Videolar mevcut değil.
Lütfen Bekleyin...
2006-2007 eğitim ve öğretim yılında Doğa Ailesi’ne katılan Acarkent Kampüsünün, toplamda 4 ana binadan oluşan okulu, akademik eğitimini spor ve sanatla buluşturan bir teknoloji üssü niteliğinde. Anti-radyoaktif sistemler, anti GSM alanları, havaya duyarlı ısıtma sistemleri, depreme dayanıklı esnek sütunlar, özel güvenlik sistemleri, son teknolojiyle desteklenmiş sınıfları, tarım alanları ve botanik bahçesiyle Acarkent Kampüsü, çok dilli yabancı dil eğitimi ve üst düzeyde yaratıcı, üretken, özgüveni sağlam nesiller yetiştiriyor.
Oldukça modern bir mimariye sahip olan Acarkent Kampüsü, kapalı yüzme havuzu, doğal oluşumlu buz pisti, cep sinemaları, akıllı tahtalarla donatılmış derslikleri, iki katlı konferans salonu ile yıl boyunca Eko - Okullar Projesi gibi pek çok uluslararası seminere ev sahipliği yapabilecek kapasitedir. Acarkent Doğa Kampüsü aynı zamanda Üstün Zekalılar İlkokulu ve IB Diploma Programı’na da ev sahipliği yapmaktadır.
Doğa Koleji Acarkent Kampüsünde özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilerin başarılı olabilmeleri ve potansiyellerini kullanabilmeleri amacı ile 2007 yılından itibaren farklılaştırılmış ve zenginleştirilmiş Üstün Zekalılar ve Yetenekliler (Özel Yetenekliler) eğitim programı uygulanmaktadır. Farklılaştırılmış eğitimde içerikler geniş kapsamlı tartışma konuları, temalar veya sorunlara dayandırılır.
İşlenen konular çeşitli disiplinler açısından ele alınarak disiplinlerin bütünleşmesine, öğrencilerin ilgi alanı dikkate alınarak öğrencinin seçtiği konuyu derinlemesine öğrenebilmesine imkan sağlanır. Öğrenciler açık uçlu görevlerde yoğunlaştırılıp, öğrencilerde araştırma beceri ve yöntemleri geliştirilerek bilgiye ulaşmalarına rehberlik edilmektedir.
Yapılandırmacı yaklaşım esas alınarak öğrencilerin ulaştıkları bilgileri eleştirel düşünme, problem çözme, çok yönlü düşünme ve yaratıcı düşünme becerilerini kullanarak işlemeleri ve kalıcı hale getirmeleri amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda Acarkent Doğa Kolejinde temel derslere ek olarak fark dersler müfredatı bulunmaktadır.
DOKAP, Düşünmenin Doğası, Görsel Algı ve Yaratıcılık Gelişimi, Tarihsel Sorgulama, Kodlama ve Robotik, Astronomi Ve Uzay Bilimleri, P4C (Çocuklar İçin Felsefe) fark dersleri işlenmektedir.
P4C:
Çocuklar için felsefe; çocuklara “Felsefe yapmayı” öğreten bir yöntemdir. Çocuklara, felsefe tarihindeki “izm” leri tanıtmayı, felsefecilerin dönemlerini, tarihini ya da kuramlarını öğretmeyi amaçlamaz. Yalnızca çocukların dikkatli bir biçimde “Felsefi Soruşturma” yapmalarını, eleştirel, yaratıcı, işbirliğine dayalı düşünmenin ilk adımlarının atılmasını amaçlar.
Bu dersin uygulamasında öğretmen; öğreten kişi değil, soruşturma yapmaya zemin hazırlayan, belli yöntemlerle kolaylaştıran, çocuklarla birlikte düşünen ( iyi sorgulamanın usullerini öğrenmelerini sağlayan) kişi rolündedir.
Üstün Zekalı Ve Yetenekli Çocuklar İçin bu yöntem hiç kuşkusuz daha verimlidir. Yaratıcılık, inovasyon ve icadın özünde felsefe ve felsefi bir bakış açısı vardır.
Çocukların merak duygusu çok değerlidir. Bu merak duygusunu düşünmeye, kendi fikirlerini özgür bir şekilde ifade ve inşa etmeye, farklı fikirleri de sorgulamaya olanak sağlayan bu uygulamanın çocuklar üzerindeki etkisi oldukça fazladır.
Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?
- MEB Odaklı Eğitim
- Çoklu Zeka Modeli
- GeniuSpy Düşünme Becerileri Programı
- Aktif Öğrenme Sistemi
- P4C Eğitim Sistemi
- Proje Temelli Öğrenme Eğitim Modeli
- İşbirlikli Öğrenme Modeli
- Yaparak Yaşayarak Öğrenme
- Öğrenci Merkezli Eğitim Modeli
Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?
- İdareciler
- Öğretmenler
Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?
Okulda hazırlanıyor
Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?
- Sınıf Öğretmeni
- Psikolojik Danışman
- Müzik Öğretmeni
- Beden Eğitimi Öğretmeni
- Görsel Sanatlar Öğretmeni
- Yabancı Dil Öğretmeni
- Okul Öncesi Öğretmeni
- Basketbol Öğretmeni
- Yüzme Öğretmeni
Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?
Haftada birkaç kere
Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?
- Aile Görüşmeleri
- Anne-Baba Eğitimleri
- Yönlendirme
- Rehberlik
- Psikolojik Danışma
- Bilgi Verici Danışmanlık
- Bireyi Tanımaya Yönelik Testler/Uygulamalar
Dersler kaç dakika sürüyor?
40 dakika
Tenefüsler kaç dakika sürüyor?
10 dakika
Birinci sınıf öğrencilerine ödev veriliyor mu?
Evet
Birinci sınıf öğrencilerine sınav yapılıyor mu?
Hayır
Branş derslerini kimler veriyor?
Branş Öğretmenleri
Her sınıftan kaç şube var?
2
Her yıl kadronuzda öğretmen değişikliği oluyor mu?
Hayır
Servis hizmeti kimler tarafından ve nasıl sağlanıyor?
Bağımsız Taşıma Firması ile
Sanat ve spor faaliyetleri için ayda kaç kez etkinlik düzenleniyor?
1
Güvenlik nasıl sağlanıyor?
- Güvenlik Görevlisi
- Kamera Sistemi
İlkokul 1’den 4’e kadar aynı öğretmenle devam edilebiliyor mu?
Evet
Okulda görev alan kaç öğretmen var?
21+
Marka değeri yüksek ve uluslararası eğitim içerikleriyle dolu dolu bir eğitim sistemi olduğunu düşündüğüm için tercih etmiştik. Anaokulundan mezun olduk ve ilkokul için kayıt yaptırmayı düşünüyoruz gösterdikleri ilgiden dolayı.
ücret iadeleri konusunda okul idaresi gerçekten üzerine düşen işlerin hiçbirini yapmıyor. Çocuğunu bir şekilde okuldan almak durumunda kalan veliler sonrasında zor durumda bırakılıyor.
ülkemizin aydın insanlarının tavsiye ettiği, kendi çocuklarını gönderdiği parmakla gösterilen bir eğitim yuvası.
Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!
Videolar mevcut değil.
Özel Acarkent Doğa Koleji İlkokulu
İstanbul / Beykoz
Üye Girişi
Üye Ol