fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Dünya Üçrenk Anaokulu

Özel Dünya Üçrenk Anaokulu

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Yaş Aralığı: 2-6
Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 12
Okul Saatleri:
Tam gün: 07:45/18:30
Sabahçı: 07:45/13:00

Özel Dünya Üçrenk Anaokulu Hakkında

Özel Dünya Üçrenk Anaokulu; Ankara Çankaya, Mustafa Kemal Mahallesinde 2015 yılından itibaren eğitim vermekte olan bir Montessori Anaokuludur. Bu gün Dünya üzerinde kabul görmüş; doğumdan itibaren eğitim anlayışı benimsemiştir. Okulun en önemli amacı, çocuklara temel yaşam becerileri kazandırmaktır. Zengin eğitim programı ile çocukların sosyal, duygusal, fiziksel gelişimini desteklemek ve çevreci aynı zamanda da zarafet duygusunu kazanmış bireyler yetiştirmek en büyük hedefidir. Özel Dünya Üçrenk Anaokulu; öğrenci, öğretmen, aile ve kurum ile bütünleşen ve bu anlayış doğrultusunda öncelikli olarak Montessori Eğitimi uygulayan bir kurumdur. Kültürel değerlerini göz önünde tutarak, daima kendini geliştirip yenileyerek, içinde bulunduğu dünyayı doğru algılayıp buna göre yorumlayarak geleceğine yön verebilecek bireyler yetiştirmeyi amaçlar. "Özel Dünya Üçrenk Anaokulunun yetiştirdiği bireyler, sosyal, duygusal, zihinsel ve fiziksel becerileri gelişmiş, sevgi ve saygı duygusunu kazanmış bireylerdir. Dünya Üç Renk Anaokulu tam gün ve yarım gün seçenekleri her çocuğa özel ve bireysel programları ile eğitimleri ile hizmet vermektedir. Dünya Üç Renk Anaokulu’nda oryantasyon süreci nasıl gerçekleşir ? Bilirsiniz ki bir davranışın insanın alışkanlığa dönüşme süreci 21 gün olarak söylenir. Bizler ilk izlenimin ve güvenin özellikle çocuklar için çok önemli olduğunu düşünürüz ve dolayısıyla sizlerin en kıymetli varlıkları olan çocuklarımızı okulumuza alışma sürecinde son derece titiz ve profesyonel davranırız. İlk gün okulumuzda misafirimiz olan çocuğumuz bizimle yaklaşık olarak 1-1.5 saat arası misafir edilir ve buradaki amaç çocuğun kurum hakkında ilk bilgileri edinmesini sağlamaktır. Oryantasyon sürecinin devamında ise 2. Ve 3. Gün olarak çocuğun okulda kalma süresi biraz daha uzar ve bu süre içinde çocuk okulun her noktasını tanıyarak farklı farklı bireysel ve dilerse grup etkinliklerine katılır. Bireysel özelliklere bağlı olarak çocuğun ailesi ile okula gelme süresi 3-4 gün olarak değişmektedir. Ekstrem konular dışında çocuğun aynı hafta içinde en az 1 tam gününü okulda geçirmesi sağlanır. Bu süreç içerisinde aile ile sıkı iletişim bağı oluşur. Dünya Üç Renk Anaokulunda yemekler diyetisyenin hazırlamış olduğu beslenme listesi takip edilerek günlük olarak pişirilir. Herhangi bir hazır, paketli, dondurulmuş ve yapay gıdalar tercih edilmez. Dünya Üç Renk Anaokulunda kullanılan sanat malzemelerine son derece önem verilir. Her çeşit boya, kalem, karton vs. temiz içerikli olması, su bazlı ve zararlı madde içermemesine son derece dikkat edilir.

Özel Dünya Üçrenk Anaokulu Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- Montessori Eğitimi

- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Odaklı Eğitim

● Tuvalet eğitimi veriliyor mu?

- Evet

● Oyuncaklar ağırlıklı olarak hangi materyallerden yapılmış?

- Ahşap

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Alanında Eğitimli Branş Öğretmenleri

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- İdareciler

- Öğretmenler

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Kamera

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Psikolojik Danışman

- Müzik Öğretmeni

- Görsel Sanatlar Öğretmeni

- Yabancı Dil Öğretmeni

- Okul Öncesi Öğretmeni

● Çocuklarla oynanan oyunlarda, onlara hangi becerilerin kazandırılması amaçlanıyor?

- Kaba Motor Becerileri

- İnce Motor Becerileri

- El-Göz Koordinasyonu

- Muhakeme Becerisi

- İletişim Becerisi

- Zeka Gelişimi

- Duygu Gelişimi

- Dil/Konuşma Gelişimi

- Benlik Gelişimi

- Bağımsızlık

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Haftada birkaç kere

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Anne-Baba Eğitimleri

- Yönlendirme

- Rehberlik

- Psikolojik Danışma

- Bilgi Verici Danışmanlık

- Mesleki Rehberlik

- Bireyi Tanımaya Yönelik Testler/Uygulamalar

Özel Dünya Üçrenk Anaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Dünya Üçrenk Anaokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    12
  • Özel Dünya Üçrenk Anaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 07:45 - 18:30 şeklindedir. Kurumda yarım gün eğitim seçeneği de bulunmaktadır. Sabahçı grup 07:45 - 13:00 saatleri arası eğitim görmektedir.
  • Özel Dünya Üçrenk Anaokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Dünya Üçrenk Anaokulu yaş aralığı nedir?
    2-6
  • Özel Dünya Üçrenk Anaokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti bulunmaktadır.
  • Özel Dünya Üçrenk Anaokulu psikolojik danışman bulunduruyor mu?
    Kurumda psikolojik danışman bulunmaktadır.

Özel Dünya Üçrenk Anaokulu Yorumları (10)

  • DP

    Ben oğlum 3 yaşında iken ilk deneyimimiz olan dünya 3 renk ailesi ile tanıştım. Okul bir aile gibi oldu bizim için. 3 yıl boyunca memnun kaldık. Kafanıza takılan takılmayan her duruma çözüm ve açıklık getirdiler. Severek gönderdiğimiz ve güven duyduğumuz bir kreşti biZim için. Olanaklar, çocuklara yaklaşım her yönden önerebileceğim bir kurum. Sevgi dolu bir yer olması da benim açımdan çok önemliydi. Temizlik, yemekler konusunda da son derece memnun kaldım. İlk göz ağrımız ve hep mutlu hatırlayacağımız bir kreş oldu oğlum ve bizim için.

  • AA

    Merhaba 2 çocuğum Dünya 3 renkde çok mutluydu. Çocuk odaklı bir okul olmasıda bizim icin çok önemliydi daha önceki okullarında ögrenmedikleri şeyleri öğrendiler sevildi ve değer gördüler.Derya hanim ,Çiğdem hanım,Nihan hanım ve öğretmenlerimize sonsuz teşekkür ederiz.Şuan başka bir şehire yerleştiğimız icin devam edemiyoruz ama çocuklarım burayada Dünya 3 renk açılsın biz oraya gitmek istiyoruz diyorlar.Çocuklarım orada oldukları süre içinde içim rahattı ondan önce ki okullarımızda ciddi sorunlar yaşamıştık çünki.sahiplenilen ,kıymet verilen,onu anlamaya çalışan,sevilen ve gerçekten çocuklar icin çok emek veren ,dünya çocukları yetiştir en güzel ve en özel yuvamız okulumuzdu bizim.Bana ve çocuklarıma çok şey kattınız bizim icin çok özelsınız sizi çok seviyoruz...❤

  • A

    İlk izlenim: sıcak bir "merhaba" sonrası Çiğdem Hanım, Nihan Hanım ve Derya Hanımın sakinliği, güler yüzü ve samimiyeti öncelikle doğru yerde olduğunuzu gösteriyor. Ana holde çocukların yaptığı etkinlik, resim vb. çalışmalarda direkt olarak göreceğiniz şey: öğretmen desteksiz, yalansız, dolansız, göz boyama amacından uzak, onların yalnızca çocuklar tarafından yapılmış olduğudur. Bu durumda çocuğunuzun gelişimini ve okulun samimiyetini anlayabilmeniz için yetiyor. Çalışanların çocuklara yaklaşımı: okuldaki tüm çalışanlar öğrencilerin isimlerini, davranışlarını, ilgilerini tek tek biliyor ve öğrenci-sınıf-yaş vs. ayrımlar olmadan her öğretmen her öğrenci ile sonuna kadar ilgileniyor. öğrenciler normal bir ev ortamı gibi Derya Hanımın odasına girip ailesinden birisine anlatır gibi derdini anlatabiliyor. Tecrübe: okulun en belirgin ve güçlü özelliği, Çiğdem Hanım, Serap Hanım, Gönül Hanım gibi tecrübeli öğretmenlerin sınıftaki öğretmenlere önderlik etmesidir. konu çocuk olunca, Güleryüz, sakinlik, sabır bir arada çok zor oluyor ancak; burada var. Sınıf öğretmenleri: Tecrübeli öğretmenlerin yanında çocuklar ile ilgilenen dinamik, eğlenceli, güler yüzlü öğretmenlerin yeri de bir başka. Sonuç olarak en büyük rol model onlar. Çocuğumun sınıfına Merve ve Ayşe öğretmen baksa dahi, diğer sınıf öğretmenleri de en az onlar kadar ilgileniyor. Her çocuğun onlarda ayrı bir yeri nasıl var ise, bizde de her öğretmenin gerçekten ayrı bir yeri var. Yemekler: Ellerine sağlık Fatma Hanım :) kötü bir tecrübe sonrası çocuğum eski okulda kilo vermişti, buraya geldikten sonra kısa bir sürede olması gereken kiloya döndü. Aktiviteler: Gezilerin dışında ayda en az bir kere okulda tiyatro düzenlenmektedir. Yaz partisi, kış partisi, sevgi partisi, yeni yıl partisi derken ayda en az 1 defa çocukların farklı bir şekilde sosyalleşebileceği partiler düzenlenmektedir. Yoga dersi ve müzik dersi: 2,5 yaşında çocuğu çok fazla etkiler mi? kesinlikle evet. Ritim tutması, İngilizce veya Türkçe size eşlik etmesi, size yoga hareketlerini göstermesi 2,5 yaşında bir çocukla yaşanabilecek güzel bir hatıra oluyor. İngilizce dersi: 2,5 yaşında bir çocuk için ne verilebiliyor ise hepsinin verildiği bir okul. Yabancı dil gelişimi sizler içinde önemli ise; gelecekte kesinlikle en çok sevineceğiniz ve "iyi ki" diyeceğiniz okul burası olacaktır. Sonuç: Bu yaşta çocukların çok sakin ve öz güveni yerinde ve sosyal olmasını ben halen anlayamıyorum :) Emeklerinize sağlık.

  • G

    Kızım 1 yıla yakın süredir Dünya3Renk'e gidiyor. Okulunu tanımlarken hep "Gök Kuşağı" okulum diyor :) Bu okul ile görüşmemiz bir yakınımız tarafından tavsiye edilmesi üzerine gerçekleşti. Bir çok okul araştırdık. Bizim tercihimizi etkileyen en önemli etkenlerden birisi okulun kurucusu Derya Hanım'ın yaklaşımı oldu. Kızımın ilk okul deneyimi olmasına rağmen kısa bir süre içerisinde okula ve arkadaşlarına alıştı. Bu süreçte en zorlandığımız şey yalnız uyumak oldu. Ama bu konuda da öğretmenimiz çok özverili davrandı. Günlerce uyku alışkanlığını bir anda değiştirmemek için kızımı kucağında uyuttu. Daha sonra, okuldaki yatağına alışmasını sağladı. Öğretmenlerin de yöneticilerin de yaklaşımı çocukların hem huzurlu ve mutlu hem de birbirlerine karşı saygı ve sevgi dolu olmaları üzerine kurulu. Yaptıkları her çalışma özenle hazırlanmış oluyor. Topluluk önünde çocuklarımızın kendilerine olan güvenlerini artırabilmeyi hedefleyen bir çok çalışma yapılıyor. Öğrenmek kadar eğlenmenin de çocuklar için önemli olduğunu her zaman göz önünde bulunduruyorlar. Veliler tarafından yapılan geri dönütlere önem veriyorlar. En önemlisi kızım okula her gün isteyerek gidiyor ve eve mutlu dönüyor. Yeniliklere açık bir okul. Örneğin, bu öğretim yılı içerisinde bir Robotik Kodlama dersini de programlarına eklemek istediler. Okul yönetimi tarafından, bu ders için bir çok araştırma ve hazırlık yapılmıştı. Velilere Robotik Kodlama dersini tanıtmak için sunum yapıldı. Bu sunumdan sonra karar velilerin isteğine bırakıldı. Çocuğunun Robotik Kodlama dersine katılmasını isteyen velilere fırsat tanındı. Biz ailece Dünya3Renk'in bir parçası olmaktan çok mutluyuz. :)

  • Os

    İki yaşındaki kızım için okul araştırması yaparken tesadüf kapısından girdiğim ve samimi ve bilgili yöneticileri ile tanıştığım bir okul. Çocukların gelişimi ile o kadar yakından ilgileniliyor ki çocukların yaptıkları her hareketi her kelimesini pedagojik anlamda değerlendirip geri bildirimde bulunuyorlar ve bu biz aileler için müthiş bir güven sebebi. Kızım her sabah istekli bir şekilde koşa koşa okula gidiyor. Tüm emeği geçen öğretmenlerime ve yöneticileremize çok teşekkür ederiz. İyi ki tanıdık sizi, iyi ki varsınız Dünya üç renk okulu.

  • YA

    1 aylık olumsuz ilk kreş maceramızdan sonra geldiğimiz kurum. İyiki geldiğimiz iyiki kesiştiğimiz... Herkes hakkında tek tek yorum yazmak istemiyorum ama tüm kadronun, kurucusundan öğretmenlerine, çocuk gelişimcisinden psikolojik danışmanına herkesin işinin profesyoneli olduğu bir yer. Anneme bırakmışım gibi çocuğumu, öyle içim rahat.. Çok kısa sürede, ana dil-ikinci dil gelişiminde, motor becerilerinde, kendine güvenine en çok da birey olma anlamında çocuğumda gördüğüm değişim.. Hiç bir çocuğun kalabalıkta kaynayıp kaybolup gitmediği, tek tek tanındığı, her özelliğinin bilindiği, üstüne titrediği bir yer. Gerçekten herkese sonsuz teşekkürler. İlk maceramızdan sonra kurumu gezmeye, tanışmaya geldiğimizde, ilk dikkat ettiğimiz şey buydu, Çiğdem Hanımın, Derya Hanımın, Nihan Hanımın, tüm öğrencilerle ilişkili ve gün boyu iletişimde oluşları. Saatler süren sohbetimizde, her biriyle olan sohbetimizde, karşımızdaki insanların gerçekten eğitimci olduklarını sonuna kadar hissettik..Abartılı gelebilir fakat gerçekten kusur, eksik yazacak birşey bulamıyorum, evet giriş çıkışlarda park sıkıntısı olabiliyor ama birkaç dakikalık sıkışıklık bana sorun gibi gelmiyor..

  • Cs

    İkiz çocuklarım bu okulda gerek öğretmenlerimiz gerekse sahibi çocuklarımızla bire bir ilgili ve başarılı çocuklarım maşALLAH level atladı başarılılar ve en önemlisi severek okullarına gidiyorlar anaokulunu da bu okula göndermeyi düşünüyorum her şey için çok teşekkür ederim herkezede tavsiye ederim.

  • EA

    İki yıldır kızım bu okulda. Mustafa Kemal’de kreş ararken farklı bir okula gitmiş tesadüfen okulu görüp gezmiştim. Kurucusu Derya Hanım randevum bile olmamasına rağmen beni kabul edip en ince detaya kadar bilgilendirdi ve okulu gezdirdi. Gezerken dikkat ettiğim şeylerden birisi potansiyel velileri memnun etmek için çocuklara herhangi bir gösteri mahiyeti taşıyan davranışlar olup olmadığıydı (çünkü birçok kreşte sırf veliye hoş görünmek için çocukların yollarından çekildiği ya da “çiçek olun bakalım” tutumunu gördüm). Ama burda çocuklar gayet özgüvenli bir şekilde bana kim olduğumu bile sordu ve öğretmenler herhangi bir müdahale yapılmadı. Çocukların kendilerini ifade etmelerine olanak verdikleri izlenimini edinmiştim ve bu noktada yanılmadığımı 2 yıl sonra görüyorum. Ayrıca beslenme önemli bir konu. Yemekler okulda Zehra Hanım gibi hünerli birisi tarafından pişiriliyor. Bunun dezavatajı çocuğunuz bir süre sonra sizin yemeklerinizi beğenmemeye başlayabilir ☺️ Tüm bunların yanı sıra elbette sorun olmuyor denemez ama bu insan olan heryerde doğal. Hem kurucusu hem de tüm kadrosu geri dönüşlere açık ve çözüm odaklı. Hiç bir sorumuz cevapsız kalmadı şimdiye kadar. Benim için önemli olan konulardan birisi ev ortamına sahip olmasıydı. Çünkü çocuğumu kendim kalmaktan hoşlanmayacağım bir yere bırakmayı asla istemedim. Son olarak Okul müdürü Çiğdem Hanım’a ayrı bir teşekkür borçluyum. Sakin, deneyimli ve güleryüzlü haliyle çocukların en sevdiği kişilerden birisidir.Son bir yılda çevresine çok fazla plaza yapılması nedeniyle okul giriş çıkışarında otopark sorunu yaşamaya başladık.

  • BK

    Egitmenlerin, yonetici ve danismanlarin guler yuzlu halden anlayan cocugunuz kadar sizinde huzurunuz icin ozveriyle hizmetveren bir kurum. Yemekler elinin lezzeti harika olan ve en az cocuklar kadar hayal gucu guclu olan bir ahci tarafindan yapiliyor. Her hafta bir parti var cocuklar da hem partilere hem de yiyeceklere bayiliyor. Yoga, drama, muzik, ingilizce, fransizca, satranc derslerinde neler ogreniyorlar nekadari kaliyor zihinlerinde bilemem ama cok eglendikleri kesin Yarim gun secenegi yok bildigim kadariyla. Oryantasyon suresi de 3 gun (daha uzun olmasi taraftariyim)

  • BC

    Dünya 3 Renk’i Çukurambar/Mustafa Kemal Mah. civarında kızım için kreş ararken tesadüfen buldum. Göz yoran, rengarenk sınıflar yok, oldukça nötr ve zarif sınıflar. İyi ışık alıyor, ferah ve geniş bir ortam. Rafları detaylı incelediğinizde çocuklar için faydası düşünülerek alınmış iyi oyuncaklar ve araçlar var. Öğretmenleri çok sakin ve sevecen insanlar. Bahçesinin büyük bir kısmı gerçek çim, çocuklar için parkurları ve doğal materyallerden yapılmış bahçe oyuncakları var. Kütüphaneleri var ve yaklaşıp baktığınıza evimize güvenerek aldığımız iyi yayın evlerinin kitaplarını görüyorsunuz. Küçük bir kreş olmasına rağmen Montessori sistemini oldukça güzel uyguluyorlar. Özbakım ve özgüven yönünden çocuktaki değişim inanılmaz. Ben kızım için böyle samimi bir kreş bulduğum için çok şanslıyım.

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Dünya Üçrenk Anaokulu İletişim Bilgileri

Mustafa Kemal Mahallesi, 2131. Sokak, No:21, Çankaya/Ankara
0 312 963 1160
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum