
Beslenme Kültürümüz...
Okulumuzda yemeklerimizi kendi mutfağımızda günlük olarak pişiririz.
Sütlerimizi güvenli çiftliklerimizden alır, yoğurtlarımızı okulumuzda mayalar,sütlü tatlılarımızı yaparız.
Mevsim meyve ve sebzesi tüketiriz.
Şeker kullanımını en aza indirir, paketli gıda kullanmayız.
Hiçbir yemeği kızartmaz, fırınlarız.
Tüm yemeklerimizi zeytinyağı ve tereyağı ile pişiririz.
İçeriği mevsim sebze ve meyvelerine göre mevsimlik değişen sabit yemek menüsü kullanırız.
Her pazartesi sabahı haftaya kelle paça çorbası ile başlarız. Bağışıklığımızı bol kolajen ile güçlendiririz.
Geleneksel tatlara önem veririz. Her çarşamba sabahı güne tarhana çorbası ve tahin pekmez ile başlarız.
Salçamızı, yazlık domates soslarımızı ve turşularımızı kendimiz yaparız.
Etlerimizi güvendiğimiz yerli kasaplarımızdan alır, kıyma ,döner, ciğer aylık rutini ile haftalık olarak tüketiriz.