fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Bir Dünya Çocuk Anaokulu

Özel Bir Dünya Çocuk Anaokulu verified

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Yaş Aralığı: 3-6
Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 10
Okul Saatleri:
Tam gün: 07:30/18:30
Sabahçı: 10:30/18:30
Öğlenci: 13:00/18:30

Özel Bir Dünya Çocuk Anaokulu Hakkında

İzmir'in Bahçelievler semtinde bulunan Özel Bir Dünya Çocuk Anaokulu, ''Bir Dünyadır Çocuk'' sloganıyla, bi'dünya mutlu, özgüvenli, sorumluluk sahibi, değişen ve gelişen dünyaya ayak uydurabilen, öğrenmeye hevesli, saygılı ve sevgi dolu çocuklar yetiştirmek üzere yola çıkmıştır. Temel amacımız, okul öncesi eğitimin çocuklar üzerinde ki etki ve önemini bilerek, çocuklarımıza bilgi yüklemek değil, onların kendilerini ve çevrelerini tanıyarak, öğrendiklerini uygulayabilecekleri, duygularını rahatça ifade edebilecekleri ortamlar hazırlamaktır.
Çocukların zihinsel, duygusal, sosyal ve bedensel gelişiminin %70 i 0-6 yaş arasında tamamlanmaktadır. Okul öncesi dönem olarak adlandırılan 3-6 yaş dönem, çocuğun öğrenmesinin en yoğun olduğu, temel alışkanlıklarının, zihinsel yeteneklerinin en hızlı geliştiği ve biçimlendiği dönemdir, Bu süre içinde kazanılan davranış biçimleri tüm yaşam boyunca devam etmektedir.
Bu bağlamdaÖzel Bir Dünya Çocuk Anaokulu olarak çocuklarımızın ana kucağından çıkıp dış dünyaya ilk attıkları adımlarda daha özgüvenli daha sevgi dolu ve potansiyellerini rahatça açığa çıkaracakları eğitim ortamları hazırlamak en büyük amacımızdır.
Oyun eğitimin temelini oluşturur. Çocuklar serbest ve organize oyunlarla kendini keşfetmeyi, hayal güçlerini geliştirmeyi, kendilerini ifade etmeyi öğrenirler. Her gün periyodik olarak düzenlenen etkinliklerimizle çocuklarımızın hem sosyal hem bilişsel gelişimleri desteklenir ve okul içinde öğrendiklerini günlük hayatla bütünleştirmek amacıyla eğitim müfredatımızı destekleyici, keyifli zaman geçirecekleri geziler yapılır.
Eğitim-öğretim programımız uluslararası eğitim yöntemlerinin geliştirilmesi ile ortaya çıkan özgün ve yenilikçi bir yapıdadır. Okulöncesi eğitimde çocukların algıları çok açıktır ve yeni şeyler öğrenmeye karşı meraklıdırlar. Bu dönemde yabancı dil eğitimi, çocukların bu özellikleri göz önünde bulundurulduğunda diğer dönemlere göre daha kolaydır. Bu amaçla Özel Bir Dünya Çocuk Anaokulu olarak Türkçe ve İngilizceden sonra üçüncü bir dil olarak Almancayı da çocuklarımıza belli bir müfredatla anadil seviyesinde günlük akıcı konuşma standartlarında öğretiyoruz.
English Kids Academy programları ile okulumuzda tam zamanlı İngilizce eğitimi verilmektedir. Çocuklarımız gün boyu İngilizce konuşup sadece renkleri sayıları hayvanları değil soru kalıplarını karşılıklı diyaloglarla öğrenmiş oluyorlar.
Alanında uzman ve tecrübeli okul psikoloğumuz çocuklarımızın gelişimlerini gözlüyor ve velilerimiz ile belirli periyotlarla gözlemlerini ve birikimlerini paylaşıyor.
Yine alanında uzman branş öğretmenlerimizle Satranç, Akıl Oyunları, Robotik Kodlama, Drama, Müzik, Halk Oyunları, Bale ve Modern Dans, Jimnastik derslerimiz mevcuttur.
Aynı zamanda okulumuz KAE ( Kids Academy Europe ) üye okuludur. Marmara Üniversitesi öğretim görevlilerinin hazırlamış olduğu bültenlerle, oradaki değerli hocalarımızın her ay vermiş oldukları eğitimlerle çocuklarımızın her türlü gelişimlerine hakim olup merak temelli projelerle eğitim ve gelişimlerini destekleyip onlara sevgiyle eğitimi harmanlayarak veriyoruz.

Duyurular ve Etkinlikler

Özel Bir Dünya Çocuk Anaokulu Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- MEB Odaklı Eğitim

- Klasik Sistem

- Oyun Temelli Eğitim

- STEM

- SCAMPER Tekniği

- Proje Temelli Öğrenme Eğitim Modeli

- İşbirlikli Öğrenme Modeli

- Yaparak Yaşayarak Öğrenme

- Öğrenci Merkezli Eğitim Modeli

- Bilingual (Çift Dilli) Eğitim Programı

- Tam Zamanlı İngilizce Eğitimi

● Tuvalet eğitimi veriliyor mu?

- Evet

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Kamera

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Oyuncaklar ağırlıklı olarak hangi materyallerden yapılmış?

- Ahşap

- Plastik

- Keçe

- Geri Dönüştürülmüş Malzemeler

- Karton/Mukavva

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Alanında Eğitimli Branş Öğretmenleri

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- İdareciler

- Öğretmenler

- Okul Personeli

- Stajyer/Yardımcı Öğretmenler

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Yardımcı/Stajyer Öğretmen

- Psikolojik Danışman

- Müzik Öğretmeni

- Yabancı Dil Öğretmeni

- Okul Öncesi Öğretmeni

- Temel Cimnastik Öğretmeni

- Bale ve Dans Öğretmeni

- Robotik Kodlama Eğitmeni

- Satranç Öğretmeni

- Drama Eğitmeni

- Native Öğretmen

● Çocuklarla oynanan oyunlarda, onlara hangi becerilerin kazandırılması amaçlanıyor?

- Kaba Motor Becerileri

- İnce Motor Becerileri

- El-Göz Koordinasyonu

- Muhakeme Becerisi

- İletişim Becerisi

- Zeka Gelişimi

- Duygu Gelişimi

- Dil/Konuşma Gelişimi

- Benlik Gelişimi

- Bağımsızlık

- Ahlak Gelişimi

- Denge ve Koordinasyon

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Haftada 1 kere

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Anne-Baba Eğitimleri

- Yönlendirme

- Rehberlik

- Psikolojik Danışma

- Bilgi Verici Danışmanlık

● Okulda Bulunan Eğitim Materyalleri Nelerdir?

- Akıl ve Zeka Kutu Oyunları

- Robotik Kodlama Materyalleri

- Resim Araç ve Gereçleri

- Lego ve Yapı Blokları

- Çocuk Spor Aletleri

- Çocuk Oyun Parkı

- Müzik Aletleri

Özel Bir Dünya Çocuk Anaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Bir Dünya Çocuk Anaokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    10
  • Özel Bir Dünya Çocuk Anaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 07:30 - 18:30 şeklindedir. Kurumda yarım gün eğitim seçeneği de bulunmaktadır. Sabahçı grup 10:30 - 18:30 saatleri arası eğitim görmektedir. Öğlenci grup 13:00 - 18:30 saatleri arası eğitim görmektedir.
  • Özel Bir Dünya Çocuk Anaokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda Almanca, İngilizce dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Bir Dünya Çocuk Anaokulu yaş aralığı nedir?
    3-6
  • Özel Bir Dünya Çocuk Anaokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti bulunmaktadır.
  • Özel Bir Dünya Çocuk Anaokulu psikolojik danışman bulunduruyor mu?
    Kurumda psikolojik danışman bulunmaktadır.

Özel Bir Dünya Çocuk Anaokulu Yorumları (17)

  • Yy

    3 ay her yeri gezip çok zor karar vermiştim ama çocuğumdan güzel dönütler aldıkça çok memnunum

  • GK

    Okulumuzdan çok memnunuz öğretmenleri olsun bütün çalışanları gayet ilgili kızım çok alıştı ve sevdi herşeyiyle mükemmel ilgili alakalı kesinlikle tavsiye ederim

  • MD

    Başta canımız Sümeyra ògretmenimiz ve tüm kadrosuyla iyi ki bizim okulumuz dedigimiz yer. Evimize yakın okul arayisinda ilk gorusmeye oraya girmemiz ve o an kayda karar verisimiz tesadüf olmamalı. Her sorana siddetle tavsiyemiz ve sonuna kadar memnuniyetimiz daima diyecegiz ki Bir Dünya Çocuk

  • DH

    Her zaman okul öncesi eğitimin önemini desteklemiş bir anne olarak 4 yaşındaki kızımı da anaokuluna göndermeye karar verdiğimizde servise vermek istemediğimiz için evimizin yakın çevresinde okul aramaya başladığımızda Sümeyra hanım ile tanıştık. Kafamızda onlarca soru ve heyecanla başladığımızda okulun ilk dönemlerinin tüm zorluğunu okul müdürü Sümeyra hanım ve Fatma öğretmenimizin büyük desteğiyle atlattık. Çok kısa bir sürede kızımızda büyük değişimler gözlemledik. Hareketleri ve olaylara verdiği tepkiler, olumlu yönde değişmeye ve gelişmeye başladı. Daha ilerleyen dönemlerde sınıfımıza Dilek öğretmenimizde katıldı ve biz iki öğretmenimizide çok seviyoruz . Öğretmenlerimize ilettiğimiz her konuya sıcaklıkla yaklasıp çözüm odaklı oldukları için ayrıyetten teşekkur ederım. Doğru eğitimcilerin elinde çocuğumuz yoğrulmaya başladı. Teşekkürler okulumuzun sevgi dolu öğretmenleri ♥️ Çocukları sıkmadan ,eğlenerek öğreten bir kurum teşekkürker BİR DÜNYA ÇOCUK ♥️♥️♥️

  • dd

    Başta sümeyra öğretmenimiz olmak üzere bütün eğitim kadrosuyla birlikte yeniliklere açık bir okul öncesi eğitim kurumu. yeni açılan bir yer olmasına rağmen kendını geliştirmek yeniliklere öncülük etmek her türlü maddi manevi özveride bulunmak hedefleri arasında. emine öğretmenimiz evimizden biri gibi eminim her çocukla benim oğlum kadar özel ilgileniyor ve emek veriyordur. en ufak bir probemde velilerle iletişim haline bırakın problemi oğlumun yaptıgı güzel bi davranış konusup üzerinde durdugumuz konularda gösterdiği bi gelişmede bizimle samimiyetle anında paylaşmakta çok güzel geri bildirimler vermekte.zaten kendileriyle bir kere tanışma fırsatı bulsanız herhangi bir referans a gerek olmadan aranızdaki güven ve samimiyet bağını oluşturursunuz . Ben ilgi alaka güven samimiyet ve özen anlamında sonuna kadar eminim . Sümeyra hanımın arka planda daha iyi nasıl oluruz u düşündüğünü araştırdıgını ve bunu faliyete geçirdiğini görüyorum ve takdir ediyorum .

  • Pa

    Böyle bir ikinci evimiz olduğu için çok şanslı ve mutlu hissediyoruz kendimizi.Yavrumuza yavruları gbi baktıkları için gozumuz asla arkada kalmıyor.Anne baba olarak tabiki en önemli kısmı bu oluyor bizim için .Çocuklarımız küçük olsada aldıkları eğitim bu yaşlarda çok çok önem taşıyor .Okulumuzun her konuda hassasiyeti,öğretmenlerimizin birebir gözlemleri ve anında aksiyon almaları ,ilgileri alakaları ,sevgi dolu ve sıcak bir okul olması ...Herşey için hepsine çok teskkur ederiz .Ne söylesek az kalıyor .

  • PE

    Sevgi dolu ve güvenilir bir kişi olan Sümeyra hanımın yönetimindeki kızımın kreşi eğitim yönü kuvvetli, sınıf ve branş öğretmenleri ile programı dolu dolu bir eğitim yuvası.

  • ÖK

    Okuldan çok aile gibi gördüğüm bir okul, kızım arkadaşlarını ve öğretmenlerini çok seviyo gözüm kapalı göndermek bu olsa gerek benim kızım seviyosa her çocuk sever emin olun iyiki varsınız

  • EK

    Okul kapısının önünden geçerken rastgele çaldık kapılarını, bizi her zaman sevgiyle karşıladığı gibi karşıladı Sümeyra Hanım. Oğlumu anne şevkatiyle sevdi ve yaklaşık bir yıldır aynı şekilde devam ediyor.Çok değerli öğretmenlerimiz var, hepsi ilgili ve destekçi. Gördükleri eğitimler, etkinlikler ve ortam bizim için gayet yeterli. Gözü kapalı yavrumu emanet edebiliyorum. Böyle güzel bir eğitim kadrosu ile okulla tanışması bizim için harika bir başlangıç.

  • Gözbebeğimizi gönül rahatlığıyla emanet ettiğimiz eğitim kurumu. Eğitim kalitesi , Güleryüz , insana olan saygı -sevgi,kullanılan malzemelerin ve öğünlerdeki yiyeceklerin para nedeniyle kalitesinin kısılmadığı , güncel ve insani değerlerin ön planda tutulduğu ders programları , çocukların kısa sürede uyum sağlayıp ikinci bir yuva olarak gördüklerini gözlemlediğim eğitim ve öğretim yuvasıdır. Her ailenin olduğu gibi eşimle biz de biricik evladımızı gelişimine katkı ,kaliteli zaman ve hayat kurallarını öğrenmesi için kreşe verdik . Her ailede olduğu gibi araştırmamızı yaptık ve bir çok kriterde ikna olduğumuz bir dünya çocuk anaokulunda karar kıldık. Başta öğretmenimiz Emine Hanım a , değerli yöneticilere ,yardımcı öğretmenlerimize ve aşçımıza ,gözümüzü arkada bırakmadıkları için çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız..Sadece günün yoğun vakitlerinde otopark sorunu olabiliyor .

  • Her zaman okul öncesi eğitimin önemini kavramış ve desteklemiş bir anne olarak 3 yaşındaki kızımı da anaokuluna göndermeye karar verdiğimde karşıma çıktı BİR DÜNYA ÇOCUK ANAOKULU ,bir arkadaşımın tavsiyesi ve araştırmalarımız sonucu evet dedik eşimle,burası doğru yer.Kafamızda onlarca soru ve heyecanla başladığımızda okula ilk günlerin tüm zorluğunu okul müdürümüzün,rehberlik öğretmenimizin ve EMİNE öğretmenimizin büyük desteğiyle atlattık, İkinci hafta geldiğinde artık Duru ağlamıyor,hatta okula gitmek için can atıyordu.1 ay gibi kısa bir sürede o hırçın çocuk gitti,yerine daha makul daha uysal bir çocuk geldi.Konuşması,hareketleri,olaylara verdiği tepkiler,özgüveni kısacası herşeyi olumlu yönde değişmeye ve gelişmeye başladı. Evet bir okul,doğru seçilmiş bir okul ve doğru eğitimcilerin elinde bir çocuk böyle yeşerip serpilmeye başladı Teşekkürler Güzel okulumuz ,teşekkürler okulumuzun sevgi dolu öğretmenleri ♥️ Kızım mutlu oldukça biz daha mutluyuz öğretmenimizin anne sevgisiyle yaklaşıp gün boyu yokluğumu aratmamış olması hiçbir kelimelerimle anlatılmaz İYİKİ SİZ♥️♥️

  • ZA

    Gerçekten çok ilgili ve çok sevecen bir kadrosu var kurumun yöneticisinden müdürüne öğretmeninden yemek yapan ablaya kadar eğitimine diyecek birşey bulamıyorum 10 üzerinden 10

  • Sb

    Bizim için okuldan çok bir aile gibi. Okul müdürü Sümeyra hanımın tatlılığından mı, okulun ve öğretmenlerin ilgisinden mi hangisinden bahsetsem bilemiyorum. Öğretmenimiz Emine hanım bizim için çok büyük bir şans oldu. Çocuğumuzun herşeyiyle tek tek ilgili ve bilgili. Biz herşeyden çok memnunuz :)

  • Si

    İzmirde çok kaliteli ve sevgi dolu bir okul oğlum 2.sene dir gidiyor eğitimin yanında sosyal olarakta çocukların gelişimine katkıda bulunan bir okul. Gönül rahatlığı ile çocuğumu emanet ediyorum, mükemmel bir okul yöneticilerine ve değerli öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum.

  • Öa

    Muhteşem öğretmenlerimiz ve çocuğumun severek gittiği okulumuz iyiki varsınız

  • SD

    Çok araştırdım ve sonunda karar verdiğim okul. Okul yönetimi personeli öğretmenleri o kadar iyilerki buna kayıt için gittiğimde karar verdim ve şuan yanılmadıgımı anladım. Her konuda yardımcı olan yöneticimiz Sayın Sümeyra hocam ve kadrosuna herşey için çook teşekkür ediyorum. Bu güzel davranışlarınızı iyi niyetli yaklaşımlarını ve ilgilerini çocugunuzdan da alıyorsunuz kararsız kalan ailelere öneririm pişman olmazsınız. Uzun süreli olur bizim içinde inşallah biz çok memnunuz. Benim kızım sevdiyse herçocuk sever diye düşünüyorum çünkü kimseyle kalmayan çocuğum okulumu özledim öğretmenimi özledim diyor gidemediğimiz zamanlardaİşini bilen insanlar var başında onlara güveniyorum saygılar diliyorum

  • Öi

    Bu yıl 2. Senemiz okulumuzda. Çocuğumun hem eğitim aldığı güzel bir okul hem de yuva sıcaklığını duyduğu özel bir okul. İşletmecisi Sümeyra hanım ve Emine öğretmenimizle iyi ki yollarımız kesişmiş. Çocuğumun gelişim sürecinde çok büyük katkıları oldu teşekkür ediyorum...

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Bir Dünya Çocuk Anaokulu İletişim Bilgileri

Bahçelievler Mah. 372 Sok. No:46/A Karabağlar/İzmir
0 232 335 1618
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum