fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Şişli Sınav Koleji İlkokulu

Özel Şişli Sınav Koleji İlkokulu

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 20
Okul Saatleri:
Tam gün: 08:00/16:00

Özel Şişli Sınav Koleji İlkokulu Hakkında

Özel Şişli Sınav Koleji İlkokulunda öğrencilerimizi ortaöğretime en iyi şekilde hazırlayabilmek için eğitimimiz tam gün yapılır. Bir eğitim - öğretim yılımız 4 dönemden oluşur. Sınav Koleji İlkokullarında öğrencilerimize, eleştirel ve yaratıcı düşünme, oluşturulan düşüncenin geliştirilmesi ve farklı şekillerde kullanılması, problem çözme, problemin çözümünde farklı yollar deneme, olaylar arasında neden-sonuç ilişkisi kurma, mantıksal çıkarımlarda bulunma, araştırma, sorgulama, sosyal ve girişimci olma gibi becerilerin kazandırılması hedeflenir. Tam Öğrenme Modelli Eğitim Yaklaşımının uygulandığı okullarımızda, öğrencilerin yetenekleri ile birlikte kendilerini keşfetmelerine olanak sağlayan eğitim programı uygulanır. ‘THE OKUL Değerler Eğitimi’ üzerine kurulan okulumuzda saygılı, hoşgörü sahibi, empati kurabilen, dürüst ve sorumluluklarının farkında bireyler yetiştirmek amaçlanır.

Özel Şişli Sınav Koleji İlkokulunda Anadil ve İngilizce eğitiminde, ana kavramlar temelinde oluşturulan ders programları, zorluk seviyelerinin aşamalı olarak artması ile beraber, öğrenilen kavramların sürekli tekrarını ifade eden bir yaklaşım sergilenen sarmal ve tekrara dayanan öğretim şekli benimsenmektedir. Branş derslerinde öğrencilerin kendi düzeylerinde öğretilen yeni kavramlar, artan zorluk derecelerine göre kademelendirilmekte ve öğrencilerin zaman içerisinde daha derin ve kalıcı bilgi edinmeleri sağlanmaktadır. Düzenli tekrarlara dayanan öğrenme sürecinde, öğrencilere verilen konular her seferinde daha derinlemesine işlenir. Tekrar edilen bilgiler bir önceki öğrenilen bilginin geliştirilmesine ve derinleştirilmesine bağlıdır.

Özel Şişli Sınav Koleji İlkokulunda ‘Side to Side’ eğitimi ile İngilizce öğrenimi garanti etmektedir. Çift dilde akademik uluslararası başarıları bulunan Sınav Koleji, öğrencileri motive eden, güçlü, alanında profesyonel, farklı öğretme stratejilerini geliştirebilen öğretmen kadrosu ile öğrencilerimize vizyon kazandırmaktadır.

Sarmal program ile işlenen konular öğrenmede kalıcılık sağlamaktadır. Belirli bir düzen ve sistem içinde ilerleyen ders programları bir zincir gibi birbirini takip ederek ilerler. Her yeni konu, eski konu temelinden ilerlemektedir. Böylelikle tekrar edilen konu bir süre sonra beyinde kalıcı olarak kalmaktadır.

Sarmal ve tekrarlara dayanan öğretim sisteminde, işlenen konuların kapsamlarının gitgide genişletilmesi esasına dayanmaktadır. Yeni öğrenilecek konular, önceki öğrenmelerle ilişkilendirilir ve bağ kurularak işlenmektedir. Öğrenme konuları zamanı ve yeri geldikçe ardışık düzende ilerler. Konu içerikleri her tekrarda minimal derinlik, soyutluk ve karmaşıklıkta verilerek öğrencilerin sabırla, özenle, dikkatle çalışması sağlanmaktadır.

Özel Şişli Sınav Koleji İlkokulunda Anadil programı çerçevesinde, öğrencilerimizin, birinci sınıftan itibaren okuma grafikleri ile dil becerilerini kullanma ve geliştirme yetenekleri, belirli aralıklarla alınan grafik ve çekimlerle kayıt altına alınmaktadır. Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanma çalışmalarının yapıldığı etkinliklerde öğrencilerin kelime dağarcıklarının zenginleşmeleri hedeflenir. Öğrencilere duygu ve düşüncelerini açık, özgür, doğru ve anlaşılır şekilde ifade etme yeteneği kazandırılır. Anadil eğitimi ile eşzamanlı olarak yürütülen İngilizce eğitimin programında da aynı şekilde dili kullanma becerileri ve kelime zenginliğinin kazanılması sağlanmaktadır.

Dil Becerileri Takip Sistemi ile öğrencilerin dil becerileri kazanımları ve ilerlemeleri birebir takip edilmekte ve değerlendirilmektedir. İlkokul 4. sınıfa kadar grafik değerlendirme sonuçları doğrultusunda, ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar dil gelişim çalışmaları yapılır. Bu çalışmalar her öğrencinin akademik anlamda kazanmaları gereken doğru ve hızlı okuma becerilerini içermektedir.

Özel Şişli Sınav İlkokulunda İngilizce eğitimi, kodlama - robotik eğitimi, STEM çalışmaları ve After School programı ile öğrencilerimizin akademik, kültürel ve sosyal bakımdan ‘‘Dünya Vatandaşı’ olmaları için çalışılır. Okulumuz teknolojinin tasarlamak ve üretmek için kullanıldığı, 21. yüzyıl becerilerine sahip çağdaş bireyler yetiştiren köklü ve kurumsal bir okuldur.

Özel Şişli Sınav Koleji İlkokulu Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- MEB Odaklı Eğitim

- Aktif Öğrenme Sistemi

- Öğrenci Merkezli Eğitim Modeli

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Dışarıdan hazır geliyor

- Catering firması tarafından getiriliyor

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Her gün

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Anne-Baba Eğitimleri

- Yönlendirme

- Rehberlik

● Dersler kaç dakika sürüyor?

- 40 dakika

● Tenefüsler kaç dakika sürüyor?

- 10 dakika

● Birinci sınıf öğrencilerine ödev veriliyor mu?

- Evet

● Birinci sınıf öğrencilerine sınav yapılıyor mu?

- Hayır

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Branş Öğretmenleri

● Her sınıftan kaç şube var?

- 2

● Her yıl kadronuzda öğretmen değişikliği oluyor mu?

- Nadiren

● Servis hizmeti kimler tarafından ve nasıl sağlanıyor?

- Bağımsız Taşıma Firması ile

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- İdareciler

- Öğretmenler

● Sanat ve spor faaliyetleri için ayda kaç kez etkinlik düzenleniyor?

- 2

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Güvenlik Görevlisi

- Kamera Sistemi

● İlkokul 1’den 4’e kadar aynı öğretmenle devam edilebiliyor mu?

- Evet

● Okulda görev alan kaç öğretmen var?

- 11-15

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Sınıf Öğretmeni

- Psikolojik Danışman

- Müzik Öğretmeni

- Beden Eğitimi Öğretmeni

- Görsel Sanatlar Öğretmeni

- Yabancı Dil Öğretmeni

- Robotik Kodlama Eğitmeni

- Drama Eğitmeni

- Native Öğretmen

● Özel gereksinim öğrencisi (kaynaştırma öğrencisi) kabul ediyor musunuz?

- Hayır

● Verilen üstün yetenek bursları nelerdir?

- Akademik Başarı Bursu

Özel Şişli Sınav Koleji İlkokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Şişli Sınav Koleji İlkokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    20
  • Özel Şişli Sınav Koleji İlkokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 08:00 - 16:00 şeklindedir.
  • Özel Şişli Sınav Koleji İlkokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda Almanca, İngilizce dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Şişli Sınav Koleji İlkokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti sunulmamaktadır.
  • Özel Şişli Sınav Koleji İlkokulu hafta sonu eğitim veriyor mu?
    Hafta sonu eğitim verilmemektedir.

Özel Şişli Sınav Koleji İlkokulu Yorumları (10)

  • A

    Öğrencim eskiden ismi lazım değil başka kolejdeydi sınıflarının ve nüfusunun kalabalık olmasının yanında ilgi alaka hiç yoktu, şişli sınav kolejinin butik bir okul olması, binasının yeni 3-4 yıllık depreme dayanıklı olması ki bu bölgede diğer okulların binası çok eski binalar, ilkokulda çift hocalı eğitiminin olması ve en önemlisi çocuğumun aç kalmadığını bilmek :) çünkü ilgilenebildikleri kadar öğrenci alıp gerçekten ilgileniyorlar, çok teşekkürler, sizin sayenizde tanıştık...Çizginizi bozmayın lütfen ;)

  • Okul personeli Güler yüzlü ve bir aile ortamı mevcut. Akademik anlamda güçlü bir yapı var ve bunu girdiğiniz ilk andan itibaren hissedebiliyorsunuz.Herşey gayet yerinde ve yeterli

  • Mv

    Öğrencilerin mutlu, düşünerek öğrenmetmeyi hedefleyen öğretmen ve idari kadrosu karşılaştım. Tebrik ederim.

  • EK

    Gerek Eğitim kalitesi, gerek öğretmenlerin ilgisi açısından pişman olmadığımız bir okul seçimi oldu. ilgi ve emekleriniz için çok çok teşekkürler

  • GT

    Güleryüzlü eğitim kadrosu ve tüm çalışanlarıyla; mutlu, özgür düşünceli, kendine güvenen , araştıran, soran, sorgulayan ,sanat yönü gelişmiş, kendini ifade edebilen çocuklar yetiştireceklerine olan inancımızı; gerek uzaktan gerek canlı derslerle kanıtlamış olan okulumuzdan her yönüyle çok memnunuz.

  • TY

    Çok değerli ,samimi,ilgili öğretmen kadrosuna sahip bir okul olarak görüyorum.Fiziki imkanlarindan da gayet memnunuz.Çocuklarim severek gitmekte.

  • NT

    Şişli Sınav Koleji nitelikli öğretmen kadrosu, fiziksel imkanları ve sıcak, samimi atmosferi ile çocuklarımıza zengin öğrenme fırsatları sunan ve mutlu çocuklar yetiştiren bir okul. Sınav Koleji velisi olmaktan mutluluk duyuyoruz.

  • NT

    Şişli Sınav Koleji nitelikli öğretmen kadrosu, fiziksel imkanları ve sıcak, samimi atmosferi ile çocuklarımıza zengin öğrenme fırsatları sunan ve mutlu çocuklar yetiştiren bir okul. Sınav Koleji velisi olmaktan mutluluk duyuyoruz.

  • MA

    Öğrenciye, veliye ve öğretmene değer veren bir kurum. Öğretmeni olarak çalışmaktan gurur duyduğum bir okul ✨

  • Y

    Tüm öğrencilerin yeteneklerini dikkate alarak, akademik mükemmelliği hedef edinmiş olan okulunuzun tüm öğretmen ve yöneticilerini kutlar başarılarınızın devamını dilerim.

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Şişli Sınav Koleji İlkokulu İletişim Bilgileri

Halil Rıfat Paşa Mah. Dereboyu 1 Sok. No:9-11 İç Kapı No:1 Şişli/İstanbul
0 212 963 2075
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum