fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Maltepe Oğuzkaan Koleji Ortaokulu

Özel Maltepe Oğuzkaan Koleji Ortaokulu

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 18
Okul Saatleri:
Tam gün: 08:50/15:50

Özel Maltepe Oğuzkaan Koleji Ortaokulu Hakkında

İstanbul Maltepe 'de bulunan Özel Maltepe Oğuzkaan Koleji Ortaokulu Cumhuriyet ilke ve devrimlerine yürekten bağlı; bağımsızlığa laikliğe, demokrasiye sahip çıkan; Türk ulusunun milli, ahlaki, insani ve kültürel değerlerini davranış haline getirmiş; ailesini, yurdunu, ulusunu seven ve onları daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına saygılı, barıştan yana; özgür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, değişime açık; kendine güvenen, kişiliği gelişmiş, sorumluluklarını bilen ve yerine getiren; sanat ve kültürün ulusal kalkınmadaki, çağdaşlaşmada ki önemini bilen, sanata ve kültüre önem veren öz saygısını geliştirmiş, kendini tanıyan ve ifade edebilen; iyi bir meslek sahibi bireyler yetiştirmektedir.
Özel Maltepe Oğuzkaan Koleji Ortaokulu dinleme, konuşma, okuma, yazma ve eleştirel düşünme becerileri kazandırmaya yönelik programlarla öğrencilerin en iyi şekilde İngilizce öğrenmelerini amaçlamaktadır. Derslerde İngilizcenin modern ve güncel kullanımına uygun öğrenme ortamı oluşturulmaktadır.
Öğrenciler 5.sınıfta 17 saat verilen yabancı dil eğitimiyle duygu ve düşüncelerini sözlü veya yazılı olarak doğru anlatabilecekleri konuma getirilmektedir. Yabancı dil eğitimi Multiple Intelligence ( çoklu zeka kuramı) uygulamalarına göre düzenlenmektedir. Öğrenciler; İngilizce bilgilerini kanıtlayabildikleri, uluslararası geçerliliği olan Trinity ve Cambridge sınavlarına katılacaklardır. Bu sayede öğrenciler sınava hazırlık aşamasında İngilizcelerini daha da geliştirebileceklerdir.
Özel Maltepe Oğuzkaan Koleji Ortaokulu 5.sınıfta öğrencilerine haftada 17 saatlik yoğun bir Yabancı Dil programı uygulamaktadır. 6.sınıfta haftada 14 saat Yabancı Dil dersi vardır. İhtiyacı olan öğrencilere bir dönem boyunca ek olarak 4 saatlik hafta sonu İngilizce dersi verilmektedir. 7.sınıfta ise öğrencilere haftada 10 saat İngilizce, 2 saat İspanyolca ve 2 saat Seçmeli 3. yabancı dil (İspanyolca/ Almanca/ Fransızca) dersleri imkanı sunulmaktadır.8. sınıf öğrencileri sınava hazırlamak için Main Course dersinin yanı sıra LGS Takviye dersleri işlenmektedir.

Özel Maltepe Oğuzkaan Koleji Ortaokulu öğrencilere, velilere, gerektiği halde öğretmenlere, personele psikolojik danışma hizmeti verilmektedir. Okulda motivasyon, sınav kaygısı ile baş etme, öğrenme becerisi geliştirme, iletişim becerileri konularında etkinlikler yapılmaktadır. Resim, müzik, Türkçe, rehberlik, beden eğitimi, İngilizce alanlarında etkinlikler yapılmaktadır. Tüm etkinlikler proje aşamasında ilgili birimler tarafından öğrencilerin psikolojik, sosyal, entelektüel gelişimleri açısından incelenip okulun prensiplerine uygun olanlar öğretim yılında uygulanmaktadır. Okulda bilgisayar ve fen laboratuvarı, masa tenisi, spor salonu bulunmaktadır .
Sınıflarda ve yemekhanede başta olmak üzere tüm alanlarda temizliğe önem verilmektedir. Düzenli aralıklarla temizlik kontrolü yapılır ve personeller gerekli eğitimleri almışlardır.
Özel Maltepe Oğuzkaan Koleji Ortaokulu Liseye geçiş sınavına hazırlık programında öğrencilerinin en az %2'lik başarı dilimine girmelerini sağlamaktadır. 5.sınıfta başlayan sınav çalışmaları her sene artarak devam etmektedir. 5 , 6 ve 7. sınıflarda hazırlık programı seçmeli derslerin bir bölümü olarak ek 1 saatlik ders çalışma şeklinde yapılmaktadır.
8. sınıfta ise dönem başlamadan 15 gün önce başlanan derslerle öğrenciler sınava hazır hale getirilmektedir.
Özel Maltepe Oğuzkaan Koleji Ortaokulu sınav öncesi dönemde hafta sonları yoğunlaştırılmış tekrar programı uygulamaktadır.
Özel Maltepe Oğuzkaan Koleji Ortaokulu'nda yemekler hijyenik ortamlarda sağlıklı besinlerden hazırlanarak öğrencilere sağlıklı beslenme imkanı sunulur. Güvenlik hizmeti de verilen okulda güvenlik kameraları 7/24 kayıt yapmakta olup güvenlik görevlileri okula giriş çıkışlarda kontrol etmektedir. Okulun verdiği bir diğer hizmet de servistir. Servislerde tecrübeli ve gerekli eğitimleri almış sürücüler ve hostesler öğrencilere refakat eder. Araçlar düzenli olarak bakımdan geçer.

Özel Maltepe Oğuzkaan Koleji Ortaokulu Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- MEB Odaklı Eğitim

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- İdareciler

- Öğretmenler

- Stajyer/Yardımcı Öğretmenler

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Sınıf Öğretmeni

- Yardımcı/Stajyer Öğretmen

- Psikolojik Danışman

- Müzik Öğretmeni

- Beden Eğitimi Öğretmeni

- Görsel Sanatlar Öğretmeni

- Yabancı Dil Öğretmeni

- Okul Öncesi Öğretmeni

- Basketbol Öğretmeni

- Temel Cimnastik Öğretmeni

- Bale ve Dans Öğretmeni

- Robotik Kodlama Eğitmeni

- Satranç Öğretmeni

- Drama Eğitmeni

- Native Öğretmen

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Haftada 1 kere

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Anne-Baba Eğitimleri

- Yönlendirme

- Rehberlik

- Psikolojik Danışma

- Bilgi Verici Danışmanlık

- Mesleki Rehberlik

- Bireyi Tanımaya Yönelik Testler/Uygulamalar

● Dersler kaç dakika sürüyor?

- 40 dakika

● Tenefüsler kaç dakika sürüyor?

- 10 dakika

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Branş Öğretmenleri

- Sınıf Öğretmenleri

● Her sınıftan kaç şube var?

- 1

● Her yıl kadronuzda öğretmen değişikliği oluyor mu?

- Nadiren

● Servis hizmeti kimler tarafından ve nasıl sağlanıyor?

- Bağımsız Taşıma Firması ile

● Sanat ve spor faaliyetleri için ayda kaç kez etkinlik düzenleniyor?

- 5+

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Güvenlik Görevlisi

- Kamera Sistemi

● Okulda görev alan kaç öğretmen var?

- 21+

Özel Maltepe Oğuzkaan Koleji Ortaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Maltepe Oğuzkaan Koleji Ortaokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    18
  • Özel Maltepe Oğuzkaan Koleji Ortaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 08:50 - 15:50 şeklindedir.
  • Özel Maltepe Oğuzkaan Koleji Ortaokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce, İspanyolca dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Maltepe Oğuzkaan Koleji Ortaokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti sunulmamaktadır.
  • Özel Maltepe Oğuzkaan Koleji Ortaokulu hafta sonu eğitim veriyor mu?
    Hafta sonu eğitim verilmektedir.

Özel Maltepe Oğuzkaan Koleji Ortaokulu Yorumları (6)

  • gk

    Çevre okullara nazaren en tercih edilecek okuldur. Eğitimine diyecek yok, ingilizce eğitimi muhteşem ve akademik eğitim de çok güzel . Bol bol ölçme değerlendirme yapılması çocuğnuzla ilgili geri dönüşü kolaylaştırmaktadır.

  • AB

    Her yönüyle çok iyi bir kurum . Eğitim öğretim muhteşem, ilgi ve alaka çok iyi, yabancı dil eğitimi ultra seviyede, merkezi sınav hazırlıkları çok iyi. Verdikleri hizmetin dışardaki herhangi bir kurumun fiyatının dörtte biri kadar kayıt yaptırıp dört dörtlük bir hizmet alıyorsunuz okul arıyorsanız düşünmeden Maltepe oğuzkaan koleji tercih edebilirsiniz

  • BC

    Öğretmenimizin deneyimli ve ilgili olmasından çok memnunuzAnasınıfında olan kızımın ilkokula hazırlanması açısından ev ödevi olarak çalışmalarının verilmesi

  • As

    Akademik bir eğitim kurumu olduğu için tercih ettik tercihimizde yanılmadık çocuklarımıza verdiğiniz emekler için çok teşekkür ederiz iyi bir eğitim yılı olması dileklerimleYılların eğitim kurumu her şeyiyle mükemmel

  • BC

    Öğretmenlerimizin ve okul yönetiminin deneyimli ve ilgili olmasında çok memnunuz.

  • GS

    8.senemiz olacak okulumuzda.tüm kadrodan (öğretmen ,idari kadro ve tüm görevliler dahil) çok memnunuz.kızımız okul sonrası ilk sene itibari ile okulda bizi bekliyor. Bu durumdaki güven duymak bile çok kıymetli. istediğimiz zaman iletişim kurabiliyoruz. İsteklere duyarsız kalınmıyor bu durumda bağlılığı arttırıyor.Yazılı bilgilendirme sistemleri iyi sözlü bilgilendirmelerinin daha çok olmasını gerektiğini düşünüyorum.

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Maltepe Oğuzkaan Koleji Ortaokulu İletişim Bilgileri

Gülsuyu Mah. Fevzi Çakmak Cad. No:1 Maltepe/İstanbul
0 216 706 6902
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum