fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Zinde Okulları İlkokulu

Özel Zinde Okulları İlkokulu verified

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 20
Okul Saatleri:
Tam gün: 08:45/16:00

Özel Zinde Okulları İlkokulu Hakkında

Özel Zinde Okulları İlkokulu, Eyüpsultan ‘da 2017-2018 döneminde faaliyete başladı. Bölgede butik bir okul olup anaokulu, ilkokul ve ortaokul kademeleri ile faaliyet gösteriyor. Eyüpsultan ilçesindeki kampüs bünyesinde yüzme havuzu, konferans salonu, kapalı spor salonu, kütüphane, drama atölyesi, robotik kodlama atölyesi, müzik atölyesi, görsel sanatlar atölyesi, laboratuvar, bahçe ve oyun alanlarını barındıran tek okul olma özelliğine sahiptir.

Eğitim programı ve müfredatında değerler eğitimine yer veren bu bölgedeki yine ilk eğitim kurumu olma özelliğine sahiptir.
Özel Zinde Okulları İlkokulu “Çocuk Dostu Okul “mottosuyla yola çıkması ile dikkat çekiyor, okul çocukların en büyük ihtiyacının hareket ve oyun olduğunu düşündüğünden ders programları içinde oyun ve spor etkinliklerine önem vermektedir.
Okulda müzik, görsel sanatlar, robotik kodlama, fen bilimleri, drama, satranç atölyeleri bulunuyor. Beden eğitimi derslerinin yanı sıra okçuluk, jimnastik etkinliklerine de yer veriliyor. İlkokulun her kademesinde lisanslı karate ve satranç dersleri yapılıyor.

Özel Zinde Okulları İlkokulu İngilizce derslerinde gramer bilgisi yanında dilin yaşam içinde kullanımına yönelik eğitim ve etkinlikler yapılıyor.
Okulda drama derslerinin yanı sıra öğretmen ve velilere yönelik drama okulu çalışmaları yapılmaktadır. Rehberlik servisinin çalışmaları okulda öne çıkıyor, ilkokulda uzman çocuk psikoloğu tarafından öğrencilerin takipleri yapılıp ailelere geri bildirim yapılıyor. Ailelere yönelik eğitim programları düzenleniyor.

Sağlıklı beslenmeye önem veren kurumda kantin bulunmamaktadır. İlkokulda tüm sınıflarda öğrencilerin kahvaltı saati olup öğretmenleri ile birlikte kahvaltı yapılmaktadır. Dersler öğrencilerin dikkat süreleri dikkate alınarak 35 dk. olarak düzenlenmiştir.

Özel Zinde Okulları İlkokulu'nun gerçek hedefi; öğrencilerinin farkındalığı yüksek, yaşamda mutlu, sağlıklı, ne istediğini bilen, etkin bireyler olmalarıdır. Her bireyin farklı potansiyel ve kişiliği olduğunun bilinciyle yapılacak profesyonel yönlendirmeler; onları yaşamda istedikleri yere kolaylıkla ulaştırır. Bizlere ise, onlar için en iyiyi yapmış olmanın huzurunu duymak kalır. Zinde Okulları ,eğitim sistemini bu hedefin sonucu olarak 5 temel ayak üzerine kurmuştur. Bu 5 temel ayak günümüz eğitim sisteminin ve çocukların en temel eksikleri göz ününe alınarak oluşturulmuştur:

1-) TAM ÖĞRENME YÖNTEMİ

İyi bir akademik eğitime giden yol etkinliği kanıtlanmış eğitim modelleri ile mümkündür. Zinde Okulları öğrenme yöntemi olarak Tam Öğrenme Yöntemini kendine esas almıştır. Bu yöntem her öğrencinin gerekli koşullar sağlandığında öğrenebileceğine inanır. Organik olarak öğrenmesine mani bir durum olmayan her çocuk, öğrenme engeli kaldırıldığında ve desteklendiğinde gerekli öğrenmeyi yerine getirebilecektir.
Bu amaçla her üniteden sonra öğrencilerin öğrenmesi yapılan sınavlarla ölçülür. Sınavlarda % 70’in altında kalan öğrenciler belirlenir ve bu öğrenciler için ek etütler yapılır. Bu tamamlayıcı etütün ardından yine bir öğrenci % 70’in altında kalıyorsa öğrenci bireysel desteğe yönlendirilir. Bireysel desteğin ardından bir öğrenci yine % 70’ın altında kalıyorsa bu öğrenci rehberlik birimine yönlendirilir. Öğrenmenin önündeki zihinsel gelişim, dikkat eksikliği, öğrenme güçlüğü, duygusal ya da psikolojik problemler burada tespit edilir. Var olan engel aile ile işbirliği içinde düzenlenir ve çocuğun tam öğrenme gerçekleştirmesi için yeniden desteklenir.

2-) ÇOCUK DOSTU EĞİTİM

Anaokulu, ilkokul ve ortaokul eğitimi çocuklarla gerçekleştirilir. Bu nedenle bu yaş grubuna verilecek eğitim çocuğun doğasına uygun olmalıdır. Çocuk doğasının en önemli iki kavramı oyun ve harekettir. Yeterince oynamamış ve hareket etmemiş olan çocuklar öğrenme için hazır hale gelemezler. Oyun yolu ile dinlenen ve hareket ederek enerjilerini atan çocuklar daha hızlı öğrenme gerçekleştirirler. Bu gerçekten hareketle Zinde Okullarında ders süreleri 35 dakika, teneffüs süreleri ise 10, 15 ve 40 dakika olarak planlanmıştır. Her öğrenme sürecinin ardından çocuklara oynayarak ve hareket ederek öğrendiklerini hazmetmeleri ve dinlenmeleri için süre tanınır. Bir sonraki derse çocuklar yenilenmiş olarak girerler.

3-) ÇOK YÖNLÜ EĞİTİM

İnsan beyni iki yarım küreden oluşur. Bu yarım küreler sağ beyin (lob) ve sol beyin (lob) olarak adlandırılır. Sol beyin; mantık, muhakeme gibi alanlarla ilgiliyken sağ beyin daha çok dil, müzik ve sanat alanı ile ilgilidir. Zinde Okullarında çocuklar her iki alanda da eşit derecede desteklenir. Bu durum çocuğun okula severek ve isteyerek gelmesini sağlar. Hem akademik alanda hem de sanat-müzik alanında ilerleyen bir çocuğun gelecekte başarılı olması çok kolaydır.

4-) 1 DİL – 1 ENSTRÜMAN

Zinde Okulları'nda her dersten azar azar vermek yerine bir dersten yoğun ve çok vermek esas alınmıştır. Her dersten az az öğrenen bir çocuk, sonuçta hiçbir alanda tam anlamı ile ilerleyemez. Zinde Okulları ilgi alanını daraltmıştır. Okula gelen her öğrencinin 1 dili ve 1 enstrümanı çok iyi derecede bilmesi hedeflenir. Bu nedenle her sınıfta yoğun dil eğitimi ve yoğun müzik eğitimi verilir. Akademik eğitimle hayata hazırlanan çocuk, haftada 12 saat olan dil eğitimi ile bir dil edinir. Haftada 4 saat olan ritim, bono, solfej ve müzik dersi alan çocuk bir enstrümanı çalacak altyapıyı kazanır. Sonraki senelerde ise ona sunulan enstrüman seçeneklerinden biri ile ilerler.

HEM ÖZGÜVEN HEM AHLAK

5-) Zinde Okulları’nda özgüven en önemli unsurdur. Kendini ifade edebilen, hakkını arayabilen, haksızlığa rıza göstermeyen çocuklar yetiştirmek amacıyla özgüven eğitimini programımızın önemli bir parçası yaptık. Bu amaçla her sınıfa drama eğitimi koyduk. Sahneye çıkabilen, bedenini etkin kullanabilen, gerektiğinde ses tonunu ayarlayabilen çocuklar eğitim sistemimizin önemli bir parçası. Ancak biz biliyoruz ki, ahlakla süslenmemiş bir özgüven çocuklar için bir yıkım olabilir. Bu nedenle yine karakter ve değerler eğitimi bizim programımızın çok önemli bir parçasını oluşturuyor.

Duyurular ve Etkinlikler

Özel Zinde Okulları İlkokulu Soru - Cevap

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Dışarıdan hazır geliyor

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Anne-Baba Eğitimleri

- Yönlendirme

- Rehberlik

- Psikolojik Danışma

- Bilgi Verici Danışmanlık

- Mesleki Rehberlik

● Dersler kaç dakika sürüyor?

- 35 dakika

● Tenefüsler kaç dakika sürüyor?

- 10 dakika

● Birinci sınıf öğrencilerine ödev veriliyor mu?

- Nadiren

● Birinci sınıf öğrencilerine sınav yapılıyor mu?

- Hayır

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Branş Öğretmenleri

● Her sınıftan kaç şube var?

- 2

● Her yıl kadronuzda öğretmen değişikliği oluyor mu?

- Nadiren

● Servis hizmeti kimler tarafından ve nasıl sağlanıyor?

- Bağımsız Taşıma Firması ile

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- İdareciler

- Öğretmenler

● Sanat ve spor faaliyetleri için ayda kaç kez etkinlik düzenleniyor?

- 2

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Güvenlik Görevlisi

- Kamera Sistemi

● İlkokul 1’den 4’e kadar aynı öğretmenle devam edilebiliyor mu?

- Evet

● Okulda görev alan kaç öğretmen var?

- 21+

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- MEB Odaklı Eğitim

- Klasik Sistem

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Sınıf Öğretmeni

- Psikolojik Danışman

- Müzik Öğretmeni

- Beden Eğitimi Öğretmeni

- Görsel Sanatlar Öğretmeni

- Yabancı Dil Öğretmeni

- Basketbol Öğretmeni

- Yüzme Öğretmeni

- Robotik Kodlama Eğitmeni

- Satranç Öğretmeni

- Drama Eğitmeni

Özel Zinde Okulları İlkokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Zinde Okulları İlkokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    20
  • Özel Zinde Okulları İlkokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 08:45 - 16:00 şeklindedir.
  • Özel Zinde Okulları İlkokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Zinde Okulları İlkokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti bulunmaktadır.
  • Özel Zinde Okulları İlkokulu hafta sonu eğitim veriyor mu?
    Hafta sonu eğitim verilmemektedir.

Özel Zinde Okulları İlkokulu Yorumları (26)

  • SA

    Branş ve sınıf ogretmenlerimiz öğrenciyle bire bir ilgilenmeye calisiyor,yönetimden her konuda yardim isteyebiliyorsunuz.cocuklar okula mutlu gidip mutlu dönüyor. Öğretmenlerimize her an ulasabiliyorsunuz,yapabilecekleri bir durum varsa yardımcı olmaya calisiyorlarBenim çocuğum ingilizceye resmen kendini kapatmış onun için 10 saatlik i gelince fazla geliyor,isterdim ki o derslerde değerler eğitimi yada farklı bir branşta vakit gecirsin

  • MK

    Zinde okullari egitim kalitesi ve ogrencilere sundugu aile ortami bizleri cok mutlu etmektedir. Anaokulundan baslayan surec bizleri 3. Sinifa kadar getirmistir.Ogrencilerin okul disindaki zamanlarinda daha fazla kurslar duzenlenmeli ve ucretleri daha makul olmali

  • Ee

    Evladım için ilk isteğim milli ve manevi değerlerimizin farkında ve kıymetini bilen aynı zamanda gelişimesini sağlayan temiz ahlaklı bir topluluk idi bu okulda bunu bulduk şükürler olsun.Çocuklarımızın kişisel gelişimleri konusunda özellikle özgüven bilgi ve becerilerini sunabilen toplumda öne çıkan bireyler olabilmeleri için destek istiyoruz.

  • 2 yıldır kızımız Zinde Okulları İlkokulunda eğitim alıyor. Gerek eğitim kadrosuyla, gerek idari kadrosuyla başarılı ve üretken bir eğitim kurumu. Teknolojik ve bilimsel gelişmeleri eğitim ve öğretime aktarımı, veli iletişimi, akademik başarıları, disiplinli öğrenci takibi, sosyal ve sporsal aktiviteleri ve daha bir çok özelliğiyle çok memnun olduğumuz bir okul. Evladımızın eğitimine katkısı olan başta Sena hocamız olmak üzere tüm öğretmenlerimize, tüm idarecilerimize yürekten teşekkür ediyoruz.

  • BT

    Anasinifindan beri Zinde ailesindeyiz,şu an kızm 3 sınıfta, okulumuzu çok seviyoruz,hiç bir yer geliştirmede tüm aktivitelere katiliyoruzBahçesi büyük olsa çok daha iyi olur

  • GB

    Güvenle gönderebildigim gözümün arkada kalmadığı kaliteli bir Eğitim ve Güler yüzlü öğretmenlerimiz seviyoruz çok :)

  • He

    مدرسة ممتازة جدا ومهتمه بالتأكيد والاهم من دالك اساليب وطرق التعليم المتطوره والحديثه وايضا الاهتمام بملاحظات اولياء الامور والاهتمام بتنفيدها (çok mükemmel okul, Ve kesinlikle ilgi En önemlisi, gelişmiş ve modern öğretim yöntemleri uyguluyor.. Ayrıca veli notlarının dikkate alınması ve uygulanmasına özen gösteriyorlar)

  • KA

    Gönül rahatlığıyla çocuklarımızı emanet edebileceğimiz bir kurum başarılı kadrosu ile çok iyiPedagog bölümü olmalı.

  • Fa

    Kaygı duymadığımız,gözümün arkada kalmayacağı en önemlisi de hiç boşa zaman harcamadıkları bir okul.Alanında uzman dev kadrosuyla eğitim veren bir okul. Bismillah diyerek başladığımız okulumuza iyi ki diyerek devam ediyoruz.. Allah razı olsun her daim.

  • Si

    Kızım Elif Naz ikinci sınıf öğrencisi , öğretmenimiz Tuğba hanımdan çok memnunuz , çok başarılı, çok ilgili , sınıf sayısı kalabalık değil , bire bir ilgi var, kızım okulda çok mutlu , kendini oraya ait hissediyor bir anne olarak bu benim için çok önemli , idareciler de sürekli işinin başında , okuldan , eğitiminden , öğretmenimizden çok çok memnunum , tavsiye ediyorum

  • Ms

    Değerli bir eğitimci kadrosu ile ilgili ve huzurlu bir ortam. Gözüm arkada kalmadan çocuklarımızı gönderebiliyoruz.Başakşehir de kız lisesi var ama Eyüpsultan’ da da açılmasını isterim.

  • FS

    Öğrencilerine sevgiyle ilgiyle yaklaşan değerli öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz. Bu okulda gözümüz arkada kalmadı. Öğretmenlerimiz güler yüzlü ve ilgili.Okulumuzun yeni şubelerinin açılmasını dilerim.

  • SK

    Özel Zinde Okulları'nı sosyal medyadaki reklamlarıyla tanıdık. Paylaşımların altında yapılan yorumları okuduk ve okul hakkında detaylı bilgiye sahip olmak için okulu ziyaret ettik. Görüşmelerde yöneticilerle, muhasebe yetkilisi ve öğretmenlerle görüştük. Ara yıl tatilde yaptığımız iki görüşmeden sonra kaydımızı Zinde'ye aldık. Geçen bir yıl içerisinde online derslerdeki verimlilik, eğitimsel ve davranışsal sorunlarda yürütülen çözüm süreçleri, müfredatında ve okul sonrası programlarında bulunan çok sayıdaki branş eğitimleri ve değişik dallardaki spor okulları, özverili ve deneyimli kadrosuyla bizde oluşan memnuniyet sonucunda önümüzdeki dönem küçük oğlumuzu da Zinde'ye göndermeye niyetliyiz.Okul yetkililerine yapılan değerlendirmeleri gündemlerine taşıyarak hızlıca aksiyon almaları sebebiyle bu alana bir şeyler yazmayı doğru bulmuyorum.

  • SS

    İstanbul'un Merkezi Eyüp Sultan'da Milli ve Manevi Değerlere Önem Veren, Çocuk Merkezli Eğitim Almasını İstiyorsanız Evlatlarınız İçin En İyi Adres, Özellikle Rehberlik Servisi Çok Aktif, Ayşegül Hanım Çok Pozitif ve Her Zaman Güler Yüzlü, Çözüm Odaklı, Biz Memnun Kaldık,

  • Ee

    Gerek idarenin gerekse öğretmenlerin ilgi alakası paha biçilemez. 3 senedir beraberiz aldığı eğitim gerçekten çok iyi. Hem müfredat programı hem değerler eğitimi konusunda oldukça başarılı. Teşekkür ediyorum

  • Zinde okulları çocuklarınızı güvenle gönderebileceğiniz aile sıcaklığında bir okuldur.

  • Öğretmenlerimizi çok seviyoruz. İyi ki varsın Zinde. İnşallah yakında lisesi de açılır.

  • AT

    Bir okula sadece eğitim verilen yer olarak bakılmamalıdır. Sosyal çevre, öğrenciye verilen değer, öğrencinin ahlaki gelişimi de dikkate alınmalı. İşte tam da bu yüzden Zinde Okulları'na geliyoruz ve bütün çevremize de tavsiye ediyoruz. Sunulan imkanlardan çocuklara verilen değerlere kadar her şey harika. Çocuklarımız Zinde'de iken onun güvenli bir ortamda olduğunu biliyorum ve gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.

  • Zd

    Gerek eğitimiyle gerek cocuga davranışıyla gayet güzel bir okul veli olarak biz cok memnunuz.

  • HK

    Okuldaki bütün öğretmenler işinde uzman ve tecrübeli. Çocuklara birer anne gibi şefkatli davranıyorlar. Çocukların gerçekten her sabah koşarak gittiği, tatil günlerinde okulunu özlediği ikinci bir evi gibi. Eyüp civarında yaşayan her aileye tavsiye ederim.

  • Şİ

    Çok kaliteli ve başarılı bir okul öğretmenleri ve idaresini son derece fedakar tavsiye ederim

  • EE

    Kapıdaki güvenlikçisinden içerideki samimiyet başlıyor. Herkesin enerjisi çok güzel. Çocuklarla çocuk olan öğretmen ve idari kadroya sahip. Branş dersleri o kadar çok ki çocuklar yoğun ders programlarından çıkıp branş dersleriyle hem eğleniyorlar hem de çok şey öğreniyorlar.

  • MA

    Çocuklarımızı materyalist dünyanın bunaltmasından kurtarıp ilmin ve irfanın aydınlığı ile aydın nesiller yetiştirmeyi amaçlayan ideal bir kurum.

  • EG

    Kurucularının eğitimcilikten geliyor olması işlerini hassasiyetle ve tüm detaylara dikkat ederek yapmaları başarıyı artıran önemli bir etken.Çocuğunuz Zinde de değerlerine bağlı yetişirken modern eğitimin tüm imkanlarından da faydalanacak.

  • Pa

    Eğitim kalitesi çok iyi

  • NK

    İdaresi,eğitimi,Çocuklarla yakından ilgisi,güvenliği

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Zinde Okulları İlkokulu İletişim Bilgileri

Eyüp Düğmeciler Mahallesi Düğmeciler Caddesi No:8/10
0 212 963 2074
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum