fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Ataşehir Bilgi Koleji İlkokulu

Özel Ataşehir Bilgi Koleji İlkokulu

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 18
Okul Saatleri:
Tam gün: 09:00/19:00

Özel Ataşehir Bilgi Koleji İlkokulu Hakkında

Özel Ataşehir Bilgi Koleji İlkokulu’nda konusunda uzman, değerli akademisyenlerin yönlendirmeleriyle oluşturulmuş ve tamamen kuruma özgü olan “a+5b Eğitim Modeli” uygulanmaktadır.

Akademik programların yanı sıra, özellikle İngilizce ve teknoloji destekli eğitimler Özel Bilgi Koleji’nde atölye anlayışıyla yorumlanarak; duymak, görmek, dokunmak ve konuyla ilgili sorular sorarak görüş alış verişinde bulunmak temeline dayandırılmaktadır.

İlkokula başlayacak olan öğrenciler; uzman ve deneyimli okul psikologları tarafından Okul Olgunluğu Testi’ne tabi tutulmakta ve hem öğrencilerle hem de velilerle ayrı ayrı bireysel görüşmeler yapılmaktadır. Özel Bilgi Koleji’nde eğitime başlayacak olan öğrenciler gruplandırılırken şunlar göz önünde bulundurulmaktadır:
• Okul Olgunluğu Testi sonuçları,
• Öğrenci ve veli görüşmeleri,
• Öğrencinin yaş düzeyine ait ay hesaplaması (60-72 ay),
• Kişilik ve genel diğer özellikler

Tüm bunlar göz önünde bulundurulduktan sonra öğrencilere uygun olan sınıf ortamları belirlenmektedir. Özel bilgi Koleji’nin sınıfları en uygun öğrenme koşulları gözetilerek, birbirine yakın sayıda kız ve erkek öğrencilerle homojen bir yapıda oluşturulmaktadır. İlkokuldan itibaren özgüveni ve özsaygısı yüksek, üreten nesiller yetiştirmeyi amaçlayan Özel Bilgi Koleji çocukların, akademik ve sosyal gelişimleri sonucunda çok yönlü ve mutlu bireyler olarak yetişmelerini amaçlamaktadır.

İlkokulu bitirdiklerinde öğrencilerin, İngilizce seviyeleri Cambridge English, Flyers sınavları yanı sıra Bilişim Eğitim Grubu tarafından üretilen Türkiye’nin ilk ve tek “user adaptive” test sistemi olan CATX ölçme değerlendirme sistemiyle ölçülmektedir. İngilizce eğitimlerinde “Durum Bazlı Öğrenme Modeli” kullanılmakta; bu sayede doğal dil öğrenme hızı yakalanmakta ve öğrencilere ölçülebilir etkin konuşma becerisi kazandırılmaktadır.

“Bilgiye Sevgi Katıyoruz” mottosuyla yoluna devam eden Özel Bilgi Koleji, çocukların yaratıcılıklarını destekleyecek çalışmalar yapmakta ve bunu da özellikle Öğrenci Konseyleri aracılığıyla gerçekleştirmektedir. Böylelikle eğitim kurumu içerisinde teknik bilginin yanı sıra sosyal yaşama da dahil olabilen ilkokul öğrencileri özgür iradelerini kullanabilme yetisini de kazanmaktadırlar.

Özel Bilgi Koleji’nin en önemli özelliklerinden biri bilgiyi oyunlaştırarak öğretmesidir. Oyunu bir çocuğun yaşamındaki ilk ve en önemli atölye ortamı olarak kabul eden kurumda eğlenerek, oynayarak öğrenen öğrenciler, yaparak öğrenme yoluyla özgün projeler tasarlayabilmekte, sosyal ve bilimsel alanlarda üretken olabilmektedirler. Okul dışı geziler ve okul içi etkinliklerle kazanımları pekişen öğrenciler öğrenmenin okul içi ve dışı tüm süreçlerini deneyimleme fırsatı bulmaktadırlar.

Sosyal yönden gelişimine katkı sağlanan öğrencilerin, bilgi düzeyleri çeşitli ölçme-değerlendirme metotları ile belirlenmektedir. Online eğitim desteği ile de konu tekrarları videolar üzerinden yapılabilmekte öğrenilen her şey rahatlıkla pekiştirilebilmektedir.
Özel Bilgi Koleji İlkokulu’nda isteğe bağlı olarak öğrenciler hafta sonu cumartesi günü de, etüt ya da kulüplerde öğretmenleri eşliğinde çalışmalar yapabilmektedir.

Özel Ataşehir Bilgi Koleji İlkokulu'nda Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders programına ek olarak şu dersler de işlenmektedir:
• Yaratıcı Drama
• Dans
• Kodlama
• Ekoloji
• Robotik
• İngilizce
• Satranç
• Halk Dansları

Özel Ataşehir Bilgi Koleji İlkokulu Soru - Cevap

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Haftada 1 kere

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Yönlendirme

- Rehberlik

- Psikolojik Danışma

- Mesleki Rehberlik

● Dersler kaç dakika sürüyor?

- 40 dakika

● Tenefüsler kaç dakika sürüyor?

- 15 dakika

● Birinci sınıf öğrencilerine ödev veriliyor mu?

- Nadiren

● Birinci sınıf öğrencilerine sınav yapılıyor mu?

- Hayır

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Branş Öğretmenleri

● Her sınıftan kaç şube var?

- 2

● Her yıl kadronuzda öğretmen değişikliği oluyor mu?

- Hayır

● Servis hizmeti kimler tarafından ve nasıl sağlanıyor?

- Bağımsız Taşıma Firması ile

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- İdareciler

- Öğretmenler

● Sanat ve spor faaliyetleri için ayda kaç kez etkinlik düzenleniyor?

- 5+

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Güvenlik Görevlisi

- Kamera Sistemi

● İlkokul 1’den 4’e kadar aynı öğretmenle devam edilebiliyor mu?

- Evet

● Okulda görev alan kaç öğretmen var?

- 21+

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- a+5b Eğitim Modeli

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Sınıf Öğretmeni

- Psikolojik Danışman

- Müzik Öğretmeni

- Beden Eğitimi Öğretmeni

- Görsel Sanatlar Öğretmeni

- Yabancı Dil Öğretmeni

- Okul Öncesi Öğretmeni

- Basketbol Öğretmeni

- Robotik Kodlama Eğitmeni

● Verilen üstün yetenek bursları nelerdir?

- Spor Bursu

- Sanat Bursu

- Akademik Başarı Bursu

Özel Ataşehir Bilgi Koleji İlkokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Ataşehir Bilgi Koleji İlkokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    18
  • Özel Ataşehir Bilgi Koleji İlkokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 09:00 - 19:00 şeklindedir.
  • Özel Ataşehir Bilgi Koleji İlkokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce, Almanca dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Ataşehir Bilgi Koleji İlkokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti bulunmaktadır.
  • Özel Ataşehir Bilgi Koleji İlkokulu hafta sonu eğitim veriyor mu?
    Hafta sonu eğitim verilmektedir.

Özel Ataşehir Bilgi Koleji İlkokulu Yorumları (19)

  • SY

    Tüm kadro sevgi dolu ve çok ilgili .oğlumun okula severek gittiğini görmek çok güzel.

  • İC

    Yeni akademik ve idari kadrosu ile güvenimizi kazanmış bir okul. Çocukların akademik gelişimlerinin yanısıra kişisel gelişimlerini de destekleyen sistemlerinin  olması bizim için çok kıymetli. Sadece ders odaklı olmayıp öğrencilerinin yeteneklerini de iyi gözlemleyebilen bir kadrosu var. Bu açıdan tüm okul yönetimine ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

  • DP

    Kapıdan girişten itibaren ilgi ve güler yüz görmeye başlıyorsunuz. Sahibi, yıllarca eğitimle ilgilenmiş bir mühendis. İdari kadro iletişime açık, istek ve önerilerinizi dinliyorlar. Öğretmenler de çok iyi, çocukları seviyorlar. Güvenlik, danışma, temizlik personeli, hepsi de güler yüzlü, saygılı ve yardımcı. Temiz bir okul. Fiziksel olarak da imkanları iyi. Güzel kurslar açılıyor. Oğlumun 3. yılı, başarılı ve mutlu. Okulda 7-24 güvenlik var. Geç almak zorunda kaldığımız için okulda güvenle bekleyebiliyor. Beklerken ders yapabiliyor, oyun oynayabiliyor, girişteki ekranda rahatça koltuklara oturup arkadaşlarıyla çizgi film izleyebiliyor. Uzun süre beklediği için bunlar önemli. Rahatlıkla müdürün ve diğer kişilerin odasına girip, sohbet edip, isteklerini söyleyebiliyor. Onlar da dinleyip yardımcı oluyor. Arkadaşlarımın da bana dediği gibi butik okul en iyisi

  • St

    Birinci sınıfa bu sene başladık okuldan şu anda çok memnunuz gerek dil eğitimi gerek sosyal aktiviteler ve öğretmenlerden çok memnunum. Yemekleri çeşitli ve kaliteli. Okulun atölyeleri çok kapsamlı ve yeterli .Okul müdürü Tülay hanım çocuklar için çabalayan ve en iyisini isteyen bir eğitim sistemine ve donanıma sahip. En önemlisi çocuğum severek gidiyor. Okul çok temiz ve hijyenik, güvenlik görevlisinden danışmadaki görevliye öğretmenden okul müdürüne kadar herkes çok güler yüzlü ve ilgili.

  • Eo

    Cok sevdiğimiz bir okul.perso el harika eğitim mükemmel.Okul arayanlara tavsiye edebilirim.

  • AE

    İlgili ve değerli eğitimcilerimizin olması bizi mutlu ediyor. Branş öğretmenleri başarılı ve okul fiziki şartları güzel.

  • Ee

    Bu sene geldik okula 2.siniftan başladık ilk baştaki tedirginligimizi güler yüzlü her sorumuza cevap veren ilgilenen tüm personel ve öğretmenlerimiz sayesinde çabuk alıştık ve kızım okuldan mutlu geliyor teşekkür ediyorum.

  • E

    Merhaba, 2 çocuğum bu okulda (anaokulu-ilk okul ) ..ilk defa geçen yıl kaydettirdik ..geçen yılda çocuklarım ilkokul ve anaokulundalardı.. Geçen yıl yönetimin eksik kaldığı alanlar çoktu ,kendi aralarında iletişim problemi vardı ,fakat öğretmen kadrosu iyiydi,bizi okulda tutan yegane neden bu oldu ve aksaklıklara rağmen okul değiştirmedik dönem arasında.. Bu sene ise; okul yönetimi tamamen değişti ..Yeni okul müdürü Tülay hanım yönetiminde yeni bir ekip ile döneme başlandı..tamamen kadro değişti..açıkçası bu değişimden de geç haberimiz olunca biraz endişelendik ,çünkü geçen yıl en azından öğretmenler başarılıydı ve yeni ekip nasıl zamanla karar verecektik..belki artık hiç tercih etmesekte okul değişikliği yapmak kaçınılmaz olacaktı.. Şuana kadar gördüğüm okul geçekten yeni idarecilerin disiplinli ,atak yönetimiyle çok daha başarılı işler yapıyor..rehberlik servisi ,öğretmen kalitesi, desteklenen diğer aktiviteler(kış okulu, okul gezileri,seminerler, dil öğrenimine verilen önem vs.) Çok daha başarılı ..çevik davranıyorlar ..özellikle müd.yard.Nihal hanım çok kısa sürede aksiyon alan çözüm odaklı bir idareci..teşekkür ediyorum kendisine.. Ayrıca kodlama dersi var ki ,geçen yılda vardı bn çok önem veriyorum bu derse mutlu oldum o açıdan , diğer tarftan dil eğitimi (inglizce ve almanca) Bu sene çok daha başarılı ... öneri olarak; felsefe dersi de olursa memnun olurum.. Sadece akademik değil,sosyal anlamda da zengin bir eğitim modeli hakim şuanda diyebilirim...kış okulunda çok seçeneğiniz var öneririm düşünenlere.. Son olarak öğretmn kalitesi başarılı gerçkten, özellikle anaokulu öğretmeni gülistan hanım ve ilk okul sınıf öğretmeni nur hanım işinin ehli öğretmnler..özetle memnunuz okulumuzun yeni kadrosundan..açıkçası çok daha iyi işler yapacaklarını , ve okulu aranılan bir okul haline kısa sürede getreceklerini düşünüyorum..emeği geçen herkese çok teşekkür ederim..sevgiler..

  • So

    Cocuklarim anaokulundan beri bu okulda egitim gormektedir. Memnunuz ve cocuklarimda mutlu bir şekilde gitmektedir, aile ortamı gibi sıcak bir ortamı vardır.Sorunlarimiza kisa surede cevap alabilmekteyiz.Umarim eğitim sürecimiz bu okulda uzun bir süre böyle devam eder.

  • Okulun can damarı çözüm odaklı en iyi çalışanı çocukların ablası velilerin kurtarıcısı güler yüzlü Serpil hanım sayesinde her daim çözüm bulabiliyoruz Okulun yeni kadrosu başta yöneticiler ve öğretmenlerimiz özellikle Özcan öğretmenimize desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Çocuklarımıza aile gibi sahip çıktıkları için ayrıca teşekkür ederim.Aile sıcaklığın da başarılı ve verimli bir eğitim yılı olmasını temenni ediyorum

  • BY

    Oğlum 4 yıldır Bilgi Koleji ortaokul bölümü 8.sınıf öğrencisi, kızım anasınıfından beri ilkokul bölümü 1.sınıf öğrencisi… Biz artık okulumuzun en alt kademesinden en üst kademesine kadar bir aile gibi görüyoruz… Bunu sağlayan en önemli faktörde tabi ki tüm kadronun özverili, içten çabasıdır… En az biz veliler kadar çocuklarımız için fedakarlık yaptıklarını görüyorum ve bu durum kadrolar değişse dahi sahip oldukları vizyon sebebiyle hiç değişmedi… Çocuklarımı gönül rahatlığıyla teslim ettiğim tek kurumdur… Ve diğer özel okul statüsünde ki okullar gibi ticarethane mantığıyla çalışmazlar ve çizgilerini hiç bozmadılar… Vizyon sahibi bir okul… Sonsuz minnet Bilgi Koleji

  • BY

    Oğlum 4 yıldır Bilgi Koleji ortaokul bölümü 8.sınıf öğrencisi, kızım anasınıfından beri ilkokul bölümü 1.sınıf öğrencisi… Biz artık okulumuzun en alt kademesinden en üst kademesine kadar bir aile gibi görüyoruz… Bunu sağlayan en önemli faktörde tabi ki tüm kadronun özverili, içten çabasıdır… En az biz veliler kadar çocuklarımız için fedakarlık yaptıklarını görüyorum ve bu durum kadrolar değişse dahi sahip oldukları vizyon sebebiyle hiç değişmedi… Çocuklarımı gönül rahatlığıyla teslim ettiğim tek kurumdur… Ve diğer özel okul statüsünde ki okullar gibi ticarethane mantığıyla çalışmazlar ve çizgilerini hiç bozmadılar… Vizyon sahibi bir okul… Sonsuz minnet Bilgi Koleji

  • SG

    Oğlumuzun yeteneklerinin keşfedildigi,cesaretlendirildigi ve sahip çıkıldıgı bir eğitim kurumuyla karşılaştığımız için çok mutluyuz.Ozellikle müzik konusunda yetenegi olan oğlumuz için öğretmenimiz Altan bey e ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz.ilk günden itibaren oğlumuz a çok emek sarfetti ve yoğun programına rağmen bilsem sinavi için bize vaktini ayırdı.kendisi çok donanımlı bir eğitimci .Başta Ahmet bey olmak üzere tüm yönetim kuruluna ,öğretmenlerimize ve yardımcı personelimize göstermiş oldukları ilgi ve değer için çok teşekkür ederiz.Biz doğru adreste olduğumuza inanıyoruz. Sevgiler

  • ÇF

    Yenilikçi, ileriye dönük vizyonla birleştirilmiş, eğitim kalitesi ve özgün eğitim modeli a+5b nin yaşayarak ve deneyimleyerek öğretme yaklaşımlarını gerçeğe döküldüğünü görmek ve bunun çocuklardaki gelişimde fark ediliyor olması son derece memnun edici. Öğretmenlerin takibi çocukların okulu çok seviyor olması ve onların okullarında mutlu olduklarını bilmek doğru bir karar verdiğimizin göstergesi oldu tüm Bilgi koleji çalışanlarını teşekkür ederiz.

  • ÇF

    Yenilikçi, ileriye dönük vizyonla birleştirilmiş, eğitim kalitesi ve özgün eğitim modeli a+5b nin yaşayarak ve deneyimleyerek öğretme yaklaşımlarını gerçeğe döküldüğünü görmek ve bunun çocuklardaki gelişimde fark ediliyor olması son derece memnun edici. Öğretmenlerin takibi çocukların okulu çok seviyor olması ve onların okullarında mutlu olduklarını bilmek doğru bir karar verdiğimizin göstergesi.

  • yc

    ögrenci odaklı egitim ve egitimci kalitesi iyisosyal etkinlikler ve spor salonu

  • DG

    İlk okul günümüz çok güzel geçti başta Murat Bey olmak üzere sınıf öğretmeni Doğan Öğretmen ve diğer branş öğretmenlerine teşekkür ederim umarım bu seneki okul yılımız her gün ilk günümüz gibi geçer

  • DP

    Her aile gibi biz de çok okul gezdik. En son bu okula yolumuz düştü. Bizim bu okulu seçmemiz için nedenler: 1. Görüşmeye gittiğimiz ilk gün bizimle ilgilendikleri kadar çocuğa da vakit ayırdılar; konuştular, okuldan neler beklediğini sordular. 2. Okul Müdürü Murat Yılmaz çok vizyoner birisi. Yaptıkları var, yapacakları var. Okulu görmeye gittiğimiz zaman bize pek çoğunu anlattı. Eşim de ben de kendisini çok beğendik. Çalışkan, hevesli, işini, öğrencilerini seven birisi. Zihni çok parlak, dinamik, okulu daha da geliştirme yolunda ona güveniyorum. 3. Sahibini de sosyal medyadan takip ediyorum. Ahmet Çevik, eğitim sektöründen çıkıp da başka sektörlere girmemiş. Kendisini bu alanda ispatlamış birisi ve halen de kendisi ve ekibi gelişme çabası içinde. Eski, deneyimli ve yenilikçi bir kurum. 4. Öğretmeniz Doğan Ulutaş çok iyi, bilgili ve deneyimli biri. Çocuğun ruh halinden çok iyi anlıyor. Onların çocuk olduğunu unutmamış bir eğitmen. Oğlum tanıştığı ilk günden sevdi. Okulu sevmek öğretmeni sevmekle başlar. 5. Görüşmeye gittiğimizde okulun girişinde 1 köpek ve 2 kedileri vardı. Bakımlarını tam yapıyorlar. Besleme sorumluluğu çocuklarda. Sevgi ve sorumluğu yaşayarak öğreniyorlar. Görüşmeye gelen her veliye, sokak köpekleri için mama veriyorlar. Hayvan besleyen bir aile olarak bizi çok etkiledi. Çocuğumuza bir an önce akademik bilgilerle baskı uygulamak yerine, öncelikle onun insani duygularının gelişmesini istiyoruz. 6. Akademik olarak da daha ilk sınıftan ikinci yabancı dil olması, yabancı öğretmenden ders almaları da güzel. 7. Kayıt yaptırdığımız günden beri sorularımız hiç bir zaman cevapsız kalmadı. Müdürü, öğretmeni, rehber öğretmeni ilk gün olduğu gibi hep ilgilendi. 8. Ondan önce gittiğimiz bir iki okulda güvenlik hiç bir şey sormamıştı. Öylece girdik içeri. Burada kimlik sordular. Ayrıca Murat Bey’in de gözü kulağı sürekli çocuklarda. Kendi çocuğu gibi göz kulak oluyor. Zaman kötü olduğu için güvenlik çok önemli. 9. Diğer velilerle de tanıştım. Üst sınıfta çocuğu olanlar da yorumlarını söylediler. Diğer okullardan alıp buraya verenler var. Hepsi de memnun. İlk günden bunları duymak beni çok mutlu etti. Aklıma gelenler bunlar. Bu saydıklarım sizin için de bir tercih sebebiyse gönül rahatlığıyla çocuğunuzu emanet edebilirsiniz :)Henüz olumsuz bir durum yok. Olacağını da sanmıyorum. Umarım hep böyle devam eder.

  • BO

    Çocuklarımıza çok ilgili ve alakalılar. Uzaktan eğitimde de çok başarılı olduklarını düşünüyorum

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Ataşehir Bilgi Koleji İlkokulu İletişim Bilgileri

Yenişehir Mh. Yanyol Cd. Çağlayan Sk. No: 22 Ataşehir /İstanbul
0 216 706 6887
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum