fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Batıkent ABC Okulları Anaokulu

Özel Batıkent ABC Okulları Anaokulu

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Yaş Aralığı: 3-6
Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 20
Okul Saatleri:
Tam gün: 07:30/18:00

Özel Batıkent ABC Okulları Anaokulu Hakkında

Özel Batıkent ABC Okulları Anaokulu, ulusal ve kişisel kimliğinden hareketle diğer kültürlere saygı duyarak barışçıl bir dünya hedefleyen uluslararası bilince sahip, doğaya ve sınırlı kaynaklara karşı duyarlı, yenilikçi, sorgulayıcı ve açık fikirli, üst düzey araştırma ve iletişim becerilerine sahip, yaşam boyu öğrenen bireyler yetiştirmeyi amaçlayan bir okuldur. Okul, bilim, sanat, mantık ve vicdan ekseninde eğitim vermektedir ve 15 Mayıs 2020 tarihinden beri IB-PYP aday okul yolculuğunu tamamlamıştır. Okul, 29 Ağustos 2021 tarihinde IB-WORLD SCHOOL unvanıyla yetkilendirilmiştir ve Türkiye'de ikinci, Ankara'da birinci Bağımsız Anaokulu olarak IB İlk Yıllar Programını uygulamaktadır.
Özel Batıkent ABC Okulları Anaokulu, yabancı dil konusunda bölgede ön plana çıkmaktadır ve MEB odaklı eğitim, Oyun Temelli Eğitim, İşbirlikli Öğrenme Modeli, Öğrenci Merkezli Eğitim Modeli ve Bilingual (Çift Dilli) Eğitim Programı gibi farklı eğitim yaklaşımlarını uygulamaktadır. Okulda ayrıca IB Uluslararası Bakalorya eğitimi de verilmektedir. Okulda çeşitli eğitim materyalleri bulunmaktadır ve bunlar arasında fen ve matematik eğitici materyaller, akıl ve zeka kutu oyunları, robotik kodlama materyalleri, resim araç ve gereçleri, Lego ve yapı blokları, koordinasyon aletleri, çocuk oyun parkı ve müzik aletleri gibi farklı seçenekler mevcuttur. Bu materyaller sayesinde öğrenciler farklı alanlarda eğitim alarak, zihinlerini geliştirebilirler ve ilgi alanlarına göre farklı etkinliklerde bulunabilirler.
Özel Batıkent ABC Okulları Anaokulu'nda ayrıca öğrencilerin sorgulayıcı ve açık fikirli olmalarına yardımcı olan bir ortam da mevcuttur ve bu sayede öğrenciler, öğrendiklerini daha iyi anlayabilirler ve yenilikçi fikirler geliştirebilirler. Okul, öğrencilerine üst düzey araştırma ve iletişim becerileri kazandırmak için de çeşitli olanaklar sunmaktadır ve bu sayede öğrenciler, hayatları boyunca öğrenmeyi sürdürebilirler.

Özel Batıkent ABC Okulları Anaokulu Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- MEB Odaklı Eğitim

- (PYP) Primary Years Programme - İlk Yıllar Programı

- Oyun Temelli Eğitim

- İşbirlikli Öğrenme Modeli

- Öğrenci Merkezli Eğitim Modeli

- Bilingual (Çift Dilli) Eğitim Programı

- (IB) International Baccalaureate - Uluslararası Bakalorya

- Tam Zamanlı İngilizce Eğitimi

● Tuvalet eğitimi veriliyor mu?

- Hayır

● Oyuncaklar ağırlıklı olarak hangi materyallerden yapılmış?

- Ahşap

- Plastik

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Alanında Eğitimli Branş Öğretmenleri

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- Öğretmenler

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Güvenlik Görevlisi

- Kamera

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Yardımcı/Stajyer Öğretmen

- Psikolojik Danışman

- Müzik Öğretmeni

- Beden Eğitimi Öğretmeni

- Görsel Sanatlar Öğretmeni

- Yabancı Dil Öğretmeni

- Okul Öncesi Öğretmeni

- Yüzme Öğretmeni

- Temel Cimnastik Öğretmeni

- Bale ve Dans Öğretmeni

● Çocuklarla oynanan oyunlarda, onlara hangi becerilerin kazandırılması amaçlanıyor?

- Kaba Motor Becerileri

- İnce Motor Becerileri

- El-Göz Koordinasyonu

- Muhakeme Becerisi

- İletişim Becerisi

- Zeka Gelişimi

- Duygu Gelişimi

- Dil/Konuşma Gelişimi

- Benlik Gelişimi

- Bağımsızlık

- Ahlak Gelişimi

- Denge ve Koordinasyon

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Her gün

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Yönlendirme

- Rehberlik

● Okulda Bulunan Eğitim Materyalleri Nelerdir?

- Fen ve Matematik Eğitici Materyaller

- Akıl ve Zeka Kutu Oyunları

- Robotik Kodlama Materyalleri

- Resim Araç ve Gereçleri

- Lego ve Yapı Blokları

- Koordinasyon Aletleri

- Çocuk Oyun Parkı

- Müzik Aletleri

● Özel gereksinim öğrencisi (kaynaştırma öğrencisi) kabul ediyor musunuz?

- Hayır

Özel Batıkent ABC Okulları Anaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Batıkent ABC Okulları Anaokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    20
  • Özel Batıkent ABC Okulları Anaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 07:30 - 18:00 şeklindedir.
  • Özel Batıkent ABC Okulları Anaokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Batıkent ABC Okulları Anaokulu yaş aralığı nedir?
    3-6
  • Özel Batıkent ABC Okulları Anaokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti bulunmaktadır.
  • Özel Batıkent ABC Okulları Anaokulu psikolojik danışman bulunduruyor mu?
    Kurumda psikolojik danışman bulunmaktadır.

Özel Batıkent ABC Okulları Anaokulu Yorumları (14)

  • VY

    2 yıldır çocuğumuzu gönderiyoruz. Kadrosu ve eğitim sistemi ile gerçekten çok iyiler. Herşeyin yanında çocuğunumuz okula mutlu gidiyor. Eski kreşe ağlayarak gidiyordu.Anaokulu gibi butik bir ilkokul bölümü açılsa çok iyi olur.

  • EY

    Okulun girişinden itibaren düzen fark ediliyor, fiziksel koşulları gayet iyi çalışanları güler yüzlü ve ilgililer. Eğitimine diyecek yok, IB kapsamında Ankara’da ilk bağımsız anaokulu olduğunu öğrenmemiz tercih etmemizde önemli faktörlerden birisi oldu. İyi ki Abc’liyiz

  • BA

    4 yaş grubuna devam eden oğlum için çok iyi bir tercih yaptığımızı düşünüyorum. Okul çocuklara, özgüven, kendi işlerini halledebilme becerisi ve yaş grubundan beklenen türlü becerileri kazandırma konusunda çok başarılı. Öğretmenimiz Büşra Hanım için özellikle diyebilirim ki öğretmenlik için yaratılmış. Evde de bazı davranış sorunları olduğunda, bunları çözebilmek için her zaman yardımcı oluyor. Okul yabancı dil öğretimi konusunda da başaralı. Hem aktivitelerle hem de online uygulama ile dil öğrenimi destekleniyor. Derslerin yanı sıra rehberlik konularında da çocuklarla ilgilenmeleri gayet güzel, çocukların vücutlarının ve öz benliklerinin farkında olmalarını sağlıyorlar. Haber verilecek her hangi bir durum yaşandığında ise veli aranıp haberdar ediliyor, hastalık durumunda ilaç saatinde yine çocuğa yardımcı olunuyor, tuvalet becerilerinin geliştirilmesini konusunda ise büyük iş başarıyorlar. Tüm bunların sonucu olarak sabah çocuğunuzu okula bıraktığınızda arkasına bakmadan içeri girdiğini görmek mutluluk verici.

  • ZS

    İlk okul deneyimimizi Abc Anaokulu ile yaşıyor olmaktan gerçekten çok mutluyuz.Gerek okul idaresi gerek öğretmenimiz Merve Nur Hanım bize her konuda yardımcı oluyorlar. Bunun yanısıra okulun eğitim politikası ve programının yansımalarını çocuğumuzda gözlemliyor ve veli olarak bunun mutluluğunu yaşıyoruz.

  • SN

    Oğlum 4 yaş grubunda. Kayıt öncesinde okulu tesadüfen gördük ve nilgün müdürle görüsüp okulu da gezdikten sonra çok düşünmeden kararımızı verdik. Fiziki olarak okul olmaya müsait havadar, ferah, yemekhane üst katta (birçok okulda zemin ya da -1dedir ve bu bizim icin okulun artılarindan birisi olmustu) Kendine güvenen, sorgulayan, etkili iletişim kuran, çözüm üreten, cevreye duyarlı bireyler yetişiyor ve en önemlisi bu. Zaten çocugunuzun hal tavırlarindan bunu hissedebiliyorsunuz. Meraklı, öğrenmeye açık minikleri doğru yönlendiren, onlari anlayan, keyifli vakit geçirmelerini sağlayan sınıf öğretmenimiz Merve Nur Kuzucu'ya çok teşekkür ederim. Rehberlikte Sena Nur öğretmen okula adaptasyon sürecinde olan tüm sorunlarımızı ictenlikle çözdü. İngilizceye ciddi bir zaman ayrılıyor. Hem bilingual hem additional derslerinde çocuklar ciddi bir ingilizce maruziyeti yaşıyorlar.Pandeminin bitmesiyle birlikte gezi ve sosyal aktivitelerin artmasını isterim

  • Sb

    Okulumuzda bir yıldır eğitim öğretim görmekteyiz. Memnunuz.Çocuğumda verdikleri eğitimin dönüşlerini olumlu yönde görmekteyim. Teşekkür ederiz.Bir tane daha yabancı dil eklemeleri gerektiğini düşünüyorum.

  • NK

    Bu çevrede oturduğumuz için tesadüfen bulduğumuz ama ana kampüsün ismini duyduğumuz bir okuldu abc anaokulu. Kızım 4 yaşta eğitim görmeye devam etmekte, eğitim demeyelim de oyunla öğrenme diyelim kızımın şansına denk gelmesidir diye düşünüyorum başta sınıf öğretmenimiz büşra ögretmenim, yardımcı ögretmenimiz deniz öğretmenimize çok çok teşekkür ederim iyi ki kızımın karşısına çıktılar. 4 yaşında ki kızımla hem oyunlar oynayıp hemde Frida Kahloyu konuşabiliyorum. Beklediğimizin üst seviyesinde dengeli bir öğretim sistemi olan butik bir okulumuz abc :)

  • Sk

    Oğlumuzu gönül rahatlığıyla güler yüzlü öğretmenlerimize teslim ediyoruz. Her konuda profesyonel olduklarını hissettiriyorlar. Hem Akademik anlamda hemde iletişim anlamında gelişme göstermesi çok güzel.Her ay yaptığımız öğretmen görüşmelerimizde öğretmenimizle her zaman iyi yönleri değil olumsuz davranışlarınıda konuşup çözümler üretiyoruz bu benim için çok önemli.

  • fs

    Kızım 4 yaş grubuna gidiyor . Her gün okula ilk gün ki gibi mutlu gidiyor. Başta Merve Kuzucu öğretmenimiz olmak üzere tüm öğretmenler çok ilgili ve en ufak bir sorunumuz bile yok. Korkularımızın çoğunu bile okulumuz sayesinde yendim. Yardımlarınız, sevginiz ve desteğiniz için teşekkür ederiz :)

  • NK

    Okulunuzu ilk olarak ingilizce saatinizin fazla olması ve fiziksel yapısının çok uygun olması amacıyla tercih etmiştim.Ancak kızım okula devam ettikçe işlenen eğitim sistemi öğretmen ilgisi kızımdaki geri dönüşler daha fazlası oldugunu bana gösterdi.Almila okula çok istekli gidiyor ve mutlu benim için en önemli kriterlerden.İkinci önemli kriterde okulda gördüklerini gerçek hayatta yansıtması.Geziler,tiyatro ya da sanatsal faaliyetler olmasını isterim.

  • İÇ

    Oğlum 3 yas sınıfına gidiyor özellikle okula alışma döneminde çok zorlanmıştı ancak sınıf öğretmenimiz rehber öğretmenimiz ve okul müdürümüzün birebir çocuğumla ilgilenerek alışması için elinden geleni yapmışlardır. Bunun yanı sırada bize de birebir gerek yüzyüze gerek online destek vermişler ve bu süreci bize kolaylaştırmışlardır. Öğretmen ve aile iş birliğini çok güzel kurmaktadırlar. Çocuğum hergün güleryüz ile karşılanmakta ve aynı şekilde uğurlanmaktadır. Oğlumdan aldığım geri dönüt ve kendi gözlemlerim ile de çocuklara sevgi le yaklaşıldığını hissetmekteyim. Eğitim konusunda da çocukların okulda öğrenilen bilgilerin evde de kullandıklarını görmekteyim. Fiziksel ve bilişsel gelişimi olarak çok menunum 4 yaş içinde içim rahat bir şekilde yazdırdım.

  • Egitim kalitesi, fiziki kosullari ve kadrosuyla cok memnun oldugumuz canimiz okulumuz❤️ Iyiki Abc’liyiz

  • İÇ

    Oğlum 3 yas sınıfına gidiyor özellikle okula alışma döneminde çok zorlanmıştı ancak sınıf öğretmenimiz rehber öğretmenimiz ve okul müdürümüzün birebir çocuğumla ilgilenerek alışması için elinden geleni yapmışlardır. Bunun yanı sırada bize de birebir gerek yüzyüze gerek online destek vermişler ve bu süreci bize kolaylaştırmışlardır. Öğretmen ve aile iş birliğini çok güzel kurmaktadırlar. Çocuğum hergün güleryüz ile karşılanmakta ve aynı şekilde uğurlanmaktadır. Oğlumdan aldığım geri dönüt ve kendi gözlemlerim ile de çocuklara sevgi le yaklaşıldığını hissetmekteyim. Eğitim konusunda da çocukların okulda öğrenilen bilgilerin evde de kullandıklarını görmekteyim. Fiziksel ve bilişsel gelişimi olarak çok menunum 4 yaş içinde içim rahat bir şekilde yazdırdım.

  • BB

    Değerli müdürümüz Nilgün hanım başta olmak üzere öğretmenlerimizden çok memnunum.Bu sene ilk defa okula başlayan kızım 5 yaşında ve her geçen gün kendine hem bilgi açısından hemde sosyal yaşamında ona değer katan öğretmenlerimize teşekkür ederim

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Batıkent ABC Okulları Anaokulu İletişim Bilgileri

Yeni Batı Mahallesi 2398 Sokak No:15 Batıkent / Ankara
0 312 963 1821
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum