fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Şerifali Alkım Anaokulu

Özel Şerifali Alkım Anaokulu

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Yaş Aralığı: 3-6
Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 16
Okul Saatleri:
Tam gün: 07:30/19:00
Sabahçı: 09:00/13:00
Öğlenci: 12:00/16:00

Özel Şerifali Alkım Anaokulu Hakkında

Özel Şerifali Alkım Anaokulu olarak eğitim biliminin gelişmiş yöntemlerini kullanarak, özgüveni yüksek, öğrenmeyi ve öğrendiklerini kullanmayı görev kabul eden, rekabetçi, sürekli gelişmeye odaklanan ve bunu güçlü iç disiplinle yapabilen, çevreye karşı duyarlılık geliştirmiş, insan haklarına saygılı, sorunlara çözüm üretebilen; toplumumuzun manevi birikiminden faydalanarak; kültürel değerlerimizin geçmişten gelen güçlü etkisini hisseden ve geleceğe taşımaya istekli, ailesini ve ülkesini bağlılıkla seven bireyler yetiştirmektir.
“Eğitimde evrensel, kültürde yerel” sloganımızda özetlenmiştir. Bunun anlamı; öğrencilerimizi, eğitim yaklaşımları ve uygulamaları bakımından çağdaş dünyanın gerektirdiği biçimde donatmanın yanı sıra, kendi kültürünü bilen ve tüm değerlerine sahip çıkan bir anlayışla yetiştirmektir.

Her öğrencimizin bireysel farklılıklarını gözeterek; akademik, fiziksel, sosyal ve kişilik gelişimini bir bütün olarak geliştirmek, Öğrencilerimizin her birinin barındırdığı potansiyeli gerçekleştirmesini sağlamak üzere ihtiyaç duydukları “bireyselleştirilmiş eğitim planı” uygulamak, Ülkemizin tüm ülkelerle artan dinamik ilişkilerinin gerektirdiği kalitede bireyler yetiştirmek doğrultusunda İngilizce ve Almanca olarak çift yabancı dil eğitimi sunmak.

İngilizcenin yanı sıra; İspanyolca dillerinden birini seçme fırsatı vermek,
Spor, sanat ve sosyal gelişim alanlarında etkili programlar yürütmek, öğrencilerimizin erken yaştan itibaren hobi edinmelerini sağlamak, Başarıyı sadece ders anlatmakta görmeyip, öğrencilerimizin tüm gelişim alanlarında desteklemeyi görev bilen, yeniliklere açık eğitim kadrosu ile çalışmak, Sadece öğreten okul değil aynı zamanda öğrenen okul olmayı ve bunun en önemli parçası olarak öğrencisini velisini gören kurum olmak,

Özel Şerifali Alkım Anaokulu'nda; çocuklarımızın akademik gelişimleri ile ilgili temel becerileri kazanmalarını sağlayacak yöntemler uygulanmaktadır. Belli periyotlarda belirlediğimiz ormana giderek bilişsel ve sosyal becerilerini en üst seviyeye çıkarabilmek adına çoklu duyu ortamlarını deneyimlemelerini hedefliyoruz. Aynı zamanda dış mekan etkinlikleri ile doğal hayatı yakından keşfedebilme ve doğada yaşam konusunda tecrübe edindirerek eğelenerek öğrenmelerini sağlıyoruz.

Çocuğumuzu ilkokula en etkili şekilde hazırlarken; problem çözme, iletişim, akıl yürütme, ilişkilendirme, karar verme, sorumluluk alma ve yerine getirme, araştırma, girişimcilik, çevre bilinci gibi becerilerini kazanması sağlanır.

Proje Tabanlı Öğrenmede; öğrencinin aktif katılımını teşvik eden, üst düzey bilişsel aktiviteleri destekleyen, çok çeşitli araç ve kaynak kullanımını gerektiren; akademik sosyal ve hayat becerilerini birlikte ele alan ve teknoloji kullanımını vurgulayan bir eğitim-öğretim modeli uygulamaktayız.
Ana sınıfımızda rehberlik ve psikolojik danışma birimi çalışmaları, öğrencinin okula uyumunun sağlanması ve okul kurallarının benimsetilmesi ile başlamaktadır.
Bölümümüz öğrenci merkezli eğitimin gereği olarak, öncelikle öğrenciyi çok iyi tanımayı ve bireysel özelliklerine göre gelişimine katkıda bulunmayı amaçlar. Öğrencilerimizi tanıma çalışmaları yıl boyunca çeşitli metot ve tekniklerle devam eder.

Eğitim kadromuz, okulöncesi öğretmenlerinden oluşmaktadır. Branş dersleri branş öğretmenleri tarafından verilmektedir.
Okulumuzda; Bilim Atölyesi, Dil Atölyesi, Hayal-Masal Atölyesi, Heykel tasarım atölyesi , Astronomi Atölyesi, Okuma –Hazırlık Atölyesi, Gastronomi Atölyesi , Hareket ve Oyun Jimnastik Atölyesi, Ekoloji Atölyesi, Ahşap Atölyesi, Duyusal Atölyesi, Ebeveyn Atölyeleri, Mandala, Çok amaçlı Salon, yemekhane, revir, çocukların keyifle oynayabileceği bahçe mevcuttur.

Yabancı dil öğretiminde; İngilizce ve İspanyolca dersleri vererek çocukların farkındalıklarını dikkate alarak, keyif duymalarını sağlayacak, sınıf ortamlarında ilgilerini çekecek yöntemler doğrultusunda başarıya ulaşmayı hedefleyen programlar uygulamaktayız.
Özel Şerifali Alkım Anaokulu'nda yıl boyunca planlanan derslere uygun proje odaklı çalışmalar yapılacaktır. Doğa okuluyla birlikte öğrencilerimiz doğadaki yaşam döngülerini, tarımın temellerini anlatarak çocuklarımızın hem doğayla olan bağlarını güçlendirmeyi hem de onları tarımsal teknikler konusunda bilgilendirirken farkındalıklarını arttırmayı planlıyoruz.

Özel Şerifali Alkım Anaokulu Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- MEB Odaklı Eğitim

- Montessori Eğitimi

- Reggio Emilia Yaklaşımı

- Çoklu Zeka Modeli

- GeniuSpy Düşünme Becerileri Programı

- Gems ve High Scope

- Oyun Temelli Eğitim

- Waldorf Pedagojisi

- Aktif Öğrenme Sistemi

- Masal Terapisi Eğitimi

- Proje Temelli Öğrenme Eğitim Modeli

- İşbirlikli Öğrenme Modeli

- Yaparak Yaşayarak Öğrenme

- Öğrenci Merkezli Eğitim Modeli

● Tuvalet eğitimi veriliyor mu?

- Evet

● Oyuncaklar ağırlıklı olarak hangi materyallerden yapılmış?

- Ahşap

- Keçe

- Geri Dönüştürülmüş Malzemeler

- Karton/Mukavva

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Alanında Eğitimli Branş Öğretmenleri

● Servis hizmeti kimler tarafından ve nasıl sağlanıyor?

- Bağımsız Taşıma Firması

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- İdareciler

- Öğretmenler

- Okul Personeli

- Stajyer/Yardımcı Öğretmenler

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Kamera

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Sınıf Öğretmeni

- Yardımcı/Stajyer Öğretmen

- Psikolojik Danışman

- Müzik Öğretmeni

- Beden Eğitimi Öğretmeni

- Yabancı Dil Öğretmeni

● Çocuklarla oynanan oyunlarda, onlara hangi becerilerin kazandırılması amaçlanıyor?

- Kaba Motor Becerileri

- İnce Motor Becerileri

- El-Göz Koordinasyonu

- Muhakeme Becerisi

- İletişim Becerisi

- Zeka Gelişimi

- Duygu Gelişimi

- Dil/Konuşma Gelişimi

- Benlik Gelişimi

- Bağımsızlık

- Ahlak Gelişimi

- Denge ve Koordinasyon

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Her gün

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Anne-Baba Eğitimleri

- Yönlendirme

- Rehberlik

- Psikolojik Danışma

- Bilgi Verici Danışmanlık

- Mesleki Rehberlik

- Bireyi Tanımaya Yönelik Testler/Uygulamalar

● Okulda Bulunan Eğitim Materyalleri Nelerdir?

- Fen ve Matematik Eğitici Materyaller

- Akıl ve Zeka Kutu Oyunları

- Robotik Kodlama Materyalleri

- Resim Araç ve Gereçleri

- Lego ve Yapı Blokları

- Çocuk Spor Aletleri

- Koordinasyon Aletleri

- Çocuk Oyun Parkı

- Müzik Aletleri

● Özel gereksinim öğrencisi (kaynaştırma öğrencisi) kabul ediyor musunuz?

- Evet

● Verilen üstün yetenek bursları nelerdir?

- Spor Bursu

- Sanat Bursu

- Üstün Zeka Bursu

Özel Şerifali Alkım Anaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Şerifali Alkım Anaokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    16
  • Özel Şerifali Alkım Anaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 07:30 - 19:00 şeklindedir. Kurumda yarım gün eğitim seçeneği de bulunmaktadır. Sabahçı grup 09:00 - 13:00 saatleri arası eğitim görmektedir. Öğlenci grup 12:00 - 16:00 saatleri arası eğitim görmektedir.
  • Özel Şerifali Alkım Anaokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce, İspanyolca, Almanca dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Şerifali Alkım Anaokulu yaş aralığı nedir?
    3-6
  • Özel Şerifali Alkım Anaokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti bulunmaktadır.
  • Özel Şerifali Alkım Anaokulu psikolojik danışman bulunduruyor mu?
    Kurumda psikolojik danışman bulunmaktadır.

Özel Şerifali Alkım Anaokulu Yorumları (28)

  • Nb

    Çok memnunuz güzel eğimi var kesinlikle tavsiye ederimHerşey çok güzel

  • SD

    Kızım kucuk yas grubunda olmasina ragmen cok guzel egitim aliyor cok seyler ogrendi ve cok mutlu severek geliyor okuluna.ogretmenimiz tam yas grubuna uygun cocuklarin dilinden anlayan cok sevimli bir egitimci .

  • BT

    Okulu bu sene kayıt yaptırdık. Çok memnunuz, çoçuklarınızı güvenerek bırakabilirsiniz. Arzu hanım ve Melike öğretmenimiz sen çok memnunuz

  • Hs

    Arzu Hanım ve öğretmenimiz Şerife Hanım nasıl mükemmel insanlar olduğunuzu anlatamam size, bütün kadro muhteşem. Şerife öğretmenimiz kendi çocukları gibi bakıyor kendi gözümle gördüğüm için söylüyorum arzu Hanım keza öyle mutlu kadın yaaa hayat enerjimizi yükseltiyor resmen benimde kızımında :) Eve geldiğinde birsürü şey anlatıyor ki daha önce kreş deneyimlerimiz olmasına rağmen asla böyle değildi mutsuzdu sabah kalkmazdı ama şuan koşarak okula gidiyoruz :) iyiki varsınız iyiki sizinle yollarımız kesişti kreşe göndermek isteyen aileler için söylüyorum sadece okulu ziyaret edin tanışın anlıcaksınız bu kadar velinin ne demek istediğini herkese sevgilerrrr :)

  • Biz bu okula Sancaktepeden geliyoruz burada bu kalitede okul bulamadık Alkım anaokulunu tavsiye üzerine tercih ettik çok memnunuz çevremdeki herkese de tavsiye ediyorum. Ufak bir tavsiyede bulunmak isterim Sancaktepe ye sizin gibi eğitim kalitesi ve hizmeti yüksek bir okul açmanızı çok isteriz bir şube açmayı düşünürseniz ilk durağınız burası olmanızı çok isteriz.Okul başladığından beri oğlumdaki olumlu değişime biz bile şaşıyoruz öğretmenlerimize ve Arzu hanıma çok teşekkür ederiz.Yolunuz her daim açık olsun.iyiki varsınız

  • Ca

    Arzu hanım ve birbirinden kıymetli değerli hocalarımız,günümüzde çocuğumuzu güvenle gönderebileceğimiz bir eğitim kurumu olduğunuz için size minnettarım.İyiki yollarımız kesişti ve iyiki ikinci evimiz oldunuz.Tüm şeffaflığınızla beraber çocuklarımızda büyük değişimleri hissettirdiğiniz için size sonsuz teşekkür ediyorum.İyiki varsınız..

  • SS

    Arzu Hanımın önderliğinde ve mükemmel bir kadrosu olan okul, o kadar ilgili ve sevgi dolularki gözünüz kapalı çocuğunuzu teslim edebilirsiniz. Bizim 2. Kreş deneyimimiz önceden okula gitmek istemeyen çocuğum şimdi güle oynaya okula gitmek istiyor, kurum öğretmenler o kadar önemli ki okulu sevdiren kendileri. Emeklerinden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi ki Alkım Anaokulu

  • ED

    Her şeyiyle şeffaf ve eğitimi ön planda tutan bir okul. tavsiye ediyorum, çocuğunuz için gözünüz arkada kalsın istemiyorsanız atacağınız adım burasıdır.

  • SB

    Başta Arzu hanım olmak üzere tüm Alkım Ailesine çocuklarımıza göstermiş oldukları güzel ve içten yaklaşımlarından dolayı çok teşekkür ederiz. Oğlumu gönül rahatlığı ile emanet ettiğim ve her şekilde her konuda memnun kaldığımı da ayrıca belirtmek isterim. Aile sıcaklığı ortamı ile çocuklara yaklaşımları son derece güzel.

  • is

    Çocuklarımızla ilgilendiğiniz ve onlara erken yaşlardan itibaren eğitimin değerini öğrettiğiniz için teşekkür ederiz. Bir çocuğun gelişimi ciddi bir iştir ve siz bunun önemli bir parçasısınız. iyi ki varsınız.

  • Anaokulu eğitimine getirmiş olduğu şefaflığı ve deneyimli eğitim kadrosuyla kendilerini çok ileriye taşıyacağını şimdiden belli ediyorlar

  • FA

    Bir baba olarak güvenebileceğim en iyi okul,gayet başarılı bir ekip çocuğumun gelişimine olumlu yönde etkisi oldu.

  • ÜA

    Mesleğe yıllarını vermiş bir yönetici olan Arzu hanımın önderliğinde kurulan bu kurum profesyonel öğretmen kadrosu ile bir okuldan çok fazlası. Gerek okul öncesi eğitimde gerekse alanında uzman dil eğitmenleriyle (İspanyolca,ingilizce, Almanca) bizim ikinci evimiz gibi oldu.Kamera sistemiyle okulda ekranda istediğimiz zaman çocuğumuzu izleyebildiğimiz şeffaf bir kurum ticari kaygıları olmayan çocuklarımıza değer veren çocuk seven bu okulla keşke daha önce yollarımız kesişmiş olsaydı diyorum kendilerine ne kadar teşekkür etsem az iyi ki varlar.

  • EK

    Hayatta en değerli varlık olan çocukların, geleceği ve mutluluğunun temellerini atmaya çalışırken eğitimin temel alınması çok önemlidir. Özel Şerifali Alkım Anaokulunda, fiziksel imkanlar, çeşitli hizmetler, dil olanakları, sportif ve sanatsal faaliyetler, kulüp ve etkinliklerin olması eğitime her alanda destek vermeyi amaçlayan bir kurum olduğunu gösteriyor.

  • Da

    Şerifalide bulunan en iyi kreş diyebilirim. Çocuklara göstermiş olduğunuz merhamet, sevgi,ilgi için teşekkür ederim. Yolunuz her daim açık olsun.

  • KB

    Okul çok güzel. Bir kaç okula gittim, oğlum hiç alışamadı. Buraya çok kısa sürede alıştı. İki hafta olmadan tam güne başladı. Bir de oğlum çok mutlu. Onu görünce biz de çok mutlu oluyoruz. Öğretmenler, tüm çalışanlar hepsi çok iyi çok nazik davranıyorlar. Yemekleri de taze, oğlum severek yiyor hepsini. Okul çok temiz. Etkinlikleri de çok iyi. Daha iki hafta oldu, ama oğlum İngilizce sayı sayıyor. Çok sosyal biri oldu. Eskiden asosyal idi.Her şey çok iyi

  • FB

    Okul dan we değerli öwretmenlerden verdiği emekleri we hizmetlerinden çok memnunum iyiki sizi tanıdık okul sayesinde çocugum hızla gelişdi yabancı dili çok çabuk öwrendi her şey için teşekkürler Alkım anaokuluŞunana kadar memnunum gerektiğinden fazla ilgi ve destek eğitim veriyorlar başarılar dilerim Alkım anaokulu

  • Cb

    Harika bir okul. Çok memnunuz. Çocuğun okula başladığı zamanla bu zamana kaşar arada gözle görülür fark var. Okulu severek gidiyo ve mutlu.Bir satranç kursu olsa güzel olurdu bence.

  • ST

    Çok değerli eğitim kadrosu çocuklarımız için oldukça yararlı. Çocuğumu gözüm kapalı emanet edebiliyorum.Çizim, el becerileri, insani ilişkileri vs. Fakat zaten Özel Şerifali Alkım Anaokulu bunları zaten düşünüyor.

  • Okul gayet güzel, öğrenciler için çok faydalı bir eğitim sistemleri var. Diğer velilere de öneririm.

  • SD

    Okul çok güzel çok ilgili hocalara sahipOkul bence şuan gayet iyi gidiyor

  • BE

    Eğitim kalitesi, öğretmenlerin kalitesi bambaşka seviyede. Böyle okulların varlığı geleceğe dair umut niteliğinde.

  • SG

    Kuzenim bu okula gidiyor gerçekten çok memnunuz çocuklar gerekli eğitimi en iyi şekilde alabiliyor

  • ee

    veliye ve öğrenciye değer veren bir okul. Birebir olarak ilgileniyorlar. İç rahatlığıyla çocuklarınızı emanet edebilirsiniz.

  • Özel Şerifali Alkım Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    Sizin hayatta ki en değerli varlığınız bizim de en değerlimiz oluyor. Güveniniz için teşekkür ederiz.

  • ZE

    Son derece iyi eğitmenler ile ileriye dönük güzel gelişimler sağlıyorlar2. Yabancı dil eğitimi

  • Özel Şerifali Alkım Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    Değerli yorumunuz için teşekkür ederiz.

  • Uk

    Oğlumun ikinci evi oldu öğretmenlerden ve eğitimlerden çok memnunuz Arzu hanım bizi böyle bir okulla tanıştırdığı için çok teşekkürler

  • Özel Şerifali Alkım Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    Sizlerle yola devam ettiğimiz için bizlerde çok mutluyuz.Bizlere güvenip, inanıp yola çıktığınız için teşekkür ederiz.Saygı ve sevgilerimizle...

  • Ek

    Okula gidince en önemlisi güler yüzlü iyi niyetini hissettiren Arzu hanım karşiladı tam bir aile ortamı eğitim ve öğretmenleride kaliteli gönül rahatlığıyla çocuklarımızın gidebileceği bir okul

  • Özel Şerifali Alkım Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    Bizler işimize sevgimizi katarak yol aldık.Takdir edersiniz ki sevmeden görev olarak başarılı ve mutlu olamazdık.Sizler gibi gönlü güzel velilerle yolumuz kesişince okulumuz aile sıcaklığını aratmadı.Değerli yorumunuz için teşekkür ederiz.

  • NS

    Canım kızımızı güvenle ve huzurla emanet ettiğimiz, eğlenerek hayatı öğrendiği, kendisini evinde gibi hissettiği, anne sıcaklığı ve şefkatini yaşayabildiği ikinci evimiz. Başta kurucumuz Arzu Hanım olmak üzere tüm Alkım Anaokulu ekibinin üstün sabır ve özverili çalışmaları en büyük şansımız. Emekleriniz, sabrınız ve hassasiyetiniz  için ne kadar teşekkür etsek az. İyi ki varsınız iyi ki yollarımız sizlerle kesişmiş.

  • Özel Şerifali Alkım Anaokulu

    Okulun Cevabı:

    Öncelikle değerli yorumunuz için Alkım ailesi olarak çok teşekkür ederiz.Yola çıktığımız ilk günlerde bizlere inanıp, güvenip en değerli varlığınızı emanet ettiğiniz için çok teşekkür ederiz.Sağlıklı, mutlu, başarılı bir dönem geçirmemizi diler saygı sevgilerimizi sunarız.

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Şerifali Alkım Anaokulu İletişim Bilgileri

Şerifali Mah. Bayraktar Blv. Garip Sok. No:40 Ümraniye / İstanbul
0 216 706 6895
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum