Videolar mevcut değil.
Lütfen Bekleyin...
VİZYONUMUZ
Özel Şerifali Fen Bilimleri Anadolu Lisesi olarak Bilim ve teknolojiye uyum sağlayan, etik değerleri önemseyen, sorgulayan, küreselleşen dünyaya ayak uyduracak düzeyde yabancı dil bilen, özgüveni yüksek, katılımcı bireyler yetiştiren öncü bir kurum olmaktır
MİSYONUMUZ
Parlak bir geleceğin ancak iyi bir eğitimle sağlanacağı bilinciyle, köy enstitülerinin kazanımlarını göz önünde bulundurarak eğitimde üreterek öğrenmeye dayalı özgün eğitim programıyla geleceği aydınlatmaktır
Sınavlara Hazırlık
Okulumuzda TYT ve AYT çalışmaları 9. sınıftan itibaren başlamakta ve bu çalışmalar geniş bir sürece yayılmaktadır. Bu çalışmaların kontrolü, okulumuzun “Ölçme ve Değerlendirme Merkezi” tarafından yapılmaktadır. Her ay yapılan deneme sınavları ile öğrencilerin bilgi birikimleri ölçmekte ve göstermiş oldukları ilerleme takip edilmektedir. Sınavlarda kullanılan soruları alanında uzman zümre öğretmenleri hazırlamakta ve bu sınavların ÖSYM’nin hazırladığı TYT ve AYT formatında olmasına özen gösterilmektedir.
12. sınıf öğrencilerimize TYT ve AYT müfredatına uygun aşağıdaki programı uygulamaktayız:
Tarama Sınavları
Öğretim dönemi boyunca uygulanan bu sınavlarla öğrencilerin o güne kadar işlenen konuları ne ölçüde öğrendikleri tespit edilir. Sınav sonuçları değerlendirilerek öğrencilerin takviye alması gereken derslerin verilmesi sağlanır.
Deneme Sınavları
Özel Şerifali Fen Bilimleri Anadolu Lisesi olarak Yıl içinde her hafta farklı kaynaklardan yararlanılarak yapılan deneme sınavları ile öğrencilerimize sınav deneyimi, zamanı doğru kullanma ve bilgi eksikliklerini fark edebilme olanağı sağlıyoruz.
Ek Çalışmalar, Tekrar Dersleri
Bu dersler öğrencilerin isteği ve sınav sonuçlarının analiz edilmesinin ardından ihtiyaç duyulması üzerine yapılır. Rehber öğretmenlerimizin planlamasıyla öğrencilere duyurulan bu çalışmada öğrenciler anlamadıkları konuları tekrar etme ve soru çözme olanağı bulur.
Randevulu Ders Sistemi - Tarama Sınavları
Öğretim dönemi boyunca uygulanan bu sınavlarla öğrencilerin o güne kadar işlenen konuları ne ölçüde öğrendikleri tespit edilir. Sınav sonuçları değerlendirilerek öğrencilerin takviye alması gereken derslerin verilmesi sağlanır.
Deneme Sınavları
Yıl içinde her hafta farklı kaynaklardan yararlanılarak yapılan deneme sınavları ile öğrencilerimize sınav deneyimi, zamanı doğru kullanma ve bilgi eksikliklerini fark edebilme olanağı sağlıyoruz.
Ek Çalışmalar, Tekrar Dersleri
Bu dersler öğrencilerin isteği ve sınav sonuçlarının analiz edilmesinin ardından ihtiyaç duyulması üzerine yapılır. Rehber öğretmenlerimizin planlamasıyla öğrencilere duyurulan bu çalışmada öğrenciler anlamadıkları konuları tekrar etme ve soru çözme olanağı bulur.
Randevulu Ders Sistemi
Derse katılamayan ya da işlenen konuyu yeteri kadar anlayamadığını düşünen öğrenciler rehber öğretmenlerle görüşüp randevu alarak bire bir ders çalışır. Ayrıca bilgi eksiği tespit edilen öğrenciler de öğretmenleri tarafından bu programa dahil edilirler.
Cumartesi Günleri Soru Çözümü
Öğrenciler rehber öğretmenlerimiz tarafından planlanan bu çalışmada ders öğretmenleri ile bir araya gelerek bol bol soru çözer, öğrendiklerini pekiştirir.
Üniversite Tanıtım Gezileri
Bu gezilerle öğrencilerimizin hedefledikleri üniversitelerde ve bölümlerde bir gün geçirmeleri ve üniversitede yapılan demo dersler-sunumlarla öğrencilerin motivasyonlarının arttırılması hedeflerinin belirlenmesi sağlanır.
Öğrenci Koçluğu Nedir?
Öğrenci koçluğu bireyin kendi farkındalığını sağlamasına destek olmayı barındırır.Öğrenci koçluğu bu anlamı ile öğrenim yaşantısı içerisinde, özellikle 13 yaşından büyük bireylere eğitsel alanda destek olmaya yönelik bir hizmettir. Öğrenci koçluğu çalışmaları içerisinde:
Bireyi tanıma
Öğrenme yöntemlerini ve bireysel özelliklerini ortaya çıkartma
Etkili sistemli ve verimli çalışmayı sağlama
Başarıyı engelleyen unsurları ortadan kaldırma
Öz güveni arttırma
Eğitim kurumu, aile ve birey arasındaki uyumu sağlama gibi konular yer almaktadır.
Fen Bilimlerinde Bir Öğrenci Koçu Öğrenci İle Nasıl Çalışır?
Fen Bilimleri Anadolu Lisesin’de her öğrencinin bir öğrenci koçu vardır. Öğrenci koçları öğrencisinin kişilik özelliklerini öğrenip,öğrenciyi tanımaya başladıktan sonra akademik anlamda ihtiyaçlarını tespit eder. Kişisel ve akademik olarak ihtiyaçları belirlenen öğrencinin okul yönetimiyle, ebeveynlerin çocuklarıyla ve öğretmenlerin öğrencileriyle iletişimlerinin pratik olması sağlanır.
Mentor Öğretmen sistemini uyguladığımız okulumuzda akademik başarının yükseldiği gibi disiplin problemlerinin de büyük ölçüde çözümlendiği görülmektedir.
Üç Dilli Eğitim
İngilizce: Uluslararası CEF Portfolyo sistemine göre akredite olmuş sertifika programlarına yönelik Native öğretmen destekli, Maincours, Skills ve Sınav Hazırlık dersleri üzerinden 9. Sınıflarda haftada 14 ders saati okuma, yazma, anlama ve dil bilgisi eğitimi yapılmaktadır. Öğrencilerimizin dil öğrenimlerini uluslararası düzeyde Dil Portfolyosu ile belgelendiriyoruz. Öğretmenlerimiz İngilizce’nin dört alanında da yetkin ve uygulamaya yönelik eğitim veren uzmanlardır. Bir dili iletişim aracı olarak eğitimlerinin odağına alan uluslararası projeler ve English Club, Speaking Club gibi uygulamalar önemsenmektedir. 9. Sınıfta neredeyse hazırlık sınıfı tadında yoğunlaştırılmış İngilizce eğitimi 10, 11 ve 12. Sınıflarda azalarak devam etmektedir. Okulumuzda ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda yabancı dil bölüm ve akademik kariyer planları yapılmaktadır
Almanca: İkinci bir yabancı dilin günlük yaşamın pratik kullanımında ana dil öğrenme modeli ve yetkin öğretmenlerle bu dilin temelinin atılması hedeflenmektedir. Yurt dışı geziler, etkinlikler ve konuşma kulüpleriyle desteklenen Almanca, bir dili iletişim aracı olarak kullanmanın motivasyonunu yöntem olarak kullanır.
Yazılım : Bilgisayar dili olarak dünyada kullanılan ve hala geçerliliği olan üç ayrı yazılım programı öğretilir. Öğrencilerin özellikle kendi sosyal ağ alanlarını yönetebilmeleri hedeflenir.
Çift Ülke Diploması
Öğrencilerimiz MEB kazanımlarında Lise Mezuniyet Diplomasına sahip olurlarken, Uluslararası Sertifika programına dahil olanlar da İngiltere, Avrupa Birliği Ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan üniversitelere sınavsız geçiş imkanı elde ederler.
Matematik Akademisi
Matematik eğitiminde öğrencilerimizin seviyelerini belirleyerek Kurlar mantığında temel matematik yeterlilik çalışmaları ve ileri düzey matematik kazanımlarını uygun ders saati, eğitmen ve seviye ile öğretiyoruz.
Kariyer Odaklı Mentörlük Sistemi
Öğrencilerimiz 9. Sınıftan itibaren dört yıllık kişisel kariyer planlaması içerisinde olur. Kişilik yapılarına uygun branş öğretmenlerinin mentörlüğünde gizil kalmış yetenek ve ilgilerini keşfederken, uzman rehber öğretmenlerimiz ve psikologlarımızın klasik ofis rehberliğinde kısa-uzun vadeli hedefler koymak, ders çalışma alışkanlıkları, sınav kaygısı ve stratejileri vb. mesleki rehberlik çalışmaları yapılır. Akademik ve kişisel gelişimleri ders ve dönem bazında ölçme değerlendirme birimi tarafından kayıt altına alınırken sürece dahil olan aktörler (veli, öğretmen, idare) geri beslemelerle bilgilendirilir. Öğrencilerimize dört yılın sonunda ne, kim, nerede, nasıl olmak istediklerine dair sorularının net cevapları pedagojik şekilde algılatılmış olur.
Alanında Tecrübeli Yetkin Eğitim Kadrosu
Ümraniye, Şerifali Mahallesi'nde bulunan okulumuzda öğretmenlerimiz Fen Bilimleri markası öğretmen havuzundan akademik bir kadronun titiz mülakat çalışmaları sonucunda seçilir. Üniversite Hazırlık müfredatı bilincinde ulusal ve uluslararası yarışma ve projelerde başarı odaklı mentörlük modülü gelişmiş, alan ve yabancı dil bilgisine sahip yetkin bir kadro oluşturulur.
Öğretmenlerimizin süreç yönetimi-organizasyon yetisi mentörlük ve alan yetkinliği konularında zümre ve hizmet içi eğitimleri yıl boyu devam eder. Kişilik özelliklerinde olmazsa olmaz olan sabır, çalışkanlık, yardımseverlik ve iletişim becerileri aradığımız öncelikli yetilerdir.
Sosyal Sorumluk Projeleri
Öğrencilerimiz gizil kalmış yetenek, ilgi alakaları doğrultusunda kabiliyetlerini hobi, hatta profesyonel aktivitelere taşıyacak fiziki, akademik ve düşün zemini rahatlıkla bulabileceklerdir. Mentör öğretmenlerimiz organizasyonunda ve gözetiminde bir çok alanda faaliyet yapma ve ürün ortaya çıkarma fırsatı yakalayabileceklerdir.
Bedensel ve Ruhsal Gelişim
Okulumuz 9. Ve 10. Sınıf tüm öğrencilerinin en az bir spor dalında “Lisanslı” yarışmacı olması için gerekli altyapı ve destek verilmektedir. Yine Rehber öğretmenlerimizin öğrettikleri teknikler ile öğrencilerin ruhsal yönlerden stres ile başa çıkmaları, sınav kaygısı ile baş etmeleri önemlidir. Her sanat alanında uygun altyapı çalışmaları sağlanarak öğrencilerin performansları akademik çalışmalara ilhan kaynağı olacaktır.
Tam Öğrenme ve Sınava Yönelik Pekiştirme
12. Sınıf öğrencilerine zorunlu 10. ve 11. Sınıf öğrencilerine opsiyonlu olmak üzere cumartesi günleri 08.50 -14.00 saatleri arasında eğitime devam edilmektedir. 9. Sınıflarımız hafta sonları İngilizce ve Yazılım eğitimlerine devam ederken 12. Sınıflarımız ders anlatım, soru çözüm, deneme sınavları ve zengin yayınlarla üniversite hazırlık çalışmalarına katılmaktadır. Danışman öğretmen ve rehberlik ( ölçme değerlendirme) birimi desteğinde, öğretmenlerimizin gözetiminde oluşturulan pekiştirme öncelikli küçük gruplarda kazanım dersleri düzenlenir. Bu gruplara davet edilen öğrenciler alanında uzman öğretmenler eşliğinde ders tekrarı, soru çözümü vb. uygulamalara katılım sağlarlar (KAFES). Bu çalışmalar sonrasında yapılan mini sınavlar ile öğrencilerimizin değerlendirmeleri kayıt altına alınmaktadır.
Başarı Dilimi | Başarı Bursu |
---|---|
495 - 500 | %100 |
490 - 494 | %90 |
480 - 489 | %80 |
460 - 479 | %70 |
430 - 459 | %60 |
390 - 429 | %55 |
365 - 389 | %50 |
340 - 364 | %45 |
310 - 339 | %40 |
300 - 309 | %30 |
280 - 299 | %25 |
250 - 279 | %20 |
200 - 249 | %10 |
Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?
- Proje Temelli Öğrenme Eğitim Modeli
- Sınav Odaklı Eğitim Sistemi
Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?
Catering firması tarafından getiriliyor
Dersler kaç dakika sürüyor?
35 dakika
Her sınıftan kaç şube var?
3
Okulda Hangi Bölümler Mevcut?
- Eşit Ağırlık
- Sayısal
Üniversiteye Hazırlık Sürecinde Kurs Desteği Sağlanıyor mu?
Evet
Mezun Olan Öğrencilerinizin Bir Üniversiteye Yerleşme Oranı Nedir?
%85-%90
Özel gereksinim öğrencisi (kaynaştırma öğrencisi) kabul ediyor musunuz?
Hayır
Verilen üstün yetenek bursları nelerdir?
- Spor Bursu
- Sanat Bursu
- Akademik Başarı Bursu
- Üstün Zeka Bursu
Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!
Kardeşim nevzat ayazdaydi 11. sınıfın ikinci döneminde devletten geçiş yaptı . Keşke 9 dan beri okusaydi dedik takip ve iyi egitimin farkina varinca
Çevredeki pek çok okula göre eğitim kalitesi çok başarılı çift diploma olanağı ve kullandıkları yayınların Kalitesi ile üniversite sınavlarına direk öğrenci hazırlıyorlar rehber öğretmenleri okul hayatımız boyunca gördüğümüz en iyisi her durumda çocuklarımızın yanında fatih bey yeri geldiğinde bir abi yeri geldiğinde otoriter bir baba kısacası çocuğunuzun gelişim süreci ve değişim sürecine tanık olacaksiniz teşekürler öğrenenlerim iyiki sizi tanidimBina kosullari sıkıntılı ancak bu devirde tercih yapmanız gerekiyor büyük şaşalı binalar fazlaca kira istiyor kurum ogretmenden kaliteyi kısmak zorunda kalıyor burası kaliteyi eğitim kadrosuna yatırmış bina kosullari eh iste
Kesinlikle tavsiye ediyorum. Başta okul müdürümüz fatih bey ve tüm Öğretmenler Ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Başarılarınızın devami diliyorum.
Egitim, ilgi ve alaka, gençlere verdigi değer bakımından dört dörtlük, Herşey için teşekkürler
Okulumuzun öğretmenleri ve yöneticileri, Çocuklarımızın her daim yanında ve çözüm odaklılar...
Cok değerli yöneticiler ve hocalariyla sona geliyoruz her an kendinize muhatap bulup konusabiliyorsunuz yardimci abladan okul mudurune kadar tum kadroya tesekkurlerSimdilik hersey olmasi gerektigi gibi
Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!
Videolar mevcut değil.
Özel Şerifali Fen Bilimleri Anadolu Lisesi
İstanbul / Ataşehir
Üye Girişi
Üye Ol