9. Sınıflar! Avantajlı Kayıtlarımız Devam Ediyor! Sınırlı Kontenjan!
FARK YARATMA ZAMANI!
GELECEĞİNE ADIM AT!
EĞİTİMDE DOĞRU TERCİH!
SINAVLARA HAZIRLIK İÇİN DOĞRU ADIM!
2023-2024 Eğitim-Öğretim Dönemi 9. Sınıf Kayıtlarımız Kontenjanlarla sınırlıdır. Başarıya uzanan yolda geç kalmayın, şimdiden yerinizi ayırtınız. Okul.com.tr adresi üzerinden bizleri arayabilir, ayrıntılı bilgi alabilir, okulumuzu ziyaret edebilirsiniz.
Erken Kayıt Avantajlarını Kaçırma! (SINIRLI SAYIDA KONTENJAN)
ERKEN KAYIT AVANTAJLARINI KAÇIRMA!
Özel Çamlıca Oğuz Fen Bilimleri Anadolu Lisesi erken kayıtlarımız başladı. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı erken kayıt dönemi avantajlarından yararlanmak için okul.com.tr adresi üzerinden bizleri arayabilir, ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Sınırlı sayıda kontenjan için şimdiden yerinizi ayırtınız.
Kulüp Çalışmalarımız I Mun I Spor I Şiir I Kara Kalem I Yağlı Boya I Speaking I Münazara
Öğrencilerimizin sosyal gelişimlerine verdiğimiz önemi kulüp çalışmalarımızla destekliyoruz. Öğrenci kulüplerinin en büyük faydaları, öğrenciler arası iletişimi artırması, network sağlaması, kişisel yetkinlikleri arttırmasıdır. Siz de bu zevkli ve oldukça eğlenceli kulüp çalışmalarımızı yakından tanıma fırsatını kaçırmayın. Detaylı bilgi için okul.com.tr adresi üzerinden bize ulaşabilirsiniz.
SINIFLAR ARASI TURNUVALAR
Çamlıca Ofbal Sınıflar Arası Turnuvalara kaldığı yerden devam ediyor.
27 Şubat- 1Mart masa Tenisi
5 Mart - 8 Mart Voleybol
12 Mart - 15 Mart Satranç
27 Şubat - 15 Mart Futbol
OFBAL SPOR KULÜBÜ
Ofbal Spor Kulübü olarak; öğrencilerimizin disiplin, odaklanma ve ekip çalışması becerilerini en üst seviyeye çıkarmak amacıyla sportif faaliyetlere gereken önemi vermekteyiz. Futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi faaliyetlerimiz tüm hızıyla devam etmektedir.
2023 ÜSKÜDAR FUTSAL ŞAMPİYONU
Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Futsal Turnuvası'nda okul takımımız final maçında Haydarpaşa Lisesi'ni 4-2 mağlup ederek şampiyon olmuştur. Beden eğitimi öğretmenimiz Ufuk İşleyen'i ve tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz
2024 ÜSKÜDAR FUTSAL ŞAMPİYONU
Üsküdar ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından düzenlenen futsal turnuvasında okul takımımız final maçında Hakkı Demir lisesini 2-1 mağlup ederek geçen yıldan sonra bu yıl da şampiyonluğa ulaşmıştır. Beden eğitimi öğretmenimiz Ufuk İşleyen'i ve tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.
Sınav Kazandıran Aile Veli Semineri
@mucize.koc işbirliği ile Yks sürecinde ailenin rolünü ele aldığımız, 12. Sınıf velilerimiz için düzenlenen “Sınav Kazandıran Aile” seminerimize katılım sağlayan tüm velilerimize teşekkür ederiz.
ZAMAN YÖNETİMİ & SINAV KAYGISI SEMİNERİMİZ
Öğrenci seminer serilerimizde bu hafta 11 ve 12. sınıf öğrencilerimize "Zaman Yönetimi ve Sınav Kaygısı" konusunu ele aldık. Psikolog "Fatma Nihal Ada" konuğumuzdu. Kaygı, herhangi bir stresli durumda yaşanan doğal bir duygudur ve yaşamın doğal bir parçasıdır. Her öğrenci, sınava bağlı olarak, kaygının etkilerini değişik şekillerde yaşar ve hisseder. Aslında bir miktar kaygı yaşamanın, öğrencide ki en iyi performansı göstermede olumlu etkileri vardır. Seminerde sınav kaygısına neden olan ve en sık rastlanan düşünce hataları üzerinde duruldu ve kaygıyı kontrol altına almaya yönelik çalışma yapıldı. Öğrencilerimiz hatalı düşüncelerini değiştirmeyi, kendileriyle olumlu iletişim kurmayı, kaygılarını paylaşmayı ve gevşeme egzersizlerini öğrendiler.
Öğrencilerimize bu seminer ile zaman kavramını çok boyutlu düşünmeye ve pratik hayatta doğru anlamlandırmaya yönelik bakış açısı kazandırmayı amaçladık. Seminerimizde hedeflerin ve amaçların nasıl belirlenmesi gerektiği, zamanı ekonomik kullanabilmek için dikkat edilmesi gereken detayların neler olduğu, zamanın planlanmasında nasıl bir bakış açısına sahip olmak gerektiği ve bunun alışkanlık haline gelmesi halinde yaşam kalitesinin ve veriminin nasıl artacağı konularında bilinç ve farkındalık oluşturulması hedeflenmiştir.
Bu kazanımların oluşmasına yönelik hazırlanan içeriğe öğrencilerimizin de aktif katılımı ile güzel ve verimli bir seminer gerçekleştirilmiştir.
GELECEĞİN LİDERLERİ-4
Çamlıca Ofbal öğrencileri Model Birleşmiş Milletler Konferansı'nda; El Salvador, Etiyopya, Yemen, Honduras, Slovenya, Güney Sudan, Moldova,Yemen, Sri Lanka, Liberya, Gürcistan ülkelerini başarıyla temsil etmiştir. Katılan öğrencilerimize ve emeği geçen İngilizce öğretmenimize teşekkür ediyoruz
AKRAN İLİŞKİLERİ & AKRAN ZORBALIĞI SEMİNERİMİZ
Öğrenci seminer serilerimizde bu hafta 9 ve 10. sınıf öğrencilerimize yönelik olarak "Akran İlişkilerini Geliştirmek ve Zorbalığı Azaltmak" konusunu ele aldık. Psikolog "Fatma Nihal Ada" konuğumuzdu. "Akran zorbalığı" ve "Siber Zorbalık" yönetmelik gereği liselerde disiplin suçu haline geldi. Bu sebeple "Zorbalığı azaltalım, daha mutlu olalım" diyerek öğrencilerimizi yarınlara bilinçli, duyarlı bir birey olarak yetiştiriyoruz.
SANAT TERAPİSİ "SERAMİK ÇALIŞMASI"
Çamlıca Ofbal ile sanat "Seramik Çalışması" ile devam ediyor.
9 sınıflarımız ile birlikte seramik boyama çalışması yaptık. Öğrencilerimize bu çalışma ile hem el becerilerini, hem özsaygıyı, kendini ifade etme becerisini hem de sanatsal çalışmalarla hayal güçlerini seramik üzerinde yansıtacakları bir ürün ortaya çıkarmayı amaçladık. Öğrencilerimizin seramik sanatının temel teknik ve yöntemleriyle, yaratıcı düşünce güçlerini özgürce ifade etmeleri sağlanarak ürüne duygu ve düşüncelerini katmaları, özgün çalışmalar yapmaları hedeflenmektedir.
"BİR OFBAL SENFONİSİ" ŞİİR DİNLETİSİ & RESİM SERGİSİ
"Şiir, güzelliğin kelimelerle ritmik olarak yaratılmasıdır."
OFBAL ailesi olarak düzenlediğimiz geleneksel şiir dinletimizde hem öğrencilerimiz hem de değerli velilerimiz velilerimiz davet edilmiş olup heyecanlı, güzel, eğlenceli ve duygusal anlar yaşandı. Resim kulübü öğrencilerimizin eserlerinin sergilendiği resim sergimizde de öğrencilerimiz anlattı velilerimiz dinledi. Öğrencilerimiz bizzat kendilerinin yaptığı resimlerin, heykellerin ve eserlerin sergileniyor olması ve bunların velilerimize sunuyor olmalarının heyecanını yaşadılar.
OFBAL Gençlik Konseri
19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nın 101.yılını profesyonel müzik grubu eşliğinde öğrencilerimizle birlikte büyük bir coşkuyla kutladık.
Öğrencilerimiz "Tiyatro" İle Buluştu
İnsanın insanca anlatıldığı "tiyatro"yu öğrencilerimizle buluşturuyoruz.
27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü sebebiyle okulumuza "Tavuk Şinitzel" oyunu ekibini davet ettik. Eğlenirken öğrenmek, öğrenirken eğlenmek dileğiyle.
FİL DİŞİ MACUNU DENEYİ
Merak; bir olguyu veya bir şeyi anlamak, öğrenmek için hissedilen arzu ve istekler bütünüdür. Eğitim ve öğretim sırasında öğrencilerimizin merak duygusunun oluşturulabilmesi ve kişisel olarak ilgilendiği konularla birlikte öğrenmeye müsait olduğu diğer konularda da eğitilebilmesine imkan sağlamaktadır.
Merak duygusu dikkatin artması, öğrenme arzusunun artması devamlılık ve duygusal bir bağlanmayı içeren psikolojik bir durum olmakla birlikte, öğrencilerin seçilmiş etkinliklerde dikkatlerini toplamaları ve motive olmalarını da sağlamaktadır. Fildişi macunu, katalizör olarak potasyum iyodür ve su kullanılarak hidrojen peroksitin hızlı ayrışması sonucu oluşan köpüklü bir maddedir.. Hidrojen Peroksit %50 lik ile sıvı deterjan birbiri ile karışarak reaksiyona girmesi sonucunda çıkan oksijen gazı köpüklü olarak çıkmaktadır. Kimya dersinde, öğrencilerimizde kimyasal tepkimelere karşı ilgi uyandırmak, laboratuvar çalışmalarını sevdirmek amaçlı "Fildişi Macunu" etkinliği yapılmıştır.
SİBER GÜVENLİK SEMİNERİ
Siber güvenlik alanında farkındalık oluşturmak, güvenli ve bilinçli internet kullanımını sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen SİBERAY projesi kapsamında Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli tarafından lise öğrencilerimize yönelik seminer düzenlendi. Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği seminerde; Teknoloji bağımlılığı, siber suç ve siber zorbalık, siber güvenlik ve yaptırımlar, yetkisiz erişim, dolandırıcılık, kimlik hırsızlığı ve yasadışı bahis gibi konular anlatıldı. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personellerine katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
Çamlıca Ofbal "Afet Eğitim Parkı'nda"
Coğrafya öğretmenimiz eşliğinde Çamlıca Ofbal 9.sınıf öğrencileri, Coğrafya dersi kazanımı içerisinde yer alan “Depremler başta olmak üzere, afetlere karşı bilinç oluşturmanın önemi” ile ilgili olarak Kadıköy Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı’na gezi düzenledi. Bu gezi ile öğrencilerimiz afet öncesinde, sırasında ve sonrasında yapabilecekleri hakkında uygulamalı eğitimler alarak güvenli yaşam kültürü oluşturmak konusunda kazanımlar elde etmişlerdir. Deprem deneyim odasında öğrencilerimize ülkemizde olmuş depremlerin verileri kullanılarak simülatör yardımıyla gerçeğe yakın deprem deneyimi yaşatılmıştır. Deprem sırasında neden çök-kapan-tutun yapılması gerektiği, devrilebilecek düşebilecek eşyaların bize zarar ya da vermemesi için sabitlenmesi gerektiği, ev ya da okuldan güvenli şekilde çıkışın nasıl yapıldığı anlatılmış ve uygulatılmıştır. Beş boyutlu sinemada hareketli platformlarda depremlerin oluşumu, yapısal olmayan tehlikelerin azaltılması, ana ve artçı depremler, afet çantası, aile afet planı gibi deprem öncesi yapılması gerekenler film ile anlatılarak bilinç düzeylerinin artması hedeflenmiştir.
Hukuk & Psiloloji I Kariyer Günü-4
Çamlıca Ofbal'da "Kariyer Günleri tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Arş Gör. Muratcan Gökdemir ve Psikoloji Bölümü'nden Arş Gör. Senanur Dilek bizlerleydi. Okulumuzda bununla beraber Haliç, Doğuş, Topkapı, Kadir Has, Nişantaşı, Kapadokya, Beykoz ve Fenerbahçe Üniversiteleri stand kurarak öğrencimiz merak ettiği bölümleri öğrenmiş oldular. Kariyer Günlerini düzenleyen Rehberlik öğretmenimize ve katılım sağlayan tüm hocalarımıza teşekkür ediyoruz
YURT DIŞI EĞİTİM SEMİNERİMİZ
9,10,11 ve 12.sınıf öğrencilerimiz için IcesTurkey ekibinden Mehmet Emin Ünlü; Yös,ıelts,Toefl,Ibt,Sat,Act, Ssat sınavları hakkında bilgiler verdi. Bu süreçte öğrenciler nasıl hazırlanmaları gerektiği, dil yeterlilikleri ,diploma programları ve yurt dışı dil okulları hakkında bilgi sahibi oldular.
BİR ÜNİVERSİTELİ OLMAK
Kadir Has Üniversitesi, OFBAL ile gerçekleştirilen “Bir Üniversiteli Olmak” ve “KHAS Lise Hukuk Akademisi: Yeni Teknolojiler ve Hukuk” etkinliği kapsamında değerli öğrencilerimizi derslere konuk ettiler. Kampüs ve Rezan Has Müzesi gezisi ile etkinliği ile sonlandırdık. Bu misafirperverlikten dolayı teşekkür ederiz.
Ergoterapi & Dil Konuşma Terapisi I Kariyer Günü-2
Geleneksel 5. Kariyer Günleri kapsamında Biruni Üniversitesi Ergoterapi ve Dil Konuşma Terapisi Bölümlerinden kıymetli hocalarımızı bölüm tanıtımları için okulumuzda ağırladık.
"Yapay Zeka ve Derin Öğrenme Uygulamaları" Semineri I Kariyer Günü-1
Kariyer Günleri kapsamında üniversiteleri okulumuzda ağırlıyoruz. Kadir Has, Biruni, Gelişim Üniversitelerinden uzman hocalarımız bölümleri tanıttılar. Lefke Avrupa, Yakın Doğu, İstinye, Gelişim, İstanbul Kent Üniversiteleri ise stand kurarak öğrencilerimizin merak ettikleri soruları cevaplandırdılar. Kadir Has Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm başkanı sayın Doç.Dr Taner Arsan “Yapay Zeka ve Derin Öğrenme Uygulamaları Adlı” semineri için okulumuzu ziyaret etti.
YKS SINAV SİMÜLASYONU
YKS öncesi öğrencilerde kaygı düzeyini düşürmek, sınav günü uygulamaları konusunda bilgilendirme yapmak ve YKS adaylarının sınava en iyi şekilde hazırlanabilmeleri amacıyla İstinye Üniversitesi'nde YKS Simülasyonu gerçekleştirdik. YKS Simülasyonu öğrencilerde sınav kaygısının giderilmesi konusunda büyük önem arz ediyor. Çamlıca Ofbal olarak her yıl düzenli biçimde uyguladığımız simülasyonlar ile öğrencilerimiz gerçek bir sınav atmosferinde olmanın heyecanını yaşadılar. 17-18 Haziranda yapılacak YKS öncesinde güzel bir deneyim yaşayan tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.
ÜNİVERSİTE YOLUNDA
Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden İstanbul Teknik Üniversitesine, 12. Sınıf öğrencilerimizle birlikte tanıtım gezisi gerçekleştirdik. "Bir hayal, sihir yoluyla gerçeğe dönüşmez; ter, kararlılık ve sıkı çalışma gerektirir." ilkesini bir kez daha yerinde görüp deneyimleyen öğrencilerimiz, fakülteler hakkında çeşitli bilgiler edindi. Üniversite içerisinde öğrenciler tarafından yararlanılabilecek her türlü imkan hakkında bilgiler edinebileceğimiz sunumlar, İTÜ öğrencileri tarafından bizzat öğrencilerimize aktarıldı. Kendilerine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.
“Come to Gelişim” Semineri I Kariyer Günü-3
Gelişim Üniversitesi’nden Dr.Öğr.Üyesi Ahmet Esad Yurtsever Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünü okulumuzda öğrencilerimize tanıttı. Gelişim Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirdikleri “Come to Gelişim” projesini öğrencilerimize sundular.
10.Sınıf Öğrenci Alan Seçimi İle İlgili Veli Bilgilendirme Seminerimiz
10. sınıf öğrencilerimizin yapacağı ders/ alan seçimi konusunda 10. sınıf velilerimizin katıldığı seminerimizi gerçekleştirdik.
Ders/alan seçiminden yks sürecine, üniversite tercihlerinden 11 ve 12.sınıf çalışmalarına tüm konuların ele alındığını seminerimize katılım sağlayan tüm velilerimize teşekkür ederiz.
OFBAL MÜNAZARA TURNUVASI FİNALİ
Çamlıca Ofbal öğrencilerimizle özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirmek, farklı görüşleri bir arada yaşatabilmek ve empati kurma becerilerini geliştirmek amacıyla Münazara turnuvası yapıldı. Dinleyicilere heyecanlı, keyif dakikalar yaşatan ve bir o kadar da çekişmeli geçen münazarada kazanan 11C sınıfı oldu. Kazanan sınıfımızı tebrik ediyoruz.
Çamlıca Ofbal "Paşaköy İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde"
10. Sınıf öğrencilerimizle, Kimya ve Coğrafya dersleri kapsamında Sancaktepe, Sultanbeyli, Çekmeköy ve Maltepe ilçelerinin atık sularını arıtmak amacıyla kurulan Ömerli Su Havzası’ndaki Paşaköy İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisine gittik. Öncelikle öğrencilerimize atık su arıtma tesisinde yer alan ünitelerin çalışma prensipleri hakkında bilgilendirici bir sunum yapıldı. Atık su arıtma işlemlerini yerinde inceleyerek atık suda bulunan karbonun yanı sıra, su kaynaklarında kirliliğe yol açan azot, fosfor gibi maddelerin de giderilmesi hususunda bilgi sahibi olduk. Su kaynaklarının korunması, suyun tasarruflu kullanılması ve tüketilmesi, su kirliliğini önleme konularında farkındalık geliştirdik.
LÖSEV FARKINDALIK SEMİNERİMİZ
Çamlıca Ofbal öğrencileri artık LÖSEV'i daha yakından tanıyor.
Türkiye'de ve dünyada her yıl binlerce çocuk lösemi hastalığına yakalanıyor. Kanser teşhisi sonrası ise küçük bedenler oldukça zorlu bir tedavi sürecine giriyor. Aileleri ve anne baba adaylarını çocuk kanserlerine karşı bilinçlendirmek, löseminin yaygınlığı ve tedavi edilebilirliği konularına, lösemi tedavisi gören çocukların moral ve motivasyonunun sevgiyle yüksek tutulmasının önemine dikkat çekmek adına öğrencilerimize ve öğretmenlerimize farkındalık yaratabilmek için "Lösev Farkındalık Seminerini" gerçekleştirdik.
Lösemi ciddi fakat tedavisi olan bir hastalık. Sevgi ve umut, lösemili çocuklarımızın ihtiyacı olan öncelikli iki şey. Lösemi değil, iyilik bulaşıcıdır.
KIZILAY KAN BAĞIŞI SOSYAL SORUMLULUK PROJEMİZ
İyilik zamanı!
Öğrenci meclisimiz tarafından organize edilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kızılay ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz kan bağışı projesinde bizlere destek olan, öğretmenlerimize, çalışma arkadaşlarımıza ve velilerimize teşekkür ediyoruz.
OFBAL'DA "FELSEFE HAFTASI ETKİNLİKLERİ"
Dünya Felsefe Günü etkinliklerimiz kapsamında Çamlıca Oğuz Fen Bilimleri Anadolu Lisesi olarak öğrencilerimiz ile birlikte “Felsefece” düşünerek bu duruş ve bakış açısı ile çalışmalar yapıyor ve yaratıcı, eleştirel ve analitik düşünen öğrencilerimiz ile insanlığın karşı karşıya olduğu problemleri, etik değerleri, insan haklarının önemini, değişen dünyanın karşımıza çıkardığı yeni yaklaşımların hayatımıza yansımasını ve daha nice konuları ele alarak, olaylara felsefenin ışığında bakarak yeni pencereler açmaya çalışıyoruz. Daha iyi bir birey, daha iyi bir dünya için Dünya Felsefe Gününü kutluyoruz..
Çamlıca Ofbal "40. Tüyap Fuarı'nda"
Öğrencilerimize kitap okuma, kitaplarla iç içe olma, evinde kendine ait bir kütüphane oluşturma bilinci ve kitap okuma zevkini kazandırma amacıyla yaptığımız Beylikdüzü TÜYAP Kitap Fuarı gezimizde öğrencilerimiz, merak ettikleri kitapları inceleme fırsatı buldu, çeşitli türlerde kitaplarla tanıştılar. Hem eğlendik hem de birçok farklı kaynağı bir arada görmenin mutluluğunu yaşadık.
OFBAL "SARAY KOLEKSİYONLARI MÜZESİ'NDE"
Çamlıca Ofbal 11.sınıf öğrencileri Milli Saraylar Saray Koleksiyonları Müzesi ve Resim Müzesi’ndeydi. İstanbul’da yer alan bu müze Osmanlı İmparatorluğu’na ait resim koleksiyonlarına ev sahipliği yapar. Son dönem Osmanlı saraylarında kullanılan objelerin bir araya getirildiği Saray Koleksiyonları Müzesi’nde Dolmabahçe, Beylerbeyi, Topkapı ve Yıldız sarayları ile Aynalıkavak, Küçüksu, Ihlamur ve Maslak kasırları objelerinin yanı sıra Yıldız Porselen ile Hereke Halı ve Dokuma fabrikaları ürünleri de bulunmaktadır. Zengin sanat eserleri ve tarihi belgeler, öğrencilerimize Osmanlı İmparatorluğu’nun sanatsal ve kültürel gelişimini keşfetme fırsatı vermiştir.
OFBAL "BEYLERBEYİ SARAYI'NDA"
Tarih öğretmenimiz eşliğinde Çamlıca Ofbal 11.sınıf öğrencileri, Tarih dersi “Uluslararası İlişkilerde Denge Stratejisi” kazanımı kapsamında Boğaziçi’ni güzelleştiren saraylardan biri olan muhteşem Beylerbeyi Sarayı’na gezi düzenledi. Bu gezi kapsamında öğrencilerimiz derste anlatılan tarihi değerleri yerinde görme fırsatını yakalamış oldu. Cumhuriyet öncesi döneme ait yaşantıları gözlemleyerek geçmişi ve bugünü karşılaştırdılar. Beylerbeyi Sarayı bodrum katıyla birlikte üç katlı olarak yapılmış olduğunu, yazlık bir saray olarak kullanıldığını ve özellikle yabancı devlet konuklarının ağırlanmasında kullanıldığını öğrenen öğrencilerimiz sarayın halılarına, porselen vazolarına ve dekorasyonuna hayran kaldılar.
GELECEĞİN KAPILARINI "ZAMAN MAKİNESİ" İLE ARALADIK!
Geleceğin kapılarını 11. sınıf öğrencilerimiz "Zaman Makinesi" ile araladı. Keyifli bilim kurgu romanlarından biri olan Zaman Makinesi, edebiyatımızın ilk bilim kurgu cevirilerindendir. Bu etkileyici eseri "ÇİĞDEM ÖZTEKİN'in" çevirisiyle okuduk ve sonrasında kendisiyle hem ZAMAN MAKİNESİ hem de çeviri edebiyatı hakkında konuşma fırsatı bulduk.
DİLLER ARASI BİLGİ YARIŞMAMIZ
İngilizce, Almanca ve Türkçe ile hem genel kültürümüzü hem dil becerilerimizi yarıştırdık. Öğretmenlerimizin farklı dillerde hazırladığı genel kültüre dayalı soruları öğrencilerimiz cevaplarken keyifli anlar yaşadık.
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ GEZİMİZ
Çamlıca Oğuz Fen Bilimleri Anadolu Lisesi PDR Birimi tarafından 12. sınıf öğrencilerimize yönelik, mesleki tanıtım ve rehberlik kapsamında; üniversite ve bölümleri tanıması, üniversite sınavına hazırlık sürecinde öğrencilerimizin motivasyonlarının arttırılması ve meslek seçimlerine katkı sağlaması amacıyla İstanbul Bilgi Üniversite'sine gezi düzenlenmiştir. Haliç'in kıyısında bulunan ve Türkiyenin ilk elektrik santrali binalarının dönüştürülerek eğitime açıldığı ve bugünkü haliyle Enerji Müzesini bünyesinde barındıran bir kampüsü gezerek bilgi sahibi oldular. Öğrencilerimiz bölümler hakkında bilgi aldılar, okulun fiziki yapısını , sosyal etkinlik alanlarını tanıdılar ve genel havasını teneffüs ettiler.
Üniversite tanıtım gezilerinin öğrencilerin kariyer planlarını yapmalarında yardımcı ve seçimlerinde yol gösterici olduğuna, aynı zamanda üniversite kültürü, olanakları, bölümler, öğrenci yaşamı vb. konularda yerinde bilgiler edinmenin öğrencilerimizin motivasyonlarının arttığına, bakış açılarının daha da genişlediğine inanıyoruz.
Öğrencilerimize yeni motivasyonlarıyla birlikte başarılar diler, başta PDR Birimimiz olmak üzere gezide öğrencilerimize eşlik eden öğretmenlerimize teşekkür ederiz.
YKS MOTİVASYON SEMİNERİMİZ
Yks motivasyon seminerlerimiz tüm hızıyla devam ediyor
12.sınıf öğrencilerimize yönelik "Sınava Çalışma Yöntemi ve Sınav Motivasyonu" konulu seminer düzenlendi.
Öğrencilerimizin motivasyonunu ve akademik başarısını arttırmak amacı ile düzenlenen seminere konuşmacı olarak Nişantaşı Üniversitesi Rehber Öğretmeni Ceyda Balcı katıldı.
Başarı için neler yapılacağı ve nelerden uzak durulması gerektiğini örneklerle anlatan Ceyda Balcı, öğrencilerin başarısını etkileyen faktörler üzerinde durarak öğrenme, dikkat ve hafıza ile ilgili bilgiler verdi.
Ceyda Balcı hocamıza değerli sunumu için teşekkür ederiz.
Öğrencilerimiz Meteoroloji İstasyonu'nda
Coğrafya dersi "Basınç ve Rüzgar, Nem ve Yağış" konu kazanımına yönelik olarak öğrencilerimiz ile birlikte Kartal Meteoroloji İstasyonu'nu ziyaret ettik. Bu gezide öğrencilerimiz hava durumu ile ilgili çalışmaların nasıl yapıldığını bizzat yetkililerden öğrendiler. Öğrencilerimiz rasat gözlem alanında rüzgârın yön ve şiddetini, yağmur oranını ve toprak sıcaklığını ölçen aletleri ve günde iki kez atmosfere bırakılan sıcaklık, basınç, nem ve rüzgâr hızı ölçümü yapan hava durumu balonunu yakından görme şansını elde ettiler. Etkinliğin sonunda hava durumunun nasıl tahmin edildiğini ve yapılan ölçümlerin insanların yaşamını nasıl etkilediğini anlamış olarak okula dönmek, sorgulamamıza olumlu katkı sağladı. Bu gezide öğrencilerimize yardımcı olan Kartal Meteoroloji 1.Bölge Müdürlüğü çalışanlarına çok teşekkür ederiz.
İstanbul Arkeoloji Müzesi Gezimiz
Türkiye'nin ilk müzesi İstanbul Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret ettik. İstanbul Arkeoloji Müzesi, Eski Şark Eserleri Müzesi ve Çinili Köşk olmak üzere üç ana bölümden oluşan müze kompleksini Tarih öğretmenimizin rehberliğinde inceleyerek öğrencilerimizi bilgilendirdik. İstanbul Arkeoloji Müzesi, Osmanlı İmparatorluğu'nun dört bir tarafından getirilen ağırlıklı olarak ilk çağ dönemine ait eserlerden oluşmaktadır. Çinili Köşk ise Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait çinilerden oluşmaktadır. Gezimizin amacı, yerel tarih çalışmaları yaparak öğrencilerimizin çevremizde bulunan tarihsel zenginliğini fark etmesini sağlamak ve merak uyandırmaktır. Öğrencilerin geziye ilgisi oldukça iyiydi. Eski Şark Eserleri Müzesi koleksiyonları, Anadolu ve Mezopotamya'nın Yunan öncesi, Mısır ve Arap Yarımadası'nın İslam öncesi çağlarına ait eserleri ve bu bölge kültürlerini inceleme fırsatı bulan öğrencilerimiz geçmişin izlerini keşfetmenin heyecanını yaşadılar.
NEZAHAT GÖKYİĞİT BOTANİK BAHÇESİ GEZİMİZ
Biyoloji öğretmenimiz eşliğinde güzellikleriyle göz kamaştıran farklı türde bitkilerin toplanma merkezi olan Nezahat Gökyiğit Botanik bahçesini gezdik. Öğrencilerimiz bitkilerin bilimsel isimlerini, kategorilerini öğrenerek bitkilerin görünüşleri hakkında bilgi sahibi oldular ve güzel bir deneyim yaşadılar.
Çamlıca Ofbal "Atatürk Arboretum'da"
Coğrafya öğretmenimiz eşliğinde Çamlıca Ofbal 11 EA sınıf öğrencileri, Coğrafya dersi müfredat konusu içinde yer alan Biyoçeşitlilik ve Ekosistemin Unsurları konusu ile ilgili olarak Atatürk Arboretumuna gezi düzenledi ve yapılan bu gezide birçok bitkiyi görme şansı buldular. Çevre bilinci oluşturmak için kilometrelerce uzaktan getirtilmiş bitkilerin özel bakımlarla yaşaması sağlanan Atatürk Arboretumu, doğaseverlere ve bilimsel çalışma yapacaklara uygun hale getirilmiş canlı bitki müzesi olma özelliği taşıyor. Etkinliğimiz ağaç gözlemi, ağaç yaş halkalarının incelenmesi, orman yürüyüşü, öğretmenimizin kısa konu anlatımı ile son buldu. Öğrencilerimiz ''Atatürk Arboretumu'' gezisinde hem canlı dünyasını daha yakından tanıma fırsatı buldular hem de doğanın içinde güzel bir gün geçirmenin keyfini yaşadılar. Ağaç müzesinde öğrendikleri bilgilerin yanı sıra sınavlar öncesindeki ders yoğunluğuna kısa bir ara vermiş oldular.
AŞİYAN MÜZESİ GEZİMİZ
11 Eşit Ağırlık öğrencilerimizle TEVFIK FİKRET'in AŞİYAN adını verdiği ve kendi çizimi olan evini ziyaret ettik. Fikret'in yaşadığı odalarda gezindik. Cennetin kapısı dediği penceresinden İstanbul manzarasını izlerken onu bir kez daha andık.
Fikret ölünceye dek fikirlerinin anlaşılmadığını düşünmüştür. Oysa çağının ötesindeki fikirleri milletimin en büyük insanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından en ince ayrıntısına kadar anlaşılmıştır. Rivayet edilir ki Ulu Önder Gençliğe Hitabe'yi yazmadan önce Tevfik Fikret'in "Ferda" adını verdiği şiirden etkilenmiştir. Biz de bugünün gençliği olarak Ferda'yı bir kere de bizden dinleyin istedik.
İSLAM BİLİM VE TEKNOLOJİ TARİHİ MÜZESİ GEZİMİZ
Tarih ve coğrafya öğretmenlerimiz eşliğinde öğrencilerimiz ile birlikte İstanbul'un zengin kültürel ve tarihi mirasını yerinde görmek, bilim ve medeniyet tarihindeki gelişmelerin kopuk olmadığı, birbirini tamamlayan bir bütünlük oluşturduğunun farkına varmak için Gülhane Parkı içerisinde bulunan İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi'ni ziyaret ettik. İslam Bilim tarihçisi Fuad Sezgin tarafından hazırlanan müzede öğrencilerimiz, dünya bilim tarihine damgasını vurmuş Müslüman-Türk ilim adamlarının; Matematik, Fizik, Kimya, Coğrafya, Astronomi gibi pek çok bilim dalında yapmış oldukları çalışmaları üç boyutlu olarak inceleme imkanı elde ettiler.
YEREBATAN SARNICI GEZİMİZ
İstanbul'da şehrin su ihtiyacını karşılamak üzere 526-527 senelerinde yaptırılmış kapalı su sarnıcı olarak bilinen "Yerebatan Sarnıcı'ndaydık. Tarih ve coğrafya öğretmenlerimiz eşliğindeki gezimizde öğrencilerimiz durgun su içinde yüzen balıklar, sudaki ışık yansımaları ile muhteşem bir görüntüye sahip bu sarnıçta hem keyif aldılar hem öğrendiler hem de tarihin bir kesitine yolculuk yaptılar. Sarnıcın kuzeybatı köşesindeki iki sütunun altında kaide olarak kullanılan Roma Çağı heykel sanatının şaheser örneklerinden olan Medusa başı öğrencilerimizin en çok dikkatini çeken yer oldu. Sarnıcın yapımı sırasında ölen köleler anısına yapılan ağlayan sütun ise günümüzde dilek sütunu olmuştur. Buraya gelen ziyaretçiler bu dilek sütununa para atarak dilek dilemektedir. Tarih öğretmenimiz de kısa bir anlatım yaparak derste anlatılan konunun pekiştirilmesini sağlamıştır.
ÖĞRENCİ SEMİNERİMİZ
12.Sınıf öğrencilerimiz için BESYO,PMYO,MSÜ sınavlarının tanıtımı Başarı Spor Akademisi Kurucusu Vedat Timuroğlu tarafından gerçekleştirildi .
Sınavlara dair meslek tanıtımları ve fiziksek hazırlık süreçleri hakkında öğrencilerimize bilgi verildi.
Çamlıca Oğuz Fen Bilimleri Anadolu Lisesi olarak 12.sınıf öğrencilerimize bu YKS maratonunda bilgilendirici seminerlerimizle öğrencilerimizin motivasyonlarını attırmayı hedefliyoruz.
LİSEDE VELİ OLMAK & YKS SÜRECİ SEMİNERİMİZ
Çamlıca Oğuz Fen Bilimleri Anadolu Lisesi, öğrencilerimizin başarılarını arttırmak, motivasyonlarını güçlendirmek amacıyla 9,10. sınıf öğrencilerimizin yazılı sınavlarında süreci nasıl daha verimli kullanmaları gerektiğini, 11,12. sınıf öğrencilerimizin ise YKS sürecini nasıl kontrol edilmesi gerektiğini ayrıntılarıyla saygıdeğer velilerimize değerli hocamız aktardılar.
"YKS Süreçleri ve Lisede Veli Olmak" konularını ele aldığımız seminerimizi gerçekleştiren değerli Uzman Psikolojik Danışman- Eğitim Koçu Hüseyin Keler hocamıza ve katılım sağlayan velilerimize teşekkür ederiz.
Pİ GÜNÜ ETKİNLİĞİ
Dünya "Pi Günü", ünlü matematik sabiti Pi sayısı anısına özel kabul edilmiştir ve her yıl 14 Mart'ta kutlanmaktadır. Ayrıca, Einstein'ın doğum gününün 14 Mart'a denk gelmesi de ilginç bir tesadüftür. Öğrencilerimizin akademik gelişimleri yanında okul içi ve dışında farklı pek çok sosyal kültürel etkinlikler düzenlemekteyiz. 14 Mart Pi günü etkinliğimiz ile öğrencilerimizde matematik dersi için farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen matematik zümremize ve öğrencilerimize, ikramları hazırlayan velilerimize teşekkür ederiz.
ÇAMLICA OFBAL ZİRVE'DE
Çamlıca Ofbal birinci dönemi "Zirve'de" bıraktı. Tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü, Osmanlı Devletimizin ilk başkenti olan Bursa şehrimize ve ülkemizin gözde kış turizm beldesi Uludağ'a gezi düzenledik. Gezimiz sırasında ilk durağımız, Osmanlı kırsal mimarisinin en görkemli köy yerleşimlerinden biri olarak günümüze kadar gelmeyi başaran Cumalıkızık köyüydü. Özgün sivil mimarlık örneği evlerin, tarihî dokuyu saklayan sokakların ve anıtsal yapıların bütünleştiği önemli bir kültür mirası olan alanda öğrencilerimiz detaylı köy incelemesi yaparak köy ve kent karşılaştırması yapma fırsatı elde ettiler. İkinci durağımız ise, Bursa Ulu Cami, Kozahan, Tophane Saat Kulesi, Hünkar Köşkü, Bursa Kalesi gibi beşeri güzellikleri rehber eşliğinde yakından görme fırsatı yakalamış olduk. Uludağ'da verilen serbest zamanda, tadına doyulmaz kar manzarası eşliğinde dağ yürüyüşü, teleferik keyfi ve keşif turlarıyla devam etti.
MEZUN-ÖĞRENCİ BULUŞMASI
Çamlıca Ofbal 2. Geleneksel Mezun-Öğrenci Buluşması. 12.sınıf mezunlarımızdan İdil Aykan (İstanbul Üniversitesi-Hukuk), İrem Hanedar (Yeditepe Üniversitesi-İç Mimarlık-İngilizce), Ahmet Yalçın Erman (Endüstriyel tasarım-Yeditepe üniversitesi) Sudem Akbaba (Piri Reis Üniversitesi-Denizcilik İşletmeleri Yönetimi-İngilizce), Tarık Şahyar (Bilgi Üniversitesi-Endüstri Mühendisliği-İngilizce), Esra Selin Güngör (Endüstri mühendisliği-İstanbul Ticaret Üniversitesi) Doruk Kartal Medipol Üniversitesi (Fizyoterapi) okulumuza davet edilerek alan, meslek, okudukları üniversite ve üniversiteye hazırlık süreçleri hakkında paylaşımda bulundular. Bu anlamlı buluşma, eğitim hayatlarına oldukça aktif bir şekilde devam eden mezunlarımızın, Çamlıca Ofbal sonrası kariyer süreçlerini ve bilgi birikimlerini paylaşma fırsatı buldukları bir platform sunarak öğrencilere ilham verici bir tecrübe yaşattı. Bu etkileşimli buluşma, Çamlıca Ofbal mezunlarının, başarıları ve deneyimleriyle genç nesillere rehberlik etme misyonunu bir kez daha ön plana çıkardı. Çamlıca Ofbal öğrencileri, mezunlarımızın yaşadığı başarı hikâyelerinden ilham alarak kendi hedeflerine daha emin adımlarla ilerleme fırsatı buldular. Mezun Öğrencilerimize bu değerli paylaşımları için teşekkür eder, üniversite hayatlarında başarılar dileriz.
Bursluluk Sınavı
BURSLULUK SINAVI
6 Ocak 2024 Cumartesi günü 10:00 / 14:00'da
gerçekleştireceğimiz bursluluk sınavımızı kaçırmayınız!
"%100 Başarı %100 Burs" sizin de hakkınız.
Detaylı açıklama için okul.com.tr adresi üzerinden bize ulaşabilirsiniz.
OFbal Mun "Geleceğin Liderleri"
Çamlıca Ofbal öğrencileri Model Birleşmiş Milletler Konferansında; İrlanda, Güney Afrika Cumhuriyeti, Avusturya, İtalya, Suudi Arabistan ve Libya ülkelerini başarıyla temsil etmiştir. Katılan öğrencilerimize ve emeği geçen İngilizce öğretmenimize teşekkür ediyoruz.
YKS 2022'de Kazanan Öğrencilerimizi İftiharla Sunarız!
2021-2022 YKS GURUR TABLOMUZ
"ÇAMLICA OFBAL'DA BAŞARI BİR GELENEKTİR."
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Bilgi Üniversitesi Makine Mühendisliği (İng)
Piri Reis Üniversitesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi (İng)
Yeditepe Üniversitesi İç Mimarlık (İng)
Beykent Üniversitesi Kimya Mühendisliği
Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Hemşirelik (İng)
Doğuş Üniversitesi Endüstri Mühendisliği (ing)
Yeditepe Üniversitesi Endüstriyel Tasarım (İng)
Bilgi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği (ing)
Yeditepe Üniversitesi Matematik (İng)
Antalya Üniversitesi Mimari Restorasyon
Marmara Üniversitesi Coğrafya
Doğuş Üniversitesi Sosyoloji
Nişantaşı Üniversitesi Endüstriyel Tasarım
Gebze Teknik Üniversitesi İktisat
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Makine Mühendisliği
İstanbul Teknik Üniversitesi Kıbrıs Denizcilik İşletmeleri Yönetmeliği (İng)
Doğuş Üniversitesi Sosyoloji
Beykoz Üniversitesi İşletme
Medipol Üniversitesi Fizyoterapi
Medipol Üniversitesi Mimari Restarasyon
Medipol Üniversitesi Diş Protez
Marmara Üniversitesi Elektrik
İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği (ing)
Doğuş Üniversitesi Dış Ticaret (İng)
Piri Reis Üniversitesi Gemi İnşaatı
İstinye Üniversitesi Otomotiv Teknolojisi
Fenerbahçe Üniversitesi Besyo
Nişantaşı Üniversitesi Besyo
Makedonya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği
Medipol Üniversitesi Ticaret
Haliç Üniversitesi Besyo
Maltepe Üniversitesi Adalet