fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Çekmeköy İletişim Akşam Lisesi

Özel Çekmeköy İletişim Akşam Lisesi

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 16
Okul Saatleri:
Tam gün: 10:00/22:00

Özel Çekmeköy İletişim Akşam Lisesi Hakkında


Akşam Lisesi Ne Demek?
Akşam liseleri de Milli Eğitim Bakanlığı’ na bağlı faaliyet gösteren bir lisedir. Lise diplomasından sonra üniversite öğreniminize devam etmeyi düşlüyorsanız akşam lisesine kayıt yaptırın. Akşam lisesi ne demek diye araştıranlar çalışırken de okuma fırsatına sahip olduklarını göreceklerdir. Akşam lisesi adı, akşam vakti derslerin işlendiğini vurgulamak içindir. Yoksa derslerin işlenişi ve diplomanın kalitesi açısından bir fark yoktur. Çalışırken de eğitim alma fırsatı sunduğundan kişi kendini çok yönlü geliştirebilir. Kaç yaşında olursanız olun tek yapmanız gereken yarım bıraktığınız hayallerinize yeniden başlamaktır. Çalışırken de okumanın mümkün olduğunu herkese gösterirsiniz. Özel Çekmeköy İletişim Akşam Lisesi'nde öğrenciyken, öğrencilerin kazandıkları tüm haklara siz de kavuşursunuz, indirimli ulaşım hizmetleri, askerlik tecili vb. gibi normal öğrencilerin edindiği haklar sizin de hakkınızdır.
Akşam Lisesine Kimler Gidebilir?
•Lise eğitimini herhangi bir şekilde tamamlayamamış olanlar
•18 yaş altında olup örgün eğitim hakkını kaybetmiş olanlar
•18 yaş altı olup 2 kez sınıfta kalmış olanlar
•Ortaokul mezunları
‘’18 yaşındayım henüz erken’’, ‘’60 yaşındayım artık çok geç demeyin’’ bize ulaşın, tanışalım. Eğitimin yaşı olmaz bir klişe değildir. Özel Çekmeköy İletişim Akşam Lisesi’ yle eğitimin gerçekten yaşı olmaz.
Alınacak lise diploması ve eğitim fırsatları akşam lisesinde de farklı değildir. Üniversiteye giriş hakkınız olduğu gibi diplomanın denkliği ve mahiyeti açısından da sorun yaşamazsınız. Akşam lisesi ile eğitim hakkınızı yeniden yakalayabilirsiniz.
Akşam Lisesi Yaş Sınırı Var Mı?
Akşam liselerinde yaş sınırı yoktur. Bu sayede her yaştan kişi akşam lisesine kayıt yaptırarak lise eğitimini tamamlayabilir. Kendinizi hazır hissettiğiniz yaş hangisi ise akşam lisesine kayıt yaptırarak lise öğrenim hayatınızı başlatabilirsiniz.. Ancak Özel Çekmeköy İletişim Akşam Lisesi her yaştan öğrenci grubuna kişiye özel yaklaşımıyla kendinizi güvende hissedebileceğiniz bir yaklaşım sunmaktadır. 18 yaşını dolduran herkes, 18 yas altında ise belli şartları sağlayan herkes akşam lisesine kayıt yaptırabilir.
Akşam Lisesi Ne Kadar Sürede Biter?
Akşam lisesi her yönden gündüzleri eğitim veren liselerle aynıdır ve arada fark yoktur. Dolayısı ile de eğitim süresi açısından da değişiklik olmaz. Eğitim sistemimizde lise eğitimi toplam 4 yıldır. Daha önceki öğrencilik durumunuza göre akşam lisesine hangi sınıftan başlayacağınız tespit edilip 4 yılı tamamlamanız sağlanır. Çeşitli örneklerle detaylandıralım dersek; ortaokul mezunu ise lise 1 den başlayıp 4 yılı tamamlamalıdır, lise eğitimini 12.sınıfta bırakmış bir kişi 12.sınıftan akşam lisesine başlayıp 1 yılı tamamladığında mezun olur.
Akşam Lisesi Diploması Geçerli Mi?
Milli Eğitim Bakanlığı’ na bağlı olarak kurulmuş eğitim kurumundan yurt içinde ve yurt dışında geçerli lise diploması alırsınız. Akşam lisesi diploması, gündüz öğrenim görmüş ve herhangi bir liseden mezun olmuşsunuz gibi değerlendirilir. Bu yüzden yapacağınız iş başvurularında da akşam lisesi diplomasının dezavantajı yoktur. Herhangi bir liseden mezun olmuşsunuz gibi haklara sahip olduğunuzdan akşam lise diploması gerekli her yere ibraz edilebilir. En az lise mezunu şartı arayan kurumlar ve sınavlar için başvuru yapma imkanınız da vardır. Akşam lisesi MEB’e bağlı kurum olduğundan buradan alacağınız diplomana MEB tarafından verilen e-devletinize işlenen lise diplomasıdır.
Akşam Lisesi Ve Açık Lise Farkı Nedir?
1. Akşam lisesinde sınıf atlama sistemi ile mezun olursunuz. Açık lisede ise kredi sistemi vardır. Kredinizi tamamladığınızda mezun olma şansınız vardır.
2. Açık lisede derslere kendiniz çalışmalı ve sınavlarda başarılı olmalısınız. Akşam lisesi ise yüz yüze eğitim sisteminin uygulandığı okullardandır.
3. Açık lisede başarı oranı kredi ile belirlenir. Açık düz lise ve meslek lisesine göre kredi değişir. Bu kredileri tamamlamanız lise diploması almak için zorunludur. Ancak akşam lisesinde sınıfı geçmeniz başarılı sayılmanız için yeterlidir.
4. Açık lise sınavı toplu olarak yapılan, merkezi sınav sistemi uygulanır. Akşam lisesinde ise her lise kendi sınavını yapar. Okul bünyesinde çalışan öğretmenler tarafından sınavlar hazırlanır, uygulanır.
5. Akşam lisesinde okuduğunuzda gündüz lise eğitimi alanların her türlü yasal hakkından yararlanırsınız. Dolayısı ile de birçok yerde indirim hakkınız da olur. Toplu taşıma ve müze vs. yerlerde indirimli tarifelerden yararlanırsınız.

Özel Çekmeköy İletişim Akşam Lisesi Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- MEB Odaklı Eğitim

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Dersler kaç dakika sürüyor?

- 40 dakika

● Her sınıftan kaç şube var?

- 3

● Okulda Hangi Bölümler Mevcut?

- Eşit Ağırlık

- Sayısal

● Üniversiteye Hazırlık Sürecinde Kurs Desteği Sağlanıyor mu?

- Evet

● Mezun Olan Öğrencilerinizin Bir Üniversiteye Yerleşme Oranı Nedir?

- %80-%85

● Özel gereksinim öğrencisi (kaynaştırma öğrencisi) kabul ediyor musunuz?

- Evet

Özel Çekmeköy İletişim Akşam Lisesi Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Çekmeköy İletişim Akşam Lisesi ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    16
  • Özel Çekmeköy İletişim Akşam Lisesi hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 10:00 - 22:00 şeklindedir.
  • Özel Çekmeköy İletişim Akşam Lisesi hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda Almanca, İngilizce dil eğitimi verilmektedir.
icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Çekmeköy İletişim Akşam Lisesi İletişim Bilgileri

Merkez Mah. Durmuşoğlu Cad. No:16 Çekmeköy / İstanbul
0 216 706 6895
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum