fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Sancaktepe Fen Bilimleri Anadolu Lisesi

Özel Sancaktepe Fen Bilimleri Anadolu Lisesi

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 15
Okul Saatleri:
Tam gün: 08:30/19:00
Eğitim Türü: Karma
Yatılı Durumu: Yatısız
Birinci Yabanci Dil: İngilizce

Özel Sancaktepe Fen Bilimleri Anadolu Lisesi Hakkında

Özel Sancaktepe Fen Bilimleri Anadolu Lisesi Misyonumuz Öğrencileri öğrenmenin geleceği inşa ettiğine ve yaşam boyu süregeldiğine inanmanın bilinciyle bireysel farklılıklarını gözeterek yenilikçi, sorumluluk alabilen, insana, topluma ve doğaya saygılı etik ve akademik standartları yüksek bireyler olarak hayata hazırlamaktır.

Özel Sancaktepe Fen Bilimleri Anadolu Lisesi Vizyonumuz Faaliyet gösterdiği eğitim alanında ülkesine değer katan, akademik ve sosyal yönden ulusal ve uluslararası mecralarda önde gelen bireyler yetiştirmek ve başarılarıyla öncü bir eğitim kurumu olmak.

Farklılıklarımız: Fen Bilimleri okullarında her bireyin farklılıkları olduğunun bilinci ile Farklılaştırılmış Eğitim Programı uygulanmaktadır. Öğrencilerin farklı ilgi ve yetenek alanlarında kendisini geliştirmesine fırsat tanınır. Görsel sanatlar, spor, matematik-fen ve edebiyat alanlarında çeşitli proje ve etkinliklerle bireylere yön verilir. Öğrencinin kendisi ile ilgili farkındalığı arttırarak öz güven duygusu oluşturulur ve öğrenci değerli olduğunu hisseder.

Fiziksel Olanaklar: Özel Sancaktepe Fen Bilimleri Anadolu Lisesi, modern bir mimariye ve akıllı bina teknolojilerine sahip  olan bir eğitim kurumudur. Okulumuz gürültülü çevre gürültüsünden uzak olup, dört katlı olan binasında toplamda 14 derslik , 1 kapalı spor salonu ve 1 açık basketbol ve futbol sahası bulunmaktadır.
Okul binasında merkezi kontrollü yangın sensör sistemi ile güvenli bir eğitim ortamı sağlanmaktadır.
Tüm seviyelerde hijyenik bir eğitim ortamı sunulmuştur. Okul duvarlarında su bazlı boya kullanılmıştır.

Yabancı Dil Olanakları: Fen Bilimleri okullarında İngilizce ve Almanca dil eğitimi verilmektedir. Yabancı dil öğretiminde Farklılaştırılmış Eğitim Programı (Differentiated Education) ve Çoklu Zeka Kuramı (Multiple Intelligence Theory) kullanılır. Bu eğitim modellerinde her öğrencinin kendine uygun öğrenme stiline göre (işitsel, görsel, bedensel……) eğitim almaları sağlanır. Yabancı dil eğitiminde dört dil becerisine (dinleme- listening, konuşma – speaking , okuma- reading , yazma – writing ) çok önem verilmektedir. Fen Bilimleri okullarında yabancı dil derslerinde grup çalışması ( team work), aktiviteler (activities), öğrencilerin öz güvenlerini geliştirmek amacıyla sunumlar (presentations), dijital içerikli kelime oyunları, münazara çalışmaları (debate) yapılmaktadır. Fen Bilimleri okullarında İngilizce derslerimizi Main Course ve Skills başlıkları altında yapılmaktadır. Main Course derslerinde öğrencilere dilin kuralları ve anlamlı cümle kurmaya yönelik çalışmalar yapılmakta olup; Skills derslerinde ise öğrendikleri kurallı cümleleri kullanabilmeleri amacıyla konuşma ve okuma aktiviteleri yapılmaktadır. Almanca derslerinde ise ikinci yabancı dilin önemi vurgulanarak dilin kuralları öğretilir. Yabancı dil eğitimimiz de öğrencilerimizin yabancı dil öğrenimindeki gelişmelerini takip edebilmek amacıyla deneme sınavları uygulanmaktadır.

Yıl Boyunca Yapılan Etkinlikler
Star Student Activities (Yıldız Öğrenci Aktiviteleri)
Kahoot Activities ( Dijital Aktiviteler)
Writing a Story Activities ( Hikaye yazma aktiviteleri)
Reading Activities ( Okuma Etkinlikleri)
Quiz Show (Bilgi Yarışması)
 Debate (Münazara)  
Word Competitions (Kelime Yarışmaları)  
Presentations (Sunum)

Aktiviteler ve etkinlikler:  
Etkinlik, öğretim programının kazanımlarını (öğrencinin göstermesi beklenen) gerçekleştirmeye yönelik, çevresel özellikler ile öğrencilerin ilgi ve ihtiyaçlarının dikkate alındığı, öğrencilerin öğrenmelerinde aktif rol üstlenerek birbirleriyle ve öğretmenleriyle etkileşimde bulundukları, sonunda bilgiye ulaşarak ulaştıkları bilgiyi yapılandırdıkları bir öğrenme-öğretme sürecidir. Bu süreçte, öğrencilerin etkinlikte belirlenen performans göstergelerini aşama aşama ortaya koyması beklenir. Bu aşamalarda da,  
* öğrencilerin kompozisyon-şiir-öykü yazma, grafik çizme, deney düzeneği oluşturma, poster hazırlama, proje raporu yazma, vb. ürünler oluşturmaları; 
 *öğrencilerin takım ruhu kazanmaları amacıyla sportif faaliyetlere katılım göstermeleri
* bilgiyi edinme, edindiği bilgiyi düzenleme ve farklı durumlarda kullanma vb. üst düzey düşünme becerileri göstermeleri; 
* deney yapma, kroki-resim çizme, bir araç tasarlama vb. gözlenebilir performans sergilemeleri;   
* grup çalışmasına katılma, başkalarının fikirlerine önem verme, kendini ifade etme, sunum yapma, iletişim kurma vb. alışkanlıklar ve sosyal beceriler geliştirmeleri    beklenmektedir.   

Etkinlikler geliştirilirken öğrencilerin bireysel farklılıkları dikkate alınarak, geleneksel öğretim yöntem ve teknikleri ile birlikte aktif ve işbirliğine dayalı öğrenme yöntemi ve çoklu zeka kuramından yararlanılmaktadır.    

Hakkımızda: 2019 yılında Atatürk ilke ve inkılapları ışığında Türk milli eğitim sisteminin temel ilkelerine dayanarak kurulan Özel Sancaktepe Fen Bilimleri Anadolu Lisesi ; eğitim ve öğretime farklı bir anlayış getirmek amacıyla kurulmuştur. Öğrencilerin öz güven duygusunu geliştirerek topluma faydalı bireyler yetiştirmek amacıyla ve çağdaş düşünce yapısıyla Sancaktepe bölgesinde hizmet vermektedir. Kuruluşumuzun 4. yılına özel fırsatlarla, sizlerden aldığımız güvenle eğitim ve öğretime devam ediyoruz.

Amacımız Öz güven ve sorumluluk duygusu gelişmiş, araştırmacı , sorgulayıcı, her türlü zorluklarla başa çıkabilen , mutlu, huzurlu, çalışkan, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, dünyadaki gelişmeleri takip eden, akademik alanda kendini geliştiren, TYT ve AYT’de başarı gösterip iyi üniversitelere yerleşen bireyler yetiştirmektedir.

Başarı Bursu

Başarı Dilimi Başarı Bursu
%1 - %10 %30
%10.01 - %25 %20
%25.01 - %75 %10

Özel Sancaktepe Fen Bilimleri Anadolu Lisesi Soru - Cevap

● Dersler kaç dakika sürüyor?

- 40 dakika

● Her sınıftan kaç şube var?

- 4+

● Okulda Hangi Bölümler Mevcut?

- Eşit Ağırlık

- Sayısal

● Üniversiteye Hazırlık Sürecinde Kurs Desteği Sağlanıyor mu?

- Evet

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- MEB Odaklı Eğitim

- Sınav Odaklı Eğitim Sistemi

- Bilingual (Çift Dilli) Eğitim Programı

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Catering firması tarafından getiriliyor

● Mezun Olan Öğrencilerinizin Bir Üniversiteye Yerleşme Oranı Nedir?

- %85-%90

Özel Sancaktepe Fen Bilimleri Anadolu Lisesi Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Sancaktepe Fen Bilimleri Anadolu Lisesi ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    15
  • Özel Sancaktepe Fen Bilimleri Anadolu Lisesi hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 08:30 - 19:00 şeklindedir.
  • Özel Sancaktepe Fen Bilimleri Anadolu Lisesi hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda Almanca, İngilizce dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Sancaktepe Fen Bilimleri Anadolu Lisesi LGS bursu veriyor mu?
    Kurum LGS başarı bursu vermektedir.

Özel Sancaktepe Fen Bilimleri Anadolu Lisesi Yorumları (22)

  • He

    Okulda 3.senemiz genel olarak ogretmenlerimizden,eğitim sisteminden ve disiplin anlayışından oldukça memnunuz. Mine Hocam ve Ecem Hanım ailemizden gibi oldular adeta. Tesekkur ederiz.

  • SG

    Okulda 2.senemiz .yeni yönetim ile cok daha kaliteli bir egitim kurumuna dönüştü. Bu sene cok memnunuz.basarilar.Yıl içinde yapılan veli eğitim seminerleri çok faydalı oldu. Daha sık yapılmasını isterim

  • KA

    Tamamen eğitim kurumu çok özel okul değişikliği yaptık böylesine yardımcı olan anlayışlı eğitimci bir okul bu çevrede görmedim. Bir veli olarak çok memnunum.

  • Özel Sancaktepe Fen Bilimleri Anadolu Lisesi

    Okulun Cevabı:

    Öğrencilerimizin okul ortamını sevmesi akademik başarısı için olmazsa olmazdır. ''Mutlu olan çocuk öğrenmeye ilgi duyar'' diye düşünüyoruz. Öğrencimizin ve sizin memnuniyeti çok değerli. Teşekkür ederiz.

  • Kuzenimin okuduğu okul eğitim kalitesi ve idarecilerinden çok memnunuz.Öğretmen arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ederiz. Böyle bir dönemde disiplin seviyesinin yüksek olduğu bir okul görmek bizleri çok mutlu ediyor.Her şey olması gerektiğinden çok daha güzel.

  • Özel Sancaktepe Fen Bilimleri Anadolu Lisesi

    Okulun Cevabı:

    Öğretmenlerimiz her bir öğrenci için bireysel olarak ilgileniyor. Okulda disiplin anlayışımız, diğerlerinin özgürlüklerine zarar vermeden kendi özgürlüğünü yaşamak üzerine kurulu. Öğrencilerimizin kendini tanıyan ve kendine güvenen bireyler olarak okuldan mezun olmalarını hedefliyoruz. Teşekkür ederiz.

  • MB

    Eğitim kadrosundan idari kadrosuna kadar hizmet almış olduğumuz en iyi okul, disiplin seviyesinin en üst düzeyde olduğu bir okul. Güvenle tavsiye edilir.

  • Özel Sancaktepe Fen Bilimleri Anadolu Lisesi

    Okulun Cevabı:

    Değerli velilerimiz sizlerin yorumları bizler için çok kıymetli çok teşekkür ederiz.

  • Okulun gayet yüksek seviyede eğitimi düzeyi mevcuttur. Aynı zamanda okul idaresi çok disiplinli ve tutumlu öğrenciler için harika bir gelecek sunabilecek kapasitede .

  • My

    Sancaktepe batı fen bilimler Anadolu lisesi kızım Mesude bu sene kayıt patirdim gerek okul yönetimi gerek okul hocalarımız mükembel bir ilgi alaka gösteriyorlar bir veli olarak doğru yere kızımı getirdiğini inanıyorum tşkler batifenbilimleri

  • Ba

    Eğitim görevlilerin öğrencilere ve ailelere verdiği önem değer ve Güleryüzlü olmaları ,okuldaki eğitimleri bizim için çok önemliSosyal aktivitelerin ve eğlencenin artmasını isteriz

  • Bir tanıdığımın kardeşi bu lisede okumakta ve çok faydasını görmekte. Hem idari birimin hem de öğretmenlerin öğrencilere karşı olan ilgileri sayesinde öğrencinin kendisinde ki becerilerini ön plana çıkarabilmekte olduğunu kendi kuzenimde gördüm . Bu ilginizden dolayı çok teşekkür ederiz.

  • Öğretmen kadrosu , idari kadrosu ve güvenliğinden tutunda temizlik elemanlarına kadar ,muhteşem bir okul tüm öğrencilerle birebir ilgilenen, sadece ders değil öğrencileri hayata hazırlamak için gerekli desteği veren tek tek ilgilenen muhteşem bir kadroya sahip tebrik ediyorum.

  • SY

    Cok güzel ve cok saygılı eğitiminlisiniz cani yürekten tebrik ediyorum siziOkulunuz cok iyi cok güzel egitimli bir yer her velinin memnun kalacağına eminim daha da güzel başarılar elde edebilirsiniz

  • EA

    Çok memnunum herşey için teşekkür ederim. Bütün öğrencilerimize başarılar dilerim.Herşey çok güzel.

  • EU

    Hem sanat hem spor hem eğitim konusunda gerçekten harikalar. Özel okul düşünüyorsanız kesinlikle en iyisi. Öğrenci takibi mükemmel. Çocuğumun kendini keşfetmesine yardımcı oldular.

  • DE

    Okula kardeşim ve komşumun çocuğu için görüşmeye gittik. Gerçekten çok detaylı bilgi alıp kafamızdaki sorulara cevap bulduk. Iki öğrencimizde çok memnun eğitimden hocalarından. Sınıf danışman hocaları düzenli olarak bizleri arayıp bilgi veriyor. Çok teşekkür ediyorum okulumuza hocalarımıza emeği geçen herkese.

  • Bd

    Öğrencim bu okula gidiyor kurum oldukça iyi bir eğitim veriyor idare çalışanları ve öğretmenlerden çok memnunuz bu çevrede görebileceğiniz en iyi eğitimi veren disiplinli bir okul gerçekten

  • Gc

    Öğretmenler ve calisanlar çok ilgili disiplinliler emekleriniz için teşekkürler

  • NA

    Pandemi nedeni ile çocuğumun eğitim ve öğretimi konusunda özel bir kurumda destek alması gerektiğini düşündüm. Biraz araştırdıktan sonra Batı Fen Bilimleri Anadolu Lisesi ile iletişime geçip görüşme için gün belirledik. Daha ilk görüşmeye gittiğim anki beni karşılamaları sergiledikleri güler yüzden anladım çocuğumu güvenilir emin ellere teslim edeceğimi... Daha sonrasında kayıt işlemleri vs her konuda çok çok yardımcı oldular. Yaklaşık 1 dönemi geride bıraktık. Oğlum okula giderken ve gelirken hep mutlu ve derslerini asla aksatmıyor. Bunlar çok ince ve önemli detaylar. Kuşkusuz tereddütsüz çocuklarımızın geleceği için atacağınız en güzel adımlardır. Şiddetle tavsiye ediyorum.

  • Su

    2 yıldan beri oğlum özel sancaktepe batı fen Bilimleri anadolu lisesinde okuyor. Tüm personelin güler yüzlülüğü, ilgisi alakası mükemmel. Eğitim ve disiplin üst seviyede. Her konuda her zaman arayıp bilgi vermeleri güvenirliği tartışılmaz bile. Ayrıca Ecem hanıma tüm desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. İyi ki sancaktepe özel batı fen bilimleriBence herşey mükemmel

  • NA

    Kızımın bu zorlu dönemde çıktığı öğrenim yolculuğunda Türkiye'deki diğer öğrencilerden bir adım önde olduğunu düşünüyorum. Kaliteli eğitim verebilmek adına pandemi sürecinde dahi öğrencilere birebir eğitim vermek için ellerini taşın altına koyarak ellerinden gelenin fazlasını yapan okul yönetimine ve öğretmenlerine çok teşekkür ederim .

  • Zs

    Merhaba, küçük kardeşim bu okulda okuyor. Pandemi sürecinde kardeşim okuldan, derslerden epey uzaklaşmıştı. Okullar başlayınca ve kardeşimi bu okula kaydetmek istedik, hem kardeşim hem ben hem de annem babam çok memnun, memnunuz. Eğitimi, özellikle de dil eğitimine önem verilmesi gerçekten bizleri memnun ediyor. Öğretmenleri çok ilgililer, hepsine teşekkür ediyorum. Emeklerinize, eğitiminize…. Teşekkür ederim Sosyal etkinlikler daha detaylı olabilir. Bazı dersler uygulamalı olabilir.

  • MS

    Gerek okul olsun gerekse ogretmen kadrosu olsun deneyimli bir okul idareciler ılgili olduğu gibi bi okadar da aile gibi kızım bu okulda okuduğu için şanslı bizlerde tabiki çocuklarımız bizlerin geleceği geleceğimize iyi bakabilmek icin iyi bir egitim gerek iyi bir egitim ise Batı fen lisesinden geçiyor ilgili ve alakalı olmaları ve sınıf mevcutlarının az olmasi cok guzel yönetim ve ogretmenlerimize tesekkur ederim.

  • Özel Sancaktepe Fen Bilimleri Anadolu Lisesi

    Okulun Cevabı:

    Değerli Velimiz, öğrencilerimizi sizlerin birer emaneti olarak görüyor ve daha verimli ve faydalı nasıl olabiliriz diye çalışııyoruz. Görüşleriniz bizim için cok kıymetli. Biz teşekkür ederiz.

  • MS

    Gerek okul olsun gerekse ogretmen kadrosu olsun deneyimli bir okul idareciler ılgili olduğu gibi bi okadar da aile gibi kızım bu okulda okuduğu için şanslı bizlerde tabiki çocuklarımız bizlerin geleceği geleceğimize iyi bakabilmek icin iyi bir egitim gerek iyi bir egitim ise Batı fen lisesinden geçiyor ilgili ve alakalı olmaları ve sınıf mevcutlarının az olmasi cok guzel yönetim ve ogretmenlerimize tesekkur ederim.

  • Özel Sancaktepe Fen Bilimleri Anadolu Lisesi

    Okulun Cevabı:

    Biz teşekkür ederiz sizlerin memnuniyeti bizlerin başarısıdır.

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Sancaktepe Fen Bilimleri Anadolu Lisesi İletişim Bilgileri

Osmangazi Mah. Bilal-I Habeşi Cad. No:32 Sancaktepe/İstanbul
0 216 706 6887
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum