fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Kreş Öğretmeni Nasıl Olmalı?

Görüntülenme Sayısı: 77618

Okul öncesi eğitim çocuk için yaşamında önemli bir adım. Bu nedenle okul öncesi öğretmeni nasıl olmalı? Bir öğretmende ne aramalıyız? Kreşte etkili öğretmenlik nedir?

Kreş Öğretmeni Nasıl Olmalı?

Kreş öğretmeni nasıl olmalı? Mesleğiyle ilgili yeterli donanıma sahip mi?

asd Kreş öğretmeni nasıl olmalı? Öğretmenin mesleğinin gerektirdiği alan ile ilgili bir lisans programından mezun olması ve sonrasında bu alan ile ilgili kendini geliştirmiş olması çok önemli. Okul öncesi öğretmenliği ya da Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümleri bu alanlarda öğretmen yetiştirmektedir. İlgili bölümlerden mezun olmanın yanı sıra güncel olan programlardan haberdar olması ve onu etkinliklerine uygulayabiliyor olması, literatürü takip etmesi öğretmeninizin yeterli donanıma sahip olduğunu gösterir. Peki bunu nasıl anlayacaksınız? Öğretmen her sene farklı etkinlikler uygulayabiliyorsa kendisi de eğitimlere gidiyorsa gelişmeye açık demektir.

Mesleğiyle ilgili yeterli deneyime sahip mi?

Öğretmenlik mesleği hangi alanda olursa olsun deneyimle olgunlaştırılan bir meslek. Öğretmenin hayatına giren her çocuk, alanda ilerlediği her yeni sene öğretmene mesleğinde farklı bakış açıları kazandırır ve zenginleştirir. Öğretmenin deneyimli olduğunu ancak zor bir problemle karşılaştığınızda net olarak anlayabilirsiniz. Sınıfta meydana gelen kriz durumlarını sakin bir stratejiyle yürütebiliyor ve aileleri problemlerle ilgili doğru yönlendirebiliyorsa deneyiminden emin olabilirsiniz.

Sizin için hazırladığımız; Kreş ve Anaokullarını inceleyerek size en uygun anaokulu veya kreşi bulabilirsiniz.

Kreş Öğretmeni Nasıl Olmalı?-1

Gelişmelere ve yeniliklere açık mı?

Eğitim; her geçen gün yeni yaklaşımların ve metotların eklendiği, uygulandığı, denendiği bir alan. Öğretmen de bu duruma uyum sağlamak durumunda elbette. Öğretmeniniz bu yaklaşımlardan ne kadar haberdar? Kendini geliştirme amaçlı hizmet içi eğitimlere katılıyor mu? Ve en önemlisi bunun için vakit ayırıyor mu ve istekli mi?

Çocukların ihtiyaçlarına karşı duyarlı mı? İyi bir gözlemci mi?

Çocuk bir anda duygusallaşıp oyundan çekildiğinde bunu fark edebiliyor mu? Böyle zamanlarda çocuğa ihtiyacı olan ilgiyi gruptan ayırmadan gösterebiliyor mu? Okul öncesi eğitimde çocuktaki farklılıkları anlayıp gözlemlerinden aileyi haberdar ediyor olması önemli bir özellik.

Kreş Öğretmeni Nasıl Olmalı?-2

Çocukların dikkatini çekebiliyor mu?

Çocukların dikkatleri bu yaş grubunda oldukça dağınık olduğu için etkinliklerde kolayca gruptan kopabilmektedirler. Öğretmen böyle zamanlarda grubun dikkatini uyanık tutabiliyor mu? Etkinliğin amacından kopmadan ufak oyunlarla dikkatleri tekrar toplaması da mesleğin önemli kriterlerindendir.

Beklenmedik bir durum karşısında sakinliğini koruyabiliyor mu?

Ders esnasında bir çocuğun diğerine verebileceği bir zarar da olabilir bu beklenmedik durum. Doğal bir afet ya da yangın gibi bir felakette. Öğretmen sakinliğini koruyarak çocukların güvenliği için gerekli tedbirleri alıyor mu? Eğer yaşanan çocuklar arası bir şiddet ise şiddet uygulayan çocuğun uyguladığı şiddetin altında yatan problemleri, bunu tetikleyen durumları fark edebiliyor mu? Diğer çocukların güvenliğini şiddet uygulayan çocuğa ayrımcılık uygulamadan sağlayabiliyor mu? Etkili öğretmenlik bu gibi durumlarda objektif olmakla ölçülebilir.

Kreş Öğretmeni Nasıl Olmalı?-5

Çocuklara eşit davranıyor mu?

Öğretmenin profesyonelliği bu sorunun cevabında gizlidir. Öğrencilerin hepsine karşı aynı mesafede mi? Bir çocuğun yaptığı davranışı hoş görürken diğer çocuğun yaptığı aynı davranışa aynı tepkiyi veriyorsa öğretmeninin eşitlikçi bir tutum sergilediğini söyleyebiliriz.

Farklı gelişim gösteren çocuklara karşı tutumu nedir?

Sınıfında farklı gelişim gösteren bir çocuğu istiyor mu? Yoksa onu ek bir yük olarak mı görüyor? Öğretmeniniz gerekli yardımcı destek verildiğinde farklı gelişim gösteren çocuklara kucak açıyorsa çok şanslısınız! Alanla ilgili yayınlanan son makalelerde farklı gelişim gösteren çocuklarla normal gelişim gösteren çocukların bir arada olmasının her iki grup için de oldukça olumlu sonuçları olduğundan bahsedilmektedir.

Kreş Öğretmeni Nasıl Olmalı?-3

Çocukların kendilerini rahatça ifade etmesine izin veriyor mu?

Eğer çocuğunuz sınıfında mutluysa ve tüm çocukların yüzleri gülüyorsa bu öğretmeninizin çocuklara duygularını rahatça ifade etmelerine izin vermesinden kaynaklanıyordur.

Kontrollü mü?

Bir etkinlik esnasında muhtemel yapılabilecek problem davranışlara karşı kontrolü elden bırakmıyor ve etkinliğin sürmesini sağlıyor ise öğretmeniniz oldukça deneyimli ve kontrollü bir öğretmendir.

Yaratıcı mı?

Bir gün boyunca dışarıdan toplanmış yaprak ve çalılarla eşleme, sıralama, benzerlik, farklılık, sayı sayma, dikkat vb bir sürü çalışma yapan öğretmenler duyduk! Bizden söylemesi…

İlk yardım tekniklerini biliyor mu?

Hiç kimsenin istemediği bir durum fakat acil bir kaza durumunda öğretmenin ilk yardım tekniklerini bilmesi hayat kurtarır.

Bu yazı ilginizi çekebilir; Kreş Nedir?Oyun Grubu Nedir?

Bu makale Elif Biçer tarafından 18 Ağustos 2022 tarihinde güncellenmiştir.
Diğer Veliler ile Paylaş!

Bu makaleye henüz bir yorum yapılmamış ilk yorumu yapan sen ol! Yorum Yap
Yorum Yap
Ad Soyad *
E-Posta Adresiniz *
Yorumunuz *
PAYLAŞ
Sonraki Makaleye Göz Atın
Kreş mi Oyun Grubu mu? Çocuğunuzu kreş veya oyun grubuna yollamakta kararsız mısınız? Oyun Grubunda kararlıysanız neden kreşi tercih etmelisiniz?
İstanbul Bölgesinde Yorumlanan Bazı Okullar
Özel Büyük Düşler Anaokulu Özel Okul
Özel Büyük Düşler Anaokulu

Sınıf mevcutlarının az olması avantaj böylece öğretmenler çok daha fazla ilgilenebiliyor. Okulda çalışan velilere yardım...

Özel Bağcılar Düzgün Anaokulu Özel Okul
Özel Bağcılar Düzgün Anaokulu

3 yaşında ki kızımın severek hergün koşarak gittiği değerli yöneticilerin ve sevgili öğretmenlerimizin son derece ilgili...

Özel Sultangazi AKD Kids Anaokulu Özel Okul
Özel Sultangazi AKD Kids Anaokulu

Okul yönetimi çok sevdiğimiz insanlardır. Gerçekten işlerini severek yapan iyi kalpli eğitimcilerdir kendileri. Biz de k...

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum