Özel Uğur Okulları Ardıçlı İlkokulu’nda öğrencilerin analitik ve yaratıcı düşünme güçlerinin bir arada geliştirilmesi hedeflenmektedir. Her öğrencinin sosyal ve akademik gelişimi yakından takip edilmekte ve öğrencinin başarıya taşınması için çabalanmaktadır. Kurumda ASDF adı verilen bir eğitim tekniği uygulanmaktadır. ASDF; akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel gelişim süreçlerinin takip edilmesi ve desteklenmesini kendine ilke edinmektedir. Öğrencilerin akademik gelişimini desteklemek adına yaş grubu özellikleri dikkate alınarak bilişsel gelişimleri desteklenmektedir. Eğitim içerikleri kaliteli olmakla beraber dikkat ve algı geliştirme teknikleri ile zenginleştirilmiştir. Online eğitim platformu ile desteklenen eğitim modelinde yabancı dil de öğrencilere sunulan dersler arasında yer almaktadır.
Özel Uğur Okulları Ardıçlı İlkokulu’nda sosyal gelişimin desteklenmesi için ise asalet ve zarafet eğitimi, kültür - sanat faaliyetleri, kulüp ve atölye çalışmaları ve sosyal sorumluluk konulu etkinlikler düzenlenmektedir. Bu sayede eleştiren, sorgulayan, farkındalığı yüksek ve etkin iletişim kuran bireyler topluma kazandırılmaktadır. Duygusal gelişimin ilerletilmesi için ise psikolojik danışman öğrencileri yakından takip etmektedir. Psikolog desteği ile ise minik bireylere kendini tanıma, olumlu düşünme, özgüven ve öz benlik saygısı gibi beceriler kazandırılmaktadır. Öğrencilerim fiziksel gelişimleri ise okulda gerçekleştirilen farklı yaş grupları ile uyumlu spor faaliyetleri ile gerçekleştirilmektedir.
Özel Uğur Okulları Ardıçlı İlkokulu’nda Akademik Gelişim Dosyası adı verilen öğrencilerin çok yönlü gelişimini eğitime başladıkları andan beri takip edip raporlayan bir dosya tutulmaktadır. Öğrencilerin elde ettiği başarıları ve gerçekleştirdiği projelerin bulunduran bu dosya sayesinde öğretmenler ve veliler, öğrencilerinin öğrendikleri bilgi ve kazanımları ne kadar iyi kullanabildiğini takip etme fırsatı bulmaktadır. Okul içerisinde gerçekleştirilen “Yapabiliyorum” etkinlikleri ile öğrencilerin yaş ve gelişim özellikleri ile uyumlu günlük yaşam becerileri geliştirmeleri sağlanmaktadır. İyi ve toplumla uyumlu bireyler yetiştirilmesi de “Davranış geliştirme” faaliyetleri ile gerçekleştirilmektedir.