fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Minikent Anaokulu

Özel Minikent Anaokulu verified

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Yaş Aralığı: 3-6
Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 10
Okul Saatleri:
Tam gün: 08:00/18:30
Sabahçı: 08:00/13:00
Öğlenci: 13:00/18:30

Özel Minikent Anaokulu Hakkında

İzmir Bornova'da bulunan Özel Minikent Anaokulu, çift dilli tam gün İngilizce programı, geniş bahçesi ve şefkatli eğitim kadrosu ile hizmete hazır! Özel Bornova Minikent Anaokulu, bir IPC (International Preschool Curriculum) okuludur ve global okul öncesi müfredatı ile dünya vatandaşları yetiştirmeyi hedefler. Müfredatımız, Harvard öğretim üyeleri tarafından oluşturulmuş olup, sorgulama temelli, farklı bakış açıları sunan, doğayı ve gezegenimizi korumayı amaç edinmiş, entelektüel bireyler yetiştirmek için ilk adımların atılmasına rehberlik eder.

Özel Minikent Anaokulu'nda çocuklar tüm gün tek bir ortamda kalmaz, her etkinlik için farklı bir sınıfa ve alana yönlendirilir. Hareket, drama, İngilizce, sanat, bilim gibi farklı içerikte sunulan dersler için farklı sınıflar arasında öğretmenleri ile birlikte günlük akış dahilinde hareket ederler. Okulumuzun 500 metrekare bahçe alanı bu esnekliği ve hareket ihtiyacını desteklemek için özenle tasarlanmıştır. Çocuklarımızla kendi gübremizi yarattığımız (kompost, bokashi, solucan gübresi) ekoloji dersi kapsamında ayrıca tarım alanımızda ekim yapar ve kendi ürünlerinin hasadını alma keyfini yaşarlar.

Oyun alanında, üstü kapalı geniş kum havuzunda oynar, su yollarında suyun keyfini çıkarır, ahşap kalemizde hayaller kurarlar. Okul dışı etkinlikler için ağaç kütükleriyle oluşturduğumuz oturma alanında masallar dinler, şarkılar söylerler. Yazın bizi güneşten, kışın ise yağmurdan koruyan tentemizin altında yaz-kış dört mevsim bahçenin keyfini çıkarırlar.

Özel Minikent Anaokulu'nda çocuklarımız için gıda mühendisi ve diyetisyen tarafından özenle hazırlanıp onaylanmış 4 öğün sağlıklı ve lezzetli yemek sunuyoruz. Ayrıca, temel branşların yanı sıra, çocuklar için felsefe, kodlama, temel hareket eğitimi, kurucumuzun yarattığı eşsiz mindfulness müfredatı ile hem duyusal, hem duygusal hem de bilişsel olarak gelişimsel basamakları baskı olmadan, oyunla ve en önemlisi sevgiyle desteklenir.

Sizleri, çocukluğunu doyasıya yaşamasını dilediğiniz yavrunuzla birlikte "Özgürlükte büyüyenlerin okulu" Minikent Anaokuluna davet ediyoruz.

Duyurular ve Etkinlikler

Özel Minikent Anaokulu Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- Oyun Temelli Eğitim

- Aktif Öğrenme Sistemi

- P4C Eğitim Sistemi

- SCAMPER Tekniği

- Proje Temelli Öğrenme Eğitim Modeli

- İşbirlikli Öğrenme Modeli

- Yaparak Yaşayarak Öğrenme

- Öğrenci Merkezli Eğitim Modeli

- Bilingual (Çift Dilli) Eğitim Programı

- Tam Zamanlı İngilizce Eğitimi

- Ekoloji Temelli Eğitim Modeli

● Tuvalet eğitimi veriliyor mu?

- Evet

● Servis hizmeti kimler tarafından ve nasıl sağlanıyor?

- Bağımsız Taşıma Firması

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Kamera

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Sınıf Öğretmeni

- Yardımcı/Stajyer Öğretmen

- Psikolojik Danışman

- Beden Eğitimi Öğretmeni

- Görsel Sanatlar Öğretmeni

- Yabancı Dil Öğretmeni

● Çocuklarla oynanan oyunlarda, onlara hangi becerilerin kazandırılması amaçlanıyor?

- Kaba Motor Becerileri

- İnce Motor Becerileri

- El-Göz Koordinasyonu

- Muhakeme Becerisi

- İletişim Becerisi

- Zeka Gelişimi

- Duygu Gelişimi

- Dil/Konuşma Gelişimi

- Benlik Gelişimi

- Bağımsızlık

- Denge ve Koordinasyon

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Her gün

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Anne-Baba Eğitimleri

- Yönlendirme

- Rehberlik

- Bireyi Tanımaya Yönelik Testler/Uygulamalar

● Okulda Bulunan Eğitim Materyalleri Nelerdir?

- Fen ve Matematik Eğitici Materyaller

- Akıl ve Zeka Kutu Oyunları

- Robotik Kodlama Materyalleri

- Montessori Materyalleri

- Resim Araç ve Gereçleri

- Lego ve Yapı Blokları

- Çocuk Spor Aletleri

- Koordinasyon Aletleri

- Çocuk Oyun Parkı

- Müzik Aletleri

● Özel gereksinim öğrencisi (kaynaştırma öğrencisi) kabul ediyor musunuz?

- Evet

Özel Minikent Anaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Minikent Anaokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    10
  • Özel Minikent Anaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 08:00 - 18:30 şeklindedir. Kurumda yarım gün eğitim seçeneği de bulunmaktadır. Sabahçı grup 08:00 - 13:00 saatleri arası eğitim görmektedir. Öğlenci grup 13:00 - 18:30 saatleri arası eğitim görmektedir.
  • Özel Minikent Anaokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda Türkçe, İngilizce dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Minikent Anaokulu yaş aralığı nedir?
    3-6
  • Özel Minikent Anaokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti bulunmaktadır.
  • Özel Minikent Anaokulu psikolojik danışman bulunduruyor mu?
    Kurumda psikolojik danışman bulunmaktadır.

Özel Minikent Anaokulu Yorumları (9)

  • Şş

    Daha önce katılmış olduğum oyun grupları hem bu kadar keyifli hemde bukadar eğitici olmadılar yasemin hocamın sıcak tavırları çoçukların hepsiyle ilgilenmesi çok hoşuma gitti kendisiyle çok kısa bir zaman birlikte olduk kızımda bende çok eğlenmiştik bir aksilik olmazsa sezonda görüşmek dileğle

  • DD

    Sevgi bağının ne demek olduğunun kreşin çocuk oyalamak değil onları mutlu ederek sevgiyle kucaklayıp deneyimler yaşamasını ve hayata katılmasını hayatı öğrenmesini sağlamak ve bunu yaparken beslenmelerine sağlıklarına güvenliklerine de dikkat etmek olduğunun bilincinde olan insanın çocuğunu emanet ederken gözü arkasında kalmayacak bir kurum gönülden tavsiye ediyor öğretmenlerimize teşekkürü borç biliyorum

  • DE

    Sevgili Yasemin Hocam ile uzun yıllar boyunca çalışmış olmanın gururunu taşıyorum. Kendisi, engin bilgi birikimi ve eşsiz deneyimleri ile bana çok şey kattı. Yasemin Hocam’ın bilgeliğini ve sevgisini yansıttığı kıymetli okulunda harikalar yarattığına inanmaktayım. Çocuklarınız, güvenli ellerde ve özenle düşünülmüş her detayı ile bu sevimli okulda aradığınız her şeyi bulacak. Akademik anlamda güçlü yönleri, çocuklara olan sevgi dolu bakış açısı ve yılların tecrübesiyle yoğrulmuş harika bir eğitim kurumu sizleri bekliyor. Doğaya, tüm canlılara ve insana olan saygısı ve sevgisi ile şekillendirdiği akademik müfredatı sayesinde, çocuklarınızın modern dünyanın tüm gereksinimlerini bu kurumda edineceğine eminim.

  • Öa

    Yasemin hanımla telefonla görüşmemiz sonucunda sesinin verdiği güven sayesinde okula oğlumla beraber görüşmeye gittik. Kendisinin ve eşinin oğlumla bizi karşılaması o kadar içten oldu ki kendimizi sanki uzun zamandır onları tanıyor gibi hissetik. Okul çocukların konforu ve güvenliği için o kadar güzel düşünülerek hazırlanmış ki resmen bayıldık. Merdivenlerdeki koruyucu filelerden tutunda uzun süre sandalyede oturan minik kuşlar rahat etsin diye minik puf koltuklara kadar rahatlatlari öyle güzel olmuş ki evdeki kadar rahat edecek minikler burada. Okula öyle güzel bir bahçe hazırlamışlar ki tam çocukların hayali olan okul olmuş. Normalde ortama zor alışan oğlum ilk andan itibaren bahçede oynamaya başladı zorla çıkardım okuldan desem yeridir. İsim nedeniyle okulun saatleri konusunda yardimci olabilmek icind ellerinden gelen herseyi yaptıkları için çok mutlu oldu Ayrıca kendilerinin enerjisi okula öyle güzel yansımış ki insan pozitif enerji hissediyor. Yemek konusunda ki hassasiyetleri de tam anneler için olmuş hem 4 öğün hem de her yemekten tatma uygulamasıyla kalbimizden yakalandik🥰 eğitim sistemi zaten tartışılamaz derecede ne şanslı çocuklarımız 🥰 kendilerine böyle ince düşüncelerle harika bir okul (adeta ev) açtıkları için çok teşekkür ederim iyi ki mahallemizi seçtiniizzz🥰 bu tarz güzel okulların çoğalması ümidiyle 🙃Hersey ince ayrıntısına kadar düşünülmüş geliştirilmesi gereken hiçbir yanı yok.

  • CU

    Değerli Yasemin öğretmenimiz hem eğlendirerek öğretiyor hem de ingilizce eğitim veriyor. Güvenlik amacıyla kullandığı kameralar yüksek çözünürlüklü. Çocuğumun iyi eğitim alabilmesi ve aklımın kalmaması için yepyeni ve oldukça tecrübeli bir kurum.

  • MD

    Minikent anaokulu kurucu müdür Yasemin Islah Oguzkent ile İstanbul da tanıştım. Birlikte eğitim ortaminda çalıştık.is anlayışı etik, tutiz, letişimde on numara , enerjisi pozitif, cocuklar üzerinde etkili eğitime sahip biridir. Hem ülkede hem de ülke dışında seminerler vermiş, kitap yazmış şimdi de tüm bu deneyimini harmanlayacagi okulu ile bütünleşmistir. Okuluna gelecek minikler çok şanslı. Dil öğretimi konusunda on numaradır. Çocuklar bu okula bayilacak...

  • BN

    Katıldığımız atölyeler kızım için çok verimli geçti.Severek gidiyor.Donanımlı bir okul Yasemin hanım da kesinlikle mesleğinde çok iyi.Devam edeceğiz önümüzdeki dönemde.

  • FT

    Uzun süredir takipte olduğum çok değerli bir eğitmenin açtığı okul. Yeni olmasına rağmen çok güzel etkinlikler planlandı. Araştırmalarıma göre çok başarılı bir program hazırlanmış. Keşke evimiz yakın olsaydı ve kayıt yapabilseydik, eminim oğlum orada çok mutlu olurdu.

  • PS

    Güler yüzlü kadrosu İzmir'e güneş gibi doğan bir kurum. Adı gibi minikent kurulmuş okulun içinde. Çocukların gelişimine katıka bulunabilecek bir çok alan mevcut. Yaparak, yaşayarak, deneyerek ve gözlemleyebilecekleri hem iç hem dış mekan en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Okul kurucusu Yasemin hanımın içten ve samimi yaklaşımı işi bilirliği çocuğumu emanat edeceğim yerde gözümün arkada kalmamasına vesli oldu. İçimiz rahat.

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Minikent Anaokulu İletişim Bilgileri

İnönü Mahallesi, 994. Sokak, No:8 Bornova İzmir
0 232 335 1591
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum