge Eğitim Sistemi
Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?
- İdareciler
- Öğretmenler
- Stajyer/Yardımcı Öğretmenler
Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?
Okulda hazırlanıyor
Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?
- Sınıf Öğretmeni
- Psikolojik Danışman
- Müzik Öğretmeni
- Beden Eğitimi Öğretmeni
- Görsel Sanatlar Öğretmeni
- Yabancı Dil Öğretmeni
- Basketbol Öğretmeni
- Temel Cimnastik Öğretmeni
- Robotik Kodlama Eğitmeni
- Satranç Öğretmeni
- Drama Eğitmeni
- Native Öğretmen
Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?
Ayda 1 kere
Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?
- Aile Görüşmeleri
- Anne-Baba Eğitimleri
- Yönlendirme
- Rehberlik
- Psikolojik Danışma
- Bilgi Verici Danışmanlık
- Bireyi Tanımaya Yönelik Testler/Uygulamalar
Dersler kaç dakika sürüyor?
40 dakika
Tenefüsler kaç dakika sürüyor?
15 dakika
Birinci sınıf öğrencilerine ödev veriliyor mu?
Evet
Birinci sınıf öğrencilerine sınav yapılıyor mu?
Hayır
Branş derslerini kimler veriyor?
Branş Öğretmenleri
Her sınıftan kaç şube var?
3
Her yıl kadronuzda öğretmen değişikliği oluyor mu?
Nadiren
Servis hizmeti kimler tarafından ve nasıl sağlanıyor?
Bağımsız Taşıma Firması ile
Sanat ve spor faaliyetleri için ayda kaç kez etkinlik düzenleniyor?
5+
Güvenlik nasıl sağlanıyor?
- Güvenlik Görevlisi
- Kamera Sistemi
İlkokul 1’den 4’e kadar aynı öğretmenle devam edilebiliyor mu?
Evet
Okulda görev alan kaç öğretmen var?
21+
Verilen üstün yetenek bursları nelerdir?
Akademik Başarı Bursu
Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!
Okuldan memnunuz ,öğretmenimizden çok memnunuz ayrıca beklentilerimin karşılağını aldığım bir okul.Rehberlik bölümünün geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum
Okulumuz yeni olmasına rağmen kendi içinde sürekli gelişen çocuk odaklı bir okuldur. Eksik ya da fazla yönleri olduğunda bunu yöneticilere dile getirdiğimizde sağ olsunlar gerekeni yapıyorlar. Öğretmenlerimiz ilgili ve çocuklara karşı hassas davranıyorlar.Okulda özellikle ilkokul kademesinde branş derslerinde daha çok turnuva ya da eğlenceli aktiviteler olabilir. Satranç, müzik ,görsel sanatlar, beden eğitimi gibi uygulama dersleri sınıfta tahtada işlenecek dersler değildir. Bu yüzden branş derslerinde daha aktif eğlenceli oyunlaştırılmış çalışmalar iyi olabilir.
Okul yönetimi ve bilhassa öğretmenlerimizden çok memnunum , oğlum okuldan mutlu dönmekte
Biz ailece okuldan çok memnunuz ve öğretmenimiz Jülide Hocaya extra çok teşekkür ediyoruzOkulun dış alüminyum çerçevesi boyanabilir onun dışında park alanı otopark bölümü ,nizami ölçülerde park alanları şeklinde düzenleme yapılabilir
Ben çok memnunum böyle devam etmesi dileğiyle…Yapılması gerekenlerin farkında olan yöneticilerimiz var iletişimleri geri dönüşlerini çok iyi
İyi bir eğitim ve idari kadrosu var. Kullanılan yayınlar kitaplar ve diğer materyaller oldukça yeterli ve zengin içerikli..
Öğretmenimizle iletişimimiz çok güzel. idare birimi sıkıntılarımızı içtenlikle dinliyor ve en kısa zamanda çözüm buluyorlar. Çocuğumuzun güvenli ellerde olması bizi mutlu ediyorİngilizce derslerinin daha fazla konuşmaya yönelik olması gerektiğini ve kitapların seviyelerinden çok üst seviyede olduğunu onun da çocuklara biraz ağır geldiğini düşünüyorum
İlgili alakalı öğretmen kadrosu ile çocuğumu emanet edebileceğim bir okul. Yeni kurulmasına rağmen düzeni oturmuş.
Herşeyden önce oğlum çok mutlu ..sınıf öğretmenimizden çok memnunuz .. her zaman iyiki diyoruz .. Benim içiN en değerli şeylerden bitanesi çocukların dünyasına inebilmek .. ve biz bunu sınıf öğretmenimizle başardığımızı düşünüyorum .. Konumu ile ulaşılabilir olması bir artı .. yemekhanesi temiz ve yemekleri lezzetli .. spor alanları geniş ve konforlu ..Yabancı dil konusunda çok donanımlı.. biz okulumuzu çok seviyoruz ..
Okulumuz öğretmenlerimiz okul yönetimimiz herşey muhteşem harika. Emeklerine sağlık herkesin muhteşem ekip.
Okul yeni kurulduğu halde ilgi ve alakanın çok iyi olduğunu değerlendirmekteyim. Okulun imkanlarını ve eğitim seviyesini yükselteceklerine inanıyorum.Yabancı dil konusunda okulun eğitim seviyesini biraz daha yükseltmesini ümit ediyorum.
Okulda tüm çalışan personelden çok memnunum. Müdür yardımcımız Murat bey dinleyici , çözüm odaklı , yol gösterici olması, öğretmenimiz Süleyman beyin sınırsız sabrı ve sınırsız öğretme gücü isteği,daha saymadığım tüm öğretmenlerimiz çalışanlarımızın hepsinin bir çatı olması veli olarak benim ve öğrencisi olarak çocuğumun eğitim hayatındaki şansımız. İyi ki varlar
Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!
Özel Menemen Düşünür Koleji İlkokulu
İzmir / Menemen
Videolar mevcut değil.
Özel Menemen Düşünür Koleji İlkokulu
İzmir / Menemen
Üye Ol