fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı KALEV Çekmeköy İlkokulu

Özel Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı KALEV Çekmeköy İlkokulu

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 20
Okul Saatleri:
Tam gün: 09:00/16:30

Özel Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı KALEV Çekmeköy İlkokulu Hakkında

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında Çekmeköy'de, yeni kampüsümüzde sizlerleyiz. Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı (KALEV) gönüllü mezunlardan oluşan yapısı ile 1985 yılından bu yana eğitimle ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Özel Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı KALEV Çekmeköy İlkokulu, 60 yılı aşkın köklü geçmişi ve kültürü olan Kadıköy Anadolu / Kadıköy Maarif’in kültürel birikimini, değerlerini ve geleneklerini çağdaş bir çizgiyle geleceğe taşımak amacıyla kurulmuştur.
Özel Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı KALEV Çekmeköy İlkokulu’nda çocukların; Atatürk ilkelerine, Cumhuriyet temel ilke ve değerlerine, çağdaş Türkiye idealine bağlı, evrensel değerlere, ulusal kültürüne ve ana diline hakim, yabancı dili etkin bir şekilde kullanabilen, akılcı, sağduyulu, özgüven sahibi, düşünen, sorgulayan, yaratıcı, farklılıklara saygılı, gelişime açık, araştırmacı, hak ve sorumluluklarını bilen, sosyal konulara ve yaşadığı dünyaya duyarlı, bilgiyi üreten ve kullanabilen bireyler olarak yetişmelerini amaçlıyoruz.
KALEV Okullarında ezbersiz, yaparak- yaşayarak öğrenme anlayışına uygun olarak, anaokulundan başlayarak öğrencilerin öğrendiklerini pekiştirerek kavramalarını sağlan, farklı eğitim-öğretim yöntem ve teknikleriyle zenginleştirilmiş sarmal program uygulanır. Eğitim Programımızda, ülkemizdeki tüm ilkokullar için geçerli ulusal eğitim uygulamalarının yanı sıra uluslararası eğitim uygulamalarından kurumsal ilkelerimize uygun olanlar eğitim çalışmalarımıza dahil edilmiştir.
Tüm derslerimizde, çocukların bireysel farklılıklarını gözeten ve farklı zekâ alanlarını harekete geçiren eğitim teknikleri kullanılır. Yetenekleri, bireysel özellikleri, öğrenme tarzları eğitim-öğretim sürecinin her aşamasında göz önünde bulundurulur.
Özel Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı KALEV Çekmeköy İlkokulu’nda çocukların potansiyelleri doğrultusunda kazandıkları başarılarla kendilerini değerli hissetmeleri önemlidir. Akademik Danışma Kurulumuzun yaptığı çalışmalarla oluşturulan etkin yabancı dil programımız, ilkokulumuz için özel olarak hazırlandı. İletişim temelli oluşturulan yabancı dil programı haftada 10 ders İngilizce ve 4 ders İspanyolca olarak verilmekte ve Kadıköy Maarif geleneğinden gelen ECHO English Club etkinlikleriyle konuşma ağırlıklı olarak desteklenmektedir.
Yeni nesil, “bilen değil öğrenen okul” felsefesiyle özdeğerlendirme yapabilen, yeni deneyimler yoluyla bilgiyi paylaşan ve yeniden üreten bir okul olarak, değişen, dönüşen dünyada eğitimin de canlı bir sistem olduğu, tüm canlı sistemleri gibi yeni özellikler geliştirmesi gerektiği inancıyla her çağda fark yaratabilen, farklı düşünen çocuklar yetiştirebilen bir okul olarak eğitim yolculuğumuza devam ediyoruz.
Çekmeköy’de bulunan Özel Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı, KALEV Çekmeköy İlkokulu’nda, sınıflarımız sadece bilgi aktarımı yapılan yerler değil, bilginin deneyimlendiği öğrenme ortamlarıdır. Öğrenme süreçleri dinamik, interaktif ve karşılıklı etkileşimin gerçekleştiği ortamlarda hedefine ulaşır. Bilgi sahibi olmak yerine bu bilgiyi nasıl değerlendirdiğimiz önemli. Bilgiyi kaynak olarak kullanıp onu verimli hale getirenlerin fark yarattığı bir dünyadayız. Hevesli çocuklar ve merak uyandıran, ilham veren öğretmenler… Eğitimin temel amaçlarından birinin bireylerin kendilerini eğitebilecek düzeye gelmeleri olduğunu biliyoruz. Öğrenme sürecinin dersin öncesine ve sonrasına da yayıldığı, öğrenme ortamıyla sınırlı kalmayan uygulamalarla çocukların yaşamını zenginleştirecek ve geleceğe ilham verecek yeteneklerini ve ilgilerini keşfetmelerine eşlik ediyoruz.
Ulusal Çerçeve Programının zenginleştirilmesinde ekoloji eğitimi, mindfulness uygulamaları ve yaratmaya/üretmeye yönelik çalışmalarımız programımızda önemli bir yer tutuyor.
Proje tabanlı Akademik Programımızı hazırlarken birçok teknik ve yöntemden yararlanıyor, tek bir disipline bağlı yaklaşımlardan kaçınıyoruz…

Özel Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı KALEV Çekmeköy İlkokulu Soru - Cevap

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Anne-Baba Eğitimleri

- Rehberlik

- Bilgi Verici Danışmanlık

- Bireyi Tanımaya Yönelik Testler/Uygulamalar

- Psikolojik Danışma

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- MEB Odaklı Eğitim

- Eklektik Yaklaşım

- STEM

- Aktif Öğrenme Sistemi

- Hibrit Eğitim Modeli

- SCAMPER Tekniği

- Proje Temelli Öğrenme Eğitim Modeli

- Çoklu Zeka Modeli

- İşbirlikli Öğrenme Modeli

- Yaparak Yaşayarak Öğrenme

- Öğrenci Merkezli Eğitim Modeli

● Dersler kaç dakika sürüyor?

- 40 dakika

● Tenefüsler kaç dakika sürüyor?

- 10 dakika

● Birinci sınıf öğrencilerine sınav yapılıyor mu?

- Hayır

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Branş Öğretmenleri

● Her sınıftan kaç şube var?

- 3

● Her yıl kadronuzda öğretmen değişikliği oluyor mu?

- Nadiren

● Servis hizmeti kimler tarafından ve nasıl sağlanıyor?

- Bağımsız Taşıma Firması ile

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- İdareciler

- Öğretmenler

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Güvenlik Görevlisi

- Kamera Sistemi

● İlkokul 1’den 4’e kadar aynı öğretmenle devam edilebiliyor mu?

- Evet

● Okulda görev alan kaç öğretmen var?

- 21+

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Catering firması tarafından getiriliyor

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Sınıf Öğretmeni

- Psikolojik Danışman

- Müzik Öğretmeni

- Beden Eğitimi Öğretmeni

- Görsel Sanatlar Öğretmeni

- Yabancı Dil Öğretmeni

- Okul Öncesi Öğretmeni

- Basketbol Öğretmeni

- Temel Cimnastik Öğretmeni

- Bale ve Dans Öğretmeni

- Robotik Kodlama Eğitmeni

- Satranç Öğretmeni

- Drama Eğitmeni

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Haftada birkaç kere

● Birinci sınıf öğrencilerine ödev veriliyor mu?

- Nadiren

● Sanat ve spor faaliyetleri için ayda kaç kez etkinlik düzenleniyor?

- 3

Özel Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı KALEV Çekmeköy İlkokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı KALEV Çekmeköy İlkokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    20
  • Özel Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı KALEV Çekmeköy İlkokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 09:00 - 16:30 şeklindedir.
  • Özel Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı KALEV Çekmeköy İlkokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce, İspanyolca dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı KALEV Çekmeköy İlkokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti sunulmamaktadır.
  • Özel Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı KALEV Çekmeköy İlkokulu hafta sonu eğitim veriyor mu?
    Hafta sonu eğitim verilmemektedir.

Özel Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı KALEV Çekmeköy İlkokulu Yorumları (21)

  • AY

    Çocuğa değer veren, idarecilerin köklü bir eğitim geçmişi olduğu ender bulunan bir okul ❤️ sınıf mevcudunun diğer okullardan daha az olması sebebiyle daha çok çocuğa kısa zamanda dokunabilme fırsatı veriyorKonferans salonu ve spor salonu geliştirilebilir.

  • ŞÜ

    Emekli öğretmenim torunum Kalev de ben bile çok şeyler öğrendim Eğitim sistemine okulun idareci öğretmen ve çalışanlarına çok alkış harikalar

  • YK

    Çocuğumun özgüveninin gelişmesi ve kendini ifade yeteneğinin bu kadar gelişmesi bizler için çok değerli.

  • TG

    Çocukluğa saygı çok önemli bu okulda. En güzeli yapılan eğitim içeriklerinin çok özenle hazırlanması. Ayrıca yabancı dil eğitimi gerçekten marka niteliğinde. Gerçekçi hedeflerle yabancı dil bilincini aşılıyorlar.

  • BG

    Tecrübeli idareciler, donanımlı öğretmenler ve mutlu çocukların okulu. Temel dersler yanında yanında İspanyolca, Görsel Sanatlar ve Ekoloji dersleri de öğrencileri hem mutlu ediyor hem de çok şey kazandırıyor. Özellikle anasınıfı ve ilkokulda kızım okuldan hep çok mutlu döndü.Başarılarının devamını dilerim.

  • TB

    Eski eğitimcilerin idarede olduğu pırıl pırıl genç öğretmenlerin bulunduğu köklü bir okul. Kızım İngilizceyi bu okuldan öğrendi, yurtdışında çok akıcı şekilde konuşuyor, henüz 3. Sınıfta. Onun dışında da gerek ödevler için kullandıkları gerekse çocukların eğitimi için kullandıkları bilgisayar uygulamaları ( İngilizce, Türkçe, kodlama) faydalı. Genel olarak çok memnunuzSpor aktiviteleri ve okul gezileri konusunda geliştirilmeli.

  • BG

    İlkokul eğitim ve öğretim hayatının en önemli mihenk taşı. Kızımızın çocukluğunun tadını çıkararak, keyifle gideceği bir okul arayışındayken KALEV'le tanıştık. Bir ilkokul için akademik beklentilerimizi karşıladı, daha da önemlisi, birey olma, haklarını ve özgürlüklerini tanırken, başkalarının hak ve özgürlüklerine de saygı duyma konusunda, pek çok okulda işlenmeyen, es geçilen konularda KALEV bir numara. Kendini ifade edebilen, fikri hür çocuklar yetiştirmede gerçekten iyidirler. En ufak probleminizde yönetime hızla ulaşıp, sesinizi duyurabilirsiniz. Tüm idari ve eğitmen kadrosuna teşekkür ederiz.Akademik beklentilerimiz karşılandı ancak program daha da geliştirilebilir. Umarım dış ve iç mekan konusunda daha rahat bir kampüse geçiş tez zamanda sağlanabilir.

  • Çocukları duyan, alınan kararlarda onlarla birlikte hareket eden bir okul olmasına memnunuz.

  • NO

    Eğitim anlamında kesinlikle en üst düzey eğitimi veriyorlar. Bizim için kısaca Yuvamız

  • DY

    Başarı odaklı hizmeti temsil eden eğitim kurumu. Bütün idarecilerin, öğretmenlerin ellerine sağlık. Teşekkürler KALEV

  • DD

    Kaliteli kadro, öğrenci odaklı eğitim!

  • ÇA

    Okula mutlu giden, kar tatili oldu, okula gidemeyeceğim diye üzülen çocukların okulu :)

  • DA

    Bu yıl Kalev'de 2. Yılımız çok memnunuz . Oğlum da çok seviyor okulunu. Fiziki şartları , yemekhanesi , yemekleri , hem idari hem öğretmen kadrosu çok başarılı

  • AY

    Bu sene 4. senemiz ve çocuğum orada çok mutlu hem sosyal hem de akademik anlamda çok başarılı. Zaten okul başarı odaklı hizmeti temsil eden eğitim kurumu.Teşekkürler.

  • AG

    Öğretmenlerim ve okul arkadaşlarımla çok iyi ilişkiler kuruyorum. 4 Senedir KALEV'de okuyorum ve KALEV'i çooook SEVİYORUM.

  • FK

    Kızım pandemi döneminde birinci sınıfa başladı. En büyük tereddütümüz internet üzerinden verilen eğitimde öğretmen - öğrenci diyaloğunun nasıl kurulacağı idi. Aradan bir yıl geçti. Sınıf öğretmeni bugün kızım için bir idol ve Eylül ayını iple çekiyor arkadaşlarıyla buluşmak için. Verilen öğretim konusunda ise hiç bir şikayetimiz yok. O kadar ki; çocuğumuz ikinci sınıf konularını dahi anlayıp yorumlayabiliyor.Eğitim internet üzerinden verildiği için akademik öğretim dışında okulun sağladığı diğer imkanları inşallah bu yıl tecrübe edeceğiz.

  • ND

    Ogrenci odakli bir okul. Oglum iki yildir hazirliktan beri gidiyor cok mutlu. Akademik yaris icinde olmayip cocugu cocuk gibi goren onem veren bir kadroya sahipTam doluluga ulastiginda bahce ve serbest alanlarin yetersiz olabailecegi

  • AK

    Okulda kantin yok. İnanabiliyormusunuz? Bundan daha yenilikçi ve sağlıklı bir karar olabilir mi? Yemek konusunda okul zaten öğrencilere tam destek veriyor. Böyle kurumların hızla çoğalması dileğiyle

  • FA

    Sınıflar çok tatlı, klasik eğitim anlayışından uzak tüm çocukları üretmeye ve öğrenmeye teşvike eden bir ortam var. Bahçesi bana biraz küçük geldi o kadar. Arkasında bir vakıf olmasının fiziksel donanım bakımından büyük avantajlarını görebilirsiniz ancak.

  • OA

    Yeni açılan bir okul olduğu için tüm öğretmenler tüm varları yokları azıcık sayıdaki öğrencileri olduğu için sanki birebir eğitim tadında bir okul ortamı var. Çok değerli bir kadroya sahip gerçekten el üstünde tutulması gereken bir geleneğin takipçileri. Gidin görüşün pişman olmayacaksınız.

  • D

    Butik bir okul, gerek yönetim kadrosu gerek öğretmenleriyle son derece iyi niyetliler ve velilerle işbirliği içerisindeler. Akademik başarıya verdikleri önem kadar çocuğun kişisel gelişimi, kendine güvenine de önem veriyorlar, branş dersleriyle de bunu destekliyorlar. Fiziksel imkanları ilkokul öğrencileri için yeterli, okul içinde spor salonu ve bahçede spor imkanları var.

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Kadıköy Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı KALEV Çekmeköy İlkokulu İletişim Bilgileri

Merkez Mah. Çavuşbaşı Cad. No:104/1 Çekmeköy/İstanbul
0 216 706 6994
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum