fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Bahçeşehir Koleji Başakşehir Fen ve Teknoloji Lisesi

Özel Bahçeşehir Koleji Başakşehir Fen ve Teknoloji Lisesi

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 24
Okul Saatleri:
Tam gün: 08:30/16:00
Yatılı Durumu: Yatılı
Devlet Teşviği: Yok
Eğitim Türü: Karma
Birinci Yabanci Dil: İngilizce

Özel Bahçeşehir Koleji Başakşehir Fen ve Teknoloji Lisesi Hakkında

Özel Bahçeşehir Koleji Başakşehir Fen ve Teknoloji Lisesi geleceğin teknolojisine yön verecek, ülkemizi küresel ölçekte teknoloji liderleri arasında konumlandıracak genç bilim adamlarını yetiştirmek üzere 2006 yılından bu yana Türkiye’nin ve Dünyanın saygın eğitim kurumları arasında yer almaktadır. Öğrenciler ulusal ve uluslararası planda üstün başarılara imza atmakta, Türkiye’nin seçkin üniversitelerine yerleşmekte, yurt dışındaki dünyaca ünlü üniversitelere burslu kabul edilmektedir.
Özel Bahçeşehir Koleji Başakşehir Fen ve Teknoloji Lisesi kontenjanının tamamını yüz soruda yüz net yapan öğrencilerden oluşmaktadır. Diğer okulda verilen derslerden farklı olarak Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi'nde bölüm derslerinin yanında akademisyenler tarafından mühendislik fakültelerinde okutulan temel mühendislik dersleri de verilmektedir.
Özel Bahçeşehir Koleji Başakşehir Fen ve Teknoloji Lisesi'nde öğrenciler sınavlardan kazandığı başarılar ile değil ülke ve dünya çapında proje etkinlik ve çalışmalarında aldıkları başarılarla önce çıkmaktadır.
Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi'nde Genetik Laboratuvarı, Mekatronik/Robotics Laboratuvarı, Elektrik/Elektronik Laboratuvarı, Fizik Laboratuvarı (Mekanik ve Elektrik), Kimya Laboratuvarları, Biyoloji Laboratuvarları, Matematik Laboratuvarları, Distance Learning (Uzaktan Eğitim) Bilgisayar Laboratuvarı, Hyper Class - Bilgisayar Laboratuvarı, Computer Networks Laboratuvarı, Software Laboratuvarı, Bilgisayar Donanım Laboratuvarı, Net Laboratuvarı, Araştırma Laboratuvarı bulunmaktadır.
Özel Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi İstanbul'da 5 gün veya 7 gün yatılı okumak isteyen öğrenciler için modern yurt olanakları sağlamaktadır. Yurt içinde öğrencilerin her konuda güvenli ve rahat olabilecekleri şekilde düzenlenmiştir. 24 saat güvenliğin bulunduğu yurtlarda öğrenciler, 2–4 kişilik odalarda kalmaktadırlar. Kız ve erkek yurtlarının ayrıdır. Her öğrenciye ait bir çalışma masası, oturma salonu ve ortak mutfak bulunmaktadır. Verimli bir dinlenme ve çalışma ortamı sunan yurt odalarının yanı sıra öğrenciler lise binasında bulunan kafeteryadan, etüt salonlarından, kütüphaneden, bilgisayar laboratuvarlarından ve Bilim Müzesinden de istedikleri gibi yararlanabilmektedirler.
Özel Bahçeşehir Koleji Başakşehir Fen ve Teknoloji Lisesi üniversiteye hazırlıkta 11. ve 12. sınıflarda ağırlık vermektedir. 11. sınıfta amaç öğrencinin farkındalık düzeyini artırmak Yüksek öğretim Kurumu Sınavı (YKS) konularını hatırlatmak ve test tekniğini geliştirmektir. Bunu sağlamak amacıyla hafta içi 44 saatlik programın yanında cumartesi günleri 5 saat tamamen Yüksek öğretim Kurumu Sınavına (YKS) yönelik ek ders çalışmaları yapmaktadırlar. Ayrıca yarıyıl tatilinin ilk haftasında dersler devam etmekte, böylece öğrencilerin haftalık ders saatlerinin dışında 225 saat Yüksek öğretim Kurumu Sınavına (YKS) yönelik ek ders görmektedirler.

Özel Bahçeşehir Koleji Başakşehir Fen ve Teknoloji Lisesi Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Bahçeşehir Koleji Başakşehir Fen ve Teknoloji Lisesi ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    24
  • Özel Bahçeşehir Koleji Başakşehir Fen ve Teknoloji Lisesi hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 08:30 - 16:00 şeklindedir.
  • Özel Bahçeşehir Koleji Başakşehir Fen ve Teknoloji Lisesi hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda Almanca, İngilizce dil eğitimi verilmektedir.
icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Bahçeşehir Koleji Başakşehir Fen ve Teknoloji Lisesi İletişim Bilgileri

Başakşehir 1. Kısım Mahallesi, Marmara Caddesi, No:1, Bahçeşehir / İstanbul
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum