fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Çocuklar Nasıl Öğrenir?

Görüntülenme Sayısı: 6715

Çocuklar her şekilde öğrenir fakat her çocuğun hatta her bireyin dikkatini yoğunlaştırmakta başarılı olduğu bir öğrenme stili vardır.

Çocuklar Nasıl Öğrenir

Kinestetik öğrenme: özetle hareket halinde yada motor nöronların aktif olduğu süreçlerdir. Hepimiz hatırlarız ilkokul yıllarında sınıfta sürekli hareket ihtiyacı duyan, dersi ayakta dinleyen, hatta sürekli tahtaya çıkmak isteyen çocuklar vardı. Bu çocuklar dikkatlerini sürdürebilmek, konu anlatımı sırasında derse yoğunlaşabilmeleri için harekete ihtiyaç duyarlardı. Eski eğitim sistemleri bu çocukları ne yazık ki yaramaz çocuk olarak tanımlardı. Halbuki başarısı için hareket onun için önemliydi. Bu tür çocukları olan eğitimciler sınıfta bu çocuklara çöp atma, kağıt dağıtma yada ayakta ders dinlemeye izin verme gibi rahatlatıcı görevler vererek sınıf yönetimini sağlıklı kurabilirler.

Dokunsal öğrenme: Duyuların aktif olduğu özellikle deri duyusunu uyarma ihtiyacı hisseden öğrenme biçimi. Yine ilk okul sıralarında hatırlayacağız belki de kendimizden. Elinde kalemle uğraşan, silgiyi parçalayan yada sıralar arasında gezerken öğretmenin ona dokunmasıyla dikkatinin yükseldiği çocuklar vardır. Öğrenme sırasında dokunsal materyallere ihtiyaç duyarlar. Onlara izin vermeliyiz.

İşitsel öğrenme: Ders çalışmak için sessizlik gereklidir kuralı herkes için geçerli değildir. Bazılarımız sese ihtiyaç duyar hatta sessizlik dikkat dağıtıcı olabilir. Bu yüzden müzik, sokak sesi yada siz bir şeyler anlatırken sadece kulağını size çeviren çocuklar… Yine ilkokul sıralarımıza dönelim yine dikkati dağılmaya başlayan arkadaşlarımız ayağını yavaşça sıraya vurarak, kalemini masaya tık tık vararak yada hep cam kenarında oturmak isteyen arkadaşlarımız vardı. Görsel öğrenme: Renkli, bol resimli, göz teması yoğun, çizerek yazarak çalışan çocuklar.

Öğrenme sitili çocuğuyla aynı tarzda olmayan ebeveynler çalışma sırasında hep çatışma yaşamak zorunda değil. Bu gerçekten çocuğunuzun öğrenme stili mi yoksa bir kaçış mı olduğunu fark edebilmeniz için yapmanız gereken test ise anlattığınız konu, öğrettiğiniz ders yada daha büyük çocuklar için test çözümü sırasında bir sizin bildiğiniz yöntemle çalışmasına bir de kendi istediği şekilde çalışmasını sağlayarak ikisi arasındaki farkı gözlemleyerek çocuğunuzun öğrenme stilini keşfedebilirsiniz.

Bu yazı Özel Düşlerevi Anaokulu yetkilileri tarafından yazılmıştır.

Bu makale Umut Arslan tarafından 12 Eylül 2022 tarihinde güncellenmiştir.
Diğer Veliler ile Paylaş!

Bu makaleye henüz bir yorum yapılmamış ilk yorumu yapan sen ol! Yorum Yap
Yorum Yap
Ad Soyad *
E-Posta Adresiniz *
Yorumunuz *
PAYLAŞ
Sonraki Makaleye Göz Atın
Çocuk Gelişiminde Oyuncağın Önemi Çocuklarınız için seçeceğiniz oyuncağın materyali ne olmalı? Hangi tarz oyuncaklar çocuklarınızın hayal gücünü geliştirmesine destek olur?
İstanbul Bölgesinde Yorumlanan Bazı Okullar
Özel Yurdagül Anaokulu Özel Okul
Özel Yurdagül Anaokulu

çocuğumu bu okulda oyun grubuna gönderiyorum bezli bebek bakımında çok dikkatliler. Yoğun çalışan bir veliyim ve çocuğum...

Özel İzci Montessori Anaokulu Özel Okul
Özel İzci Montessori Anaokulu

Kızımız daha küçük yaşta olmasına rağmen, okula başlamasından hemen sonra gelişiminin etkileyici şekilde hızlandığını g...

Özel Pinokyo Çocuk Evi Özel Okul
Özel Pinokyo Çocuk Evi

Binalarda İstanbul Üniversitesi'nden depreme dayanıklılık raporu alınmıştır. Geniş bir öğretmen kadrosuna sahip eğitim k...

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum