fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Dragos Amerikan Kültür Koleji İlkokulu

Özel Dragos Amerikan Kültür Koleji İlkokulu

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 20
Okul Saatleri:
Tam gün: 08:15/16:30

Özel Dragos Amerikan Kültür Koleji İlkokulu Hakkında

Eğitimde uzmanlaşmış kadrosu, akademik ve sosyal başarı odaklı çalışma sistemi ile Dragos Amerikan Kültür Koleji, öğrencilerini gelecek hedeflerine taşımak için onları anlamakla eğitime başlar. Dragos Amerikan Kültür Koleji öğrencileri başarının mutluluk olduğunu bilen, kendini geliştirmeyi seven "Mutlu Öğrenciler" olarak hayata hazırlanırlar. Dragos Amerikan Kültür Koleji, Seçkin öğretim kadrosu ile toplamda 11 derslik, yüzme havuzu, spor salonu ve sanatsal etkinlikler için hazırlanmış atölyelere sahip, doğa ile iç içe bir butik okuldur. En fazla 18 kişilik sınıflarda yapılan derslerde ve ders dışı destek çalışmalarında bire bir eğitim sistemi ile öğrencilerini yetiştirmektedir. Bizim için başarı öğrencilerimizin yalnızca akademik alanda değil, "sorumlu birey" anlayışına sahip, uluslararası başarılara imza atabilecek bir "Dünya Vatandaşı" olarak eğitimlerini tamamlamalarıdır. Bu yüzden 1. sınıftan itibaren çift öğretmen sistemi ile İngilizce eğitimini sadece dil öğretimi olmaktan çıkarıp öğrencilerimizin yaşamlarının bir parçası haline getiriyoruz. Hayat Bilgisi ve Matematik dersleri dahil Türkçe dışındaki tüm dersler ve Branş dersleri çift dilli olarak yapılmaktadır. Ayrıca haftada 10 saat İngilizce dersi vardır. Böylece öğrencilerimiz haftada 20 saatten fazla İngilizce dersi almaktadır. Öğrencilerimiz, teneffüslerde, bahçede, yemekte yani okulun her alanında İngilizce öğretmenlerimizle birlikte oluyor. 2. yabancı dil olarak ise seçmeli Almanca ve İspanyolca eğitimi veriyoruz. Akıllı tahtalarla donatılmış sınıflarda öğrencilerin araştırmacı kimliklerini ortaya çıkaran, onlara deney ve gözlem olanakları sağlayan laboratuvar ortamlarında, görsel ve işitsel olarak destekleyici programlarla hazırlanan projelerle teknolojiyi eğitime dahil ediyoruz. Bireysel yeteneklere dayalı sportif ve sanatsal etkinlikler ile sanattan ve spordan zevk alan estetik ve bilinçli bireyler yetiştirmeye önem veriyoruz. Bunların yanı sıra Dragos Amerikan Kültür Koleji, günde 3 öğün beslenme ile öğrencilerine dengeli beslenme alışkanlığı kazandıran, ayrıca kendi mutfağında pişirilen ve uzman ekiplerce hazırlanan yemek menüleri ile sağlıklı beslenmeye önem veren bir okuldur. Dragos Amerikan Kültür Koleji, bugün ve yarın Atatürk ilke ve inkılapları ışığında, Türkiye'nin başarılı, mutlu ve özgüven sahibi gelecek nesillerini büyütmeye devam edecektir.

Özel Dragos Amerikan Kültür Koleji İlkokulu Soru - Cevap

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Her gün

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Yönlendirme

- Rehberlik

- Psikolojik Danışma

- Bireyi Tanımaya Yönelik Testler/Uygulamalar

● Dersler kaç dakika sürüyor?

- 40 dakika

● Tenefüsler kaç dakika sürüyor?

- 10 dakika

● Birinci sınıf öğrencilerine ödev veriliyor mu?

- Nadiren

● Birinci sınıf öğrencilerine sınav yapılıyor mu?

- Hayır

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Branş Öğretmenleri

● Her sınıftan kaç şube var?

- 3

● Her yıl kadronuzda öğretmen değişikliği oluyor mu?

- Hayır

● Servis hizmeti kimler tarafından ve nasıl sağlanıyor?

- Bağımsız Taşıma Firması ile

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- Öğretmenler

- Okul Personeli

● Sanat ve spor faaliyetleri için ayda kaç kez etkinlik düzenleniyor?

- 1

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Güvenlik Görevlisi

- Kamera Sistemi

● İlkokul 1’den 4’e kadar aynı öğretmenle devam edilebiliyor mu?

- Evet

● Okulda görev alan kaç öğretmen var?

- 11-15

Özel Dragos Amerikan Kültür Koleji İlkokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Dragos Amerikan Kültür Koleji İlkokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    20
  • Özel Dragos Amerikan Kültür Koleji İlkokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 08:15 - 16:30 şeklindedir.
  • Özel Dragos Amerikan Kültür Koleji İlkokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda Almanca, İngilizce, İspanyolca dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Dragos Amerikan Kültür Koleji İlkokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti sunulmamaktadır.
  • Özel Dragos Amerikan Kültür Koleji İlkokulu hafta sonu eğitim veriyor mu?
    Hafta sonu eğitim verilmemektedir.

Özel Dragos Amerikan Kültür Koleji İlkokulu Yorumları (8)

  • tt

    ATATÜRKÇÜ bir okul temiz ferah ve eğitim düzeyi diğer okullardan 5 kat daha iyi olmakla beraber disiplinli hocaların gayreti ve ıyımserliği çoçukların okula koşa koşa gıtmesini sağlıyor

  • ap

    okul gerçekten muhteşem öğretmenler çok iyi çok güzel eğitim veriyor bu yolda sizlere başarılarınızın devamını dilerim.

  • YA

    muhteşem bir okul şiddetle tavsiye ederim öğretmenleri muhteşem kurucuları muhteşem okul yönetimi deseniz keza öyle... Aradığımız okulu bulduk umarım sizde bulursunuz... En kıymetli varlığımız olan çocuklarımız kıymetli ellerde şekillenir ya bu bize huzur veriyor...

  • SB

    Benim için en önemli şey bu okulun Atatürk ilkelerine bağlı vatan sever bireyler yetiştiren bir okul olması.Öğretmenleri gerçekten çocukluğumuzdaki elleri öpülesi öğretmenlerin benzerleri... Bu okulun idarecilerinin kurucularının birinci önceliği para değil eğitim en azından biz buna inandık. Neden mi? Bizim gibi kartal da minibüs yolunda eğitim veren başka bir özel okuldan gelip Özel Dragos Amerikan Kültür Kolejine gelseydiniz anlardınız.Kesinlikle çocuklarınızı okulun büyüklüğüne göre değil o okulun kurucularının ve öğretmenlerinin gönlündeki vatan severlik ve çocuk sevgisi, eğitimin ve öğrenimin çatısı olduğunu görüyorsunuz. Benim çocuğum İngilizce den nefret ederken şimdi konuşmaya başladı, ders çalışmaktan nefret ederken ders çalışıyor. Herşeyi bırakın okul etkinliklerinde öğretmenlerinin kucağından inmiyorlar bu okulda gestapo subayları yada paraya hizmetçi olanlar yok öğretmenler ve eğitime gönül verenler var. Teşekkürler iyi ki varsınız umarım ilkelerinizden taviz vermeden çoğalarak hep var olursunuz...

  • G

    Butik okul konseptini her anlamda yansıtan doğa iç içe bir aile ortamında hissediyorsunuz kendinizi. Akademik ve sosyal anlamda çocukları çok yakından tanıyan takip eden ve geliştirmek için yöntemler arayan özverili, ilgili, mükemmel öğretmelere sahip. İngilizce bu okulda bir yaşam biçimi. Bu yüzden çocuklar ana dil öğrenir gibi İngilizce öğreniyorlar. Güvenlik görevlisinden okul müdürüne, kurucularına kadar tüm kadroya teşekkür ediyorum.

  • Çk

    Konum olarak Istanbul da havası temiz olan nadir yerlerden bir yer seçilmiş.Yesillikler içinde trafik gürültüsünden şehrin ugultusundan eser yok.Okulun içine girdiğinizde her yer pırıl pırıl hijyen ve temizliğe çok önem veren bir kuruluş çiçeklik ve meyve ağaçları gerçekten insanın içini açıyor.Bina içinde çocuklar için herşey düşünülmüş kullanilan her metaryeli özenle seçmişler çocukların yemek salonlarında bile ahşap masalar mevcut.2.sınıfta geldiğimiz için bu okula diğer okullarla kıyaslama yapabiliyorum yemek listesini bile itina ile hazırlıyorlar.yani çocuklara pilav makarna değil hergun protein sebze gelişimleri için ne gerekli ise sizlere aylık kalori enerji bilgileriyle gönderiliyor.cocuklari inanılmaz motive ediyorlar kahvaltı öncesi sabah sporu ile bütün çocukların enerjileri yükseltiliyor mesela.Egitimlerinden söz etmem gerekirse 2 öğretmenli bir sistemleri var.ingilizce öğretmenleri sürekli çocukların yanında yemekte tenefüste sürekli ingilizce iletişim içindeler.Mufredatta ne ders var ise aynı konular ingilizce olarakta çocuklara veriliyor.Belirli sürelerde sizlere dersler hakkında okuldan rapor düzenleniyor ve siz çocuk neyi ne kadar öğrenmiş görebiliyorsunuz.Okul rehberlik bölümü çok aktif çocukları çok iyi analiz edip herzaman sizinle iletişim içinde.okulda sürekli hemşire bulunuyor.Gorevli personeller öğretmenler idari bölüm bulunan herkes işbirliği içinde hiç birşey aksamadan planlı ve programlı sürdürülüyor.Ogretmenleri çocuklarla okadar iç içeler ki birebir çocuk neyi nasıl öğrenir nasıl yaklaşılmali biliyorlar.sinif içinde seviye farkı oluşmuyor bir konu işlendiyse ve kavrayamayan çocuk varsa onun anlayacağı şekilde o ders ona öğretiliyor bu konuda öğretmenleri gerçekten çok hassas.civil cıvıl butik bir okul tatil olduğunda bile okula gidemediği için üzülüyor benim kızım:)))

  • NY

    Tertemiz bir hava ve yemyeşil bir doğa içinde.İngilizce eğitimleri çok iyi.Butik konsepte az mevcutlu sınıflarda çift öğretmenle çok ilgili ve iyi bir eğitim veriyorlar.Kurucuları ve yöneticileri çok deneyimli.Verdiği eğitim ve olanaklara göre fiyatları da çok makul.Kampüs kalabalıklarında fabrikasyon eğitim veren okullara iyi bir alternatif.Biz gayet memnunuz.Kontenjanları kısıtlı kayıtlar çok çabuk bitiyor.

  • AK

    İngilizce eğitimi cok iyi. Anaokulundan itibaren tam gün İngilizce eğitimi var. Doğa icinde butik bir okul. Kalabalık campüs ortamı istemeyen veliler için doğru adres.

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Dragos Amerikan Kültür Koleji İlkokulu İletişim Bilgileri

Yalı Mahallesi, Piri Reis Caddesi, No:2, Maltepe / İstanbul
0 216 706 6889
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum