fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel İstanbul Eğitim Sanatı İlkokulu

Özel İstanbul Eğitim Sanatı İlkokulu verified

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 10
Okul Saatleri:
Tam gün: 09:00/16:00

Özel İstanbul Eğitim Sanatı İlkokulu Hakkında

Özel İstanbul Eğitim Sanatı İlkokulu olarak çocuğu zihinsel, duygusal ve duyusal olarak bütünsel geliştiren, etkinliği kanıtlanmış çok değerli bir pedagoji ile eğitim vermekteyiz. 100 yılı aşkın süredir Almanya, İsviçre, Hollanda ve Amerika başta olmak üzere pek çok ülkede başarı ile uygulanan Waldorf Pedagojisi, şimdi Özel İstanbul Eğitim Sanatı İlkokulu ile İstanbul’da vücut buluyor. Eğitimin bir sanat olarak ele alındığı Waldorf Pedagojisinde, çocuklarda zaten doğal olarak var olan öğrenme merakının korunması, çocukların öğrenmeyi öğrenmesi ve ezbere dayalı bir yöntem yerine deneyimle, oyunla, hareketle öğrenmesi ana ilkedir.

Özel İstanbul Eğitim Sanatı İlkokulu'nda, akademik dersler, daha etkin öğrenme için sanat ile iç içedir. Waldorf Pedagojisi, ilk öğrenim yıllarında masal, oyun, fantezi-yoğun bir eğitimi bilinçli olarak destekler. MEB müfredatı, çocuğun daha zevkle ve katılımcı olarak öğrenmesini sağlayan yöntemlerle işlenir. Bu yaştaki çocukların öğrenmesini ve gelişimini en çok destekleyen öğeler (oyun, sanat, el işi, ritim, hareket) eğitimde etkin bir biçimde kullanılır.

İstanbul Eğitim Sanatı Okulları olarak vizyonumuz, Türkiye’deki eğitim sisteminin dönüşmesi için bir tohum olmak, dünyada 64 ülkede, 1100 okulda başarıyla uygulanan ve çocuğu merkeze alan bu pedagojinin Türkiye'de öncüsü olmaktır. Çocuğun fiziksel, duygusal ve zihinsel gelişim evrelerine en uygun şekilde, her bir aşamayı en etkin şekilde destekleyerek, hayatına amaç ve yön verebilen, eleştirel düşünebilen, özgüveni, yaratıcılığı ve öz-iradesi gelişkin yetişkinler yetiştirmek ana amacımızdır.

2022 yılında kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak kurulan okulumuzun tek gayesi, bu değerli pedagojinin daha çok çocuğa ulaşmasıdır. Okul, aileler ve öğretmenlerin işbirliği ile yürür. Öğretmenler özerktir ve çocuğun bütüncül iyiliği tek amaçtır.

Waldorf okulları 1. sınıf ile başlayarak organik olarak büyürler ve sınıflar tek şubedir. Bu şekilde 2022 yılında Sarıyer’de başladığımız okulumuz, 2024-2025 eğitim yılında Bahçeköy'deki yeni yerleşkemizde İlkokul 1-2-3 ve yuva ile eğitim verecektir. Sonrasında yine organik olarak büyüyerek ortaokul ve lise olarak devam edecektir.

Burada çocuklar, merakla, keşifle, deneyimle öğrenirler. Oyunla hareketle eğitim, ezberle eğitime göre çok daha sağlam ve kalıcı öğrenme sağlar. Mevcut öğretmenlik eğitimlerinin üzerine 3 yıl Waldorf Pedagojisi eğitimi alan eğitmenlerimizin ana görevi, sevgi bağına dayalı etkin bir öğrenim ortamı yaratmak ve çocukları öğrenmesi istenen konuya heveslendirmektir.

Tüm Waldorf okullarında olduğu gibi okulumuzda açık hava ve orman eğitimin önemli bir parçasıdır. Çocuklar, hava koşulları ne olursa olsun, her gün açık havada bolca vakit geçirirler. Haftada bir gün orman günüdür. 3. Sınıf öğrencileri haftada bir gün çiftlikte çalışırlar.

Çocuklarımız birinci sınıftan itibaren yabancı dil olarak hem İngilizce hem Almanca dillerini öğrenmeye başlarlar.

Çocuğun fiziksel iyiliğinin ruhsal ve zihinsel iyiliği kadar önemsendiği Özel İstanbul Eğitim Sanatı İlkokulu'nda, çocuklar okulumuzdaki mutfağımızdan çıkan tamamıyla organik sağlıklı yemeklerle beslenirler.

Duyurular ve Etkinlikler

Özel İstanbul Eğitim Sanatı İlkokulu Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- MEB Odaklı Eğitim

- Oyun Temelli Eğitim

- Waldorf Pedagojisi

- Aktif Öğrenme Sistemi

- İşbirlikli Öğrenme Modeli

- Yaparak Yaşayarak Öğrenme

- Öğrenci Merkezli Eğitim Modeli

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- Öğretmenler

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Sınıf Öğretmeni

- Yardımcı/Stajyer Öğretmen

- Psikolojik Danışman

- Müzik Öğretmeni

- Yabancı Dil Öğretmeni

- Native Öğretmen

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Her gün

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Yönlendirme

- Rehberlik

- Bilgi Verici Danışmanlık

● Dersler kaç dakika sürüyor?

- 40 dakika

● Birinci sınıf öğrencilerine ödev veriliyor mu?

- Hayır

● Birinci sınıf öğrencilerine sınav yapılıyor mu?

- Hayır

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Sınıf Öğretmenleri

● Her sınıftan kaç şube var?

- 1

● Her yıl kadronuzda öğretmen değişikliği oluyor mu?

- Hayır

● Servis hizmeti kimler tarafından ve nasıl sağlanıyor?

- Bağımsız Taşıma Firması ile

● Sanat ve spor faaliyetleri için ayda kaç kez etkinlik düzenleniyor?

- 5+

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Güvenlik Görevlisi

- Kamera Sistemi

● İlkokul 1’den 4’e kadar aynı öğretmenle devam edilebiliyor mu?

- Evet

● Okulda görev alan kaç öğretmen var?

- 5-10

Özel İstanbul Eğitim Sanatı İlkokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel İstanbul Eğitim Sanatı İlkokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    10
  • Özel İstanbul Eğitim Sanatı İlkokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 09:00 - 16:00 şeklindedir.
  • Özel İstanbul Eğitim Sanatı İlkokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda Almanca, İngilizce dil eğitimi verilmektedir.

Özel İstanbul Eğitim Sanatı İlkokulu Yorumları (6)

  • ST

    Çocuğunuz doğa ve sanatla iç içe, özverili öğretmenlerin yaratıcı etkinlikleriyle yetişsin ve ilk okul yıllarını yaşının gerektiği gibi yaşayıp öğrenerek deneyimlesin, ileriki yıllarda da bu yıllarını sevgiyle hatırlasın istiyorsanız bu okul tam size göre diyebilirim. En önemlisi de Klasik eğitim sisteminin çocuklar üstündeki dayatmalarını benim gibi yaşamak ve çocuğunuza yaşatmak istemiyorsanız doğru adreste olduğunuzu düşünüyorum. Kurucu anneleri ve öğretmenleriyle sadece çocukların dünyaları güzelleşsin diye çaba gösteren bu ekiple mutlaka tanışmalısınız.

  • Gönül rahatlığıyla çocuğumu gönderdiğim, evimiz gibi okul. Neyi niye yaptığını bilen, çocuğa karşı ilgili ve yetenekli muhteşem öğretmen kadrosu var. Kısacası çocuğum memnun, biz memnunuz. Sevilesi bir okul.Keşke yakınımızda şubesi olsaydı da yakınına taşınmak zorunda kalmasaydık.

  • SA

    Çocukların gelişim süreçlerine uygun olarak; zihinsel ve bedensel ihtiyaçlarına cevap veren, sanatı eğitim müfredatının önemli bir parçası kabul ederek günlük/haftalık/aylık ders programlarına yerleştiren, bilgiyi sadece ezber etmelerini değil, içselleştirmeleri ve edinerek yaşamlarının uygun alanlarında kullanmalarını sağlamayı amaçlayan, çocukların ve ailelerin kendilerini büyük bir ailenin parçası gibi hissettikleri eğitim/öğretim yuvamız. Böyle okulların ve bu okullara erişebilecek çocuk ve ailelerin çoğalması dileğiyle..

  • BB

    Okulumuz, Waldorf pedagojisi doğrultusunda eğitim veren bir kurum. Çocuklarımızı en az bizim kadar önemseyen, onlara en az bizim kadar değer veren ve saygınca yaklaşan öğretmenlerimizden çok memnunuz. Oynayarak, eğlenerek öğrenen ve kendine güvenen çocuklar yetişiyor. Veli profili de oldukça bilinçli. Hem çocuklar hem de veliler arasında çok güzel bir uyum var. Pedagojik olarak okulumuzdan her anlamda destek alabiliyoruz. Karşılıklı iletişim ve güvenin olduğu bir kurumda olmaktan ötürü çok mutluyuz. Umarım birçok çocuk ve veli bu güzel ortamla tanışma fırsatına kavuşur.Yeni binamızda daha konforlu ve özerk bir fiziksel alanımız olacak. Merakla bekliyoruz. Okul içi öğretmen-veli buluşmalarının sayısı artsa çok mutlu oluruz. Zira birbirimizi çok seviyoruz ve özlüyoruz 🥰🙈

  • MM

    Ana akım eğitim okullarında ezbere, çocukları yarıştırmaya dayalı sistemin ortaya çıkardığı, hata yapma korkusu içinde endişeli, zihinleri dolu ama içlerinde büyük boşluk olan, özgüvensiz çocuklar artık dikkatimizden kaçamaz haldeydi. Kızım, ilkokula başlayacağı zaman, "Başka bir türlü eğitim mümkün değil mi?" diye araştırırken, bu şahane pedagoji ile tanıştık. Her çocuğun hakettiği, insana dair bir pedagoji gerçekten. Çocuklar, el işi, sanat, oyun, müzikle hareketle öğreniyorlar. Hem fiziksel, hem duygusal, hem zihinsel gelişiyor olmasını çok önemsiyorum. Bu okulda basit gibi görünen her bir aktivitenin içinde çocuğu pek çok açıdan geliştiren o kadar çok öğe var ki, öğrendikçe hala şaşırmaktan kendimi alamıyorum. El işinin önemini bu okulla öğrendim. Sanatın etkilerini bu okulla öğrendim. Çocukların öğrenme sevgisini yeşertmek için açılmış bir okul, öyle de yapıyor gerçekten. Daha çok çocuğa ulaşması dileğiyle...Ortaokul ve Lisesinin de hayata geçtiğini görmekten mutlu olacağım.

  • sa

    Sorularımıza çok açık cevap aldığımız, sorunları beraber çözdüğünüz bir okul düşünün tam da öyle bir yer. Evimizdeymiş gibi hissettiriyor. Çocuğumuzun gelişim sürecine saygılı, eğitime bütünsel yaklaşan, yaparak ve yaşayaran öğrenme ortamı sağlayan, teknolojiden uzak, doğa ile iç içe, beslenmesi organik ve mevsimsel olan İstanbul'daki tek Waldorf okulu. Çoğalması dileğiyle.Keşke biz velileri de tekrar okutsalar:)

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel İstanbul Eğitim Sanatı İlkokulu İletişim Bilgileri

Bahçeköy Kemer Mahallesi, Valide Sultan Caddesi, No:33/B Sariyer - İstanbul
0 212 963 2083
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum