fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Çocuğum Yemek Yemiyor

Görüntülenme Sayısı: 2489

Ebeveynler, genellikle çocuklarının hiç doymadığına ve bu nedenle hep daha fazla yemeleri gerektiğine inanırlar. Oysaki bu tutum çocukları yemek seçmeye, hatta gelecekte obeziteye kadar götürebilir. Çocuklarda beslenme ile ilgili merak ettiklerinizi Çilek Ağacı Anaokulu yetkilileri sizler için derledi.

Çocuklarda Beslenme de Neye Dikkat Edilmeli?

Yemek yemek fizyolojik bir ihtiyaçtır. Eylemin gerçekleşmesi için açlık hissinin oluşması gerekir. Ebeveynlerin acıkmadan yemeye zorladıkları çocuklarda reddetme davranışı gelişir ve yeme problemleri başlar. Çocukta karşı gelme davranışının artması, ebeveyn ve çocuk ilişkisinin olumsuz etkilenmesine sebep olur. Bu durumun yaşanmaması için ebeveynlerin uygun beslenme davranışına dikkat etmesi, çocuğu yemek yemesi için zorlamaması oldukça önemlidir. Ancak dengeli ve yeterli beslendiğinden de emin olmalısınız. Çünkü dengeli ve yeterli beslenme alışkanlığı, zeka ve beyin gelişimi için oldukça önemlidir.

Çocuklarda Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Çocuk beslenmesinde en önemli noktalardan birisi de porsiyonların doğru belirlenmesidir. 1-3 yaş arasında çocuklar, yetişkinlerin yediği porsiyonun üçte birini, 3-6 yaş arasında da porsiyonun yarısını yiyebilir. Bu sebeple çocuklarımıza yiyebildiği kadar yemek koymak etkin çözümlerden birisidir. Yeteri kadar olan yemeğini bitirebilen çocuk, doyma hissine sahip olacaktır. Aynı zamanda çocuğun doydum demesine itimat etmek özgüveninin de gelişmesine destek olacaktır. Hem çocukların hem de ebeveynlerin birbirlerinin beklentilerini karşılayabilmesi durumunda beslenme ciddi bir stres ve çatışma olmaktan çıkacaktır.

Sonuç olarak doğru ebeveyn tutumları yeme problemlerinin oluşmasına engel olurken çocuklarla oluşacak çatışmasının da önüne geçecektir. Çocuklarınızla birlikte keyifli yemek saatleri geçirmeniz dileğiyle sevgiler.

Bu makale Filiz Şahin tarafından yazılmıştır.

Bu makale Umut Arslan tarafından 13 Eylül 2022 tarihinde güncellenmiştir.
Diğer Veliler ile Paylaş!

Yasemin Temeltaş

Çok güzel bilgi teşekkür ederiz

Yorum Yap
Ad Soyad *
E-Posta Adresiniz *
Yorumunuz *
PAYLAŞ
Sonraki Makaleye Göz Atın
Lise Nakil İşlemleri Nasıl Yapılır? Nakil İşlemleri Ne Zaman? Lise nakil işlemleri nasıl yapılır? E-okul nakil işlemleri ne zaman başlayacak? Lise nakil sonuçları hangi tarihte açıklanacak? LGS nakil sonuçları duyuruldu mu?
İstanbul Bölgesinde Yorumlanan Bazı Okullar
Özel Ataşehir Akademi Çocuk Anaokulu Özel Okul
Özel Ataşehir Akademi Çocuk Anaokulu

Öncelikle okulun sahibinden tutun tüm öğretmenleri tüm çalışanları güler yüzlü, bir anne gibi duyarlı, bilgili, sevecen...

Özel Flora Anaokulu Özel Okul
Özel Flora Anaokulu

Çocuğunuz kaliteli bir eğitim alsın istiyorsanız bu okulu seçin derim. Alnında uzman disiplinli bir yöneticisi var. fark...

Özel Gözbebeğim Anaokulu Özel Okul
Özel Gözbebeğim Anaokulu

Öğretmenlerimiz deneyimli, eğitime çok önem veren bir kurum. İyiki sizleri tanıdık,

Okul.com.tr'ye Giriş Yapın

Aradığınız okulun tüm detaylarını görüntüleyin.

Üye Ol

Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum