fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Validebağ Fen Lisesi

Validebağ Fen Lisesi

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Psikolojik Danışman: Var

Validebağ Fen Lisesi Hakkında

Validebağ Fen Lisesi, İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan, 2. Mahmut'un kızı ve Sultan Abdülaziz'in kız kardeşinin yaptırdığı köşk, Cumhuriyet'in ilanından sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na verilmiş ve eğitim - öğretim hizmeti vermeye başlamıştır. 2008 yılında fen lisesi düzeyinde eğitim vermeye başlayan bu okul, sayısal yoğunluklu derslerle öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmektedir. Her sene ivmelenerek artan üniversite yerleştirme başarısı, nitelikli ve kaliteli eğitim merkezi olduğunu kanıtlamaktadır. Validebağ Fen Lisesi akademik başarılarıyla beraber kimliğinin farkında olan, en büyük başarının insan kalabilmek olduğunu bilen, başarıyla övünmeyen, insanlığın geleceğinin tereddütsüz emanet edilebileceği bireyler yetiştiren bir eğitim kurumudur.
Validebağ Fen Lisesi, Türkiye'nin en iyi üniversitelerine öğrenci yerleştirmekte ve bu öğrencileri yalnızca akademik başarılarıyla mezun etmemektedir. Bu okulda okuyan öğrenciler sosyal ve kültürel alanda da bir çok kazanım sağlayarak hayatlarına devam etmektedirler. Bilim şenlikleri, projeler, bahar şenlikleri, etkinlik ve aktivitelerle öğrenci gelişimini sağlayan Validebağ Fen Lisesi, bu alanlarda da bir çok başarıya imza atmıştır.
Bu okul, bir çok projeye ev sahipliği yapmış ve halihazırda bir çok proje yürütmektedir. Bunlardan bazıları, Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte yürütülen TÜBİTAK Projeleri ve kardeş okul Tunceli Türk Telekom Fen Lisesi'yle yürütülen "Bizim Gök Kubbemiz" projesidir. Aynı zamanda bir çok yurtdışı projesi yürüten Validebağ Fen Lisesi, öğrencilerinin çok kültürlü yapıya sahip olması, insan haklarına saygılı, toplumsal sorunlara duyarlı, girişimci öğrenciler olması amacıyla öğrencilerini yurtdışında yürüttüğü projelere teşvik etmektedir. Bu projeler kapsamında, Bir Kitap Bin Etkinlik, Yeni Değil Yeniden, Fotoğraf(Lı) Yorum, Büyükten Küçüğe İlk Yardım, Matematik Öğrenmeyi Öğrenme, Sharp Brains With Mind Games, Sağlığın Temeli Anatomi (Anatomy-The Base Of Health) gibi projeler bulunmaktadır.
Okulda aynı zamanda öğrenciler için pansiyon bulunmaktadır. Yatılı kalan öğrenciler için 3 öğün yemek çıkmakta ve öğrencilere sağlıklı ve düzenli beslenme alışkanlığı sağlanmaktadır.

Validebağ Fen Lisesi Sıkça Sorulan Sorular

  • Validebağ Fen Lisesi adresi nedir?
    ALTUNİZADE MAH. KALFA ÇEŞMESİ SOK. NO:1, ÜSKÜDAR/İSTANBUL
  • Validebağ Fen Lisesi telefon numarası nedir?
    02163391381
icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Validebağ Fen Lisesi İletişim Bilgileri

Altuni̇zade Mah. Kalfa Çeşmesi̇ Sok. No:1, Üsküdar/İstanbul
0 216 339 13** Numarayı Göster
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum