fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Çapa Fen Lisesi

Çapa Fen Lisesi

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Psikolojik Danışman: Var
Birinci Yabanci Dil: İngilizce

Çapa Fen Lisesi Hakkında

Çapa Fen Lisesi, 1848'de Darülmualimin adıyla erkek lisesi olarak kurulmuştur. Cumhuriyetin ilanından sonra bilimsel düşünce yeteneğine sahip bireyler yetiştirilmesi amacıyla “Yüksek Mualim Mektebi” kurulmuştur. Daha sonra öğretmen lisesi olarak devam eden bu okul karma eğitime geçmiştir. Uzun yıllardan beri ilim irfan sahibi, ülkenin aydınlık yüzü olarak yetiştirilen öğrencileri bünyesinde bulundurmaktadır. Aynı amaçla eğitimine devam eden ve son olarak Çapa Fen Lisesi adını alan bu okul, öğrenci yanlısı yaklaşımıyla ezbere sistemden uzak bir anlayışla çağdaş, yenilikçi ve üretken bireyler yetiştirmektedir. Bu okul, gelecek nesillerin olumlu yönde şekillendirilmesi sorumluluğunu alabilen Türk Milli Eğitim Sistemi'nin yıldızlarını yetiştiren; heyecanlı, dinamik, verimli, üretken ve fark oluşturan bir okuldur. İngilizce ve Almanca olmak üzere iki dilde eğitim veren bu kurum, çok kültürlü yapıya sahip bireyler yetiştirmektedir.
Fen lisesi düzeyinde eğitim veren bu kurum, geleceğin doktorlarını ve mühendislerini yetiştirmektedir. Fen ve matematik ağırlıklı olarak eğitim veren Çapa Fen Lisesi, yüzyıllardır alanında uzman bir çok bilim adamı, doktor ve mühendisin mezun olduğu kurum olmuştur.
Bu okul, öğrencilerini üniversite sınavına hazırlarken yalnızca başarılarını göz önünde bulundurmayıp, öğrencilerinin sosyal ve kültürel alanlardaki gelişimlerini daima desteklemektedir. Okul bünyesinde bulunan spor alanları, kütüphane, konferans salonu, müzik odası ve atölyeler ile öğrenciler bir çok etkinlik ve aktivite gerçekleştirebilmektedir. Okulda bulunan sosyal kulüplerle öğrenciler; öz güveni ve öz saygısı gelişmiş, sorun çözme becerisi güçlü, çözüm odaklı, sorumluluk sahibi, anadilini doğru kullanabilen, zamanı etkili ve doğru yönetebilen, iç disiplini gelişmiş, bilgiyi kullanabilen, yenilikçi, yaratıcı bireyler olarak yetişmektedirler.
Çapa Fen Lisesi, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda, cumhuriyetin laik ve demokratik yapısını benimsemiş, milli ve manevi değerlerine bağlı, çağdaş, yenilikçi ve üretken bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadırlar.

Çapa Fen Lisesi Sıkça Sorulan Sorular

  • Çapa Fen Lisesi adresi nedir?
    MOLLA GÜRANİ MAH. TURGUT ÖZAL MİLLET CAD. NO:116, FATİH / İSTANBUL
  • Çapa Fen Lisesi telefon numarası nedir?
    02125324252
  • Çapa Fen Lisesi öğrenci kapasitesi kaçtır?
    567
icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Çapa Fen Lisesi İletişim Bilgileri

Molla Gürani̇ Mah. Turgut Özal Mi̇llet Cad. No:116, Fati̇h / İstanbul
0 212 532 42** Numarayı Göster
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum