fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Ataşehir YÖM Okulları Ortaokulu

Özel Ataşehir YÖM Okulları Ortaokulu

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 20
Okul Saatleri:
Tam gün: 08:30/16:20

Özel Ataşehir YÖM Okulları Ortaokulu Hakkında

Özel Ataşehir YÖM Okulları Ortaokulu, 25 yılı aşkın tecrübeyle beraber “MAKER” yani edindikleri yaratıcı ve bilimsel düşünme becerileri ile ihtiyaçlarını tasarlayabilen bireyler mezun etmek amacıyla İstanbul’da kurulmuştur. Hızlı düşünebilen, kendini yönetebilen, eleştirel düşünebilen, teknolojiyi etkin kullanabilen bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Eğitim sistemi öğrencilerin içsel motivasyona sahip olmasına, hata yaptığında vazgeçmeyip daha iyi olmak için çabalamasına ve gerektiğinde yardım almasına olanak sağlamaktadır. Öğretmenler hem öğrencilere rehberlik yapmakta hem de farklı alanlarda sahip oldukları uzmanlıklarla öğrencilerine yoldaş olmaktadır. Özel Ataşehir YÖM Okulları’nda, öğrencilerine sunulan “Maker Alan”da dört farklı temel istasyon bulunmaktadır. Bunlar “Sanat ve Tasarım, Teknoloji, Doğa- Geri Dönüşüm, Bilim” diye adlandırılmakta, öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenmesine olanak sağlamaktadır. Burada bulunan materyallerle yapılacak her şey öğrencinin hayal gücüne, yaratıcılığına ve ilgisine göre şekillenmektedir. Kurumda, elektronik devre platformları, kodlama araçları, deney tüpleri, ölçü kapları, doğa gözlem kutusu, ahşap yapı inşa malzemeleri gibi araçlar da bulunmaktadır. Özel Ataşehir YÖM Okulları Ortaokulu’nda bu atölyelerin yanı sıra; kapalı spor salonu, jimnastik salonu, müzik odası, kütüphane gibi farklı ilgi alanlarına yönelik de ortamlar yaratılmıştır. YÖM Okulları, velileri okul ekosisteminin içine dahil etmekte ve çocuklarının akademik başarısında, sosyal gelişiminde, etkili öğrenim süreci oluşturma aşamasında alınan kararlarda ortak hareket etmektedir.

Özel Ataşehir YÖM Okulları Ortaokulu Soru - Cevap

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Her gün

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Anne-Baba Eğitimleri

- Yönlendirme

- Rehberlik

- Bilgi Verici Danışmanlık

- Mesleki Rehberlik

- Bireyi Tanımaya Yönelik Testler/Uygulamalar

- Psikolojik Danışma

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- MEB Odaklı Eğitim

- Çoklu Zeka Modeli

● Dersler kaç dakika sürüyor?

- 40 dakika

● Tenefüsler kaç dakika sürüyor?

- 10 dakika

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Branş Öğretmenleri

● Her sınıftan kaç şube var?

- 2

● Her yıl kadronuzda öğretmen değişikliği oluyor mu?

- Hayır

● Servis hizmeti kimler tarafından ve nasıl sağlanıyor?

- Bağımsız Taşıma Firması ile

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- İdareciler

- Öğretmenler

● Sanat ve spor faaliyetleri için ayda kaç kez etkinlik düzenleniyor?

- 5+

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Güvenlik Görevlisi

- Kamera Sistemi

● Okulda görev alan kaç öğretmen var?

- 21+

Özel Ataşehir YÖM Okulları Ortaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Ataşehir YÖM Okulları Ortaokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    20
  • Özel Ataşehir YÖM Okulları Ortaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 08:30 - 16:20 şeklindedir.
  • Özel Ataşehir YÖM Okulları Ortaokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce, İspanyolca, Almanca dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Ataşehir YÖM Okulları Ortaokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti sunulmamaktadır.
  • Özel Ataşehir YÖM Okulları Ortaokulu hafta sonu eğitim veriyor mu?
    Hafta sonu eğitim verilmemektedir.

Özel Ataşehir YÖM Okulları Ortaokulu Yorumları (7)

  • SV

    Eğitim yöntemleri ve iklimi ile çok ayrıcalıklı bir eğitim kurumu. Günümüz ve gelecek için geçerli beceri ve yetenekleri geliştirmeyi hedefleyen zamanının ötesini planlayan, çocuklara değer veren, onlara bağımsız birer birey olduğunu hissettiren bir okul.Mevcut kampüsler verimli kullanılıyor bu nedenle çocukların yeterli oyun imkanı olduğunu gözlemliyorum. Diğer yandan daha geniş kampüsler olsa daha iyi olur düşüncesindeyim.

  • ei

    Güzel okulumuzun açılış tarihinden itibaren ilk kayıt yaptıran öğrencilerinden Zeynep Kandemir in ailesi olarak hem içimiz rahat hem gururlu hem de ileriye matuf heyecanlıyız :) A gününden itibaren " iyi ki " dediğimiz , kızımızı pek çok zaman bizden daha iyi tanıyıp , anlayıp , analiz edebilen hem veli hem çocuk dostu bu ekosistemin bir parçası olmak bizleri ve kızımızı her zaman mutlu etti ediyor ve inanıyoruz ki edecek :) orada olsak da olmasak da kızımızın korunup kollandığını , yargılanmadan kabul gördüğünü ve her türlü ihtiyacında yanında olunacağını bilmek ve okulumuzun hiyerarşisinin her biriminden cevap alabilmek , sorularımıza cevap alıp kimi zaman mutyluluğumuzu ve heyecanımızı aynı oranda paylaşabileceğimizi bilmek öyle kıymetli ki ! gerçekten ilk günden beri İYİ Kİ :) Varolun , çok yaşayın güzel okulumuz ... Bilgelik , iyi niyet , sabır , sebat , istikrar , vicdan ve o her daim koruyup kollayıcı ayrıştırmadan birleştiren koca yüreğiyle hepimizi kucağına alan güzel okulumuz ... sizlerle olmaktan gerçekten gurur duyuyoruz ... koca bir ömür harika anılar biriktirmek dileğiyle ... varolun !okulumuz zaman içerisinde kendi demini bulurken akışa güvenerek zaten doğruyu yaratıp yaşatıp büyütüyor ; bu minvalde ihtiyaç olan her zaman yanınızda olacağımızı belirtmek isteriz ... sevgiyle , saygıyle ve içtenlikle Ebru Şenher İyigün ,Emrah İyigün ve 6B Zeynep Kandemir

  • Yöm Ataşehir Ortaokulu öğrencisi olan oğlum hem sosyal duygusal açıdan hem de akademik açıdan en üst düzeyde destekleniyor. Okulun ingilizcesi oldukça güçlü. Oğlum yazın katıldığı İngilizce kampında yaşıtlarından çok üst düzeyde bir seviye grubunda çalıştı. Kamp öğretmenleri İngilizcesinin çok üst levelda olduğunu hangi okula gidip bu düzeye ulaştığını sorguladılar. Okulun rehberlik birimi de oğlumun gelişimini en iyi şekilde takip ediyor. Okulda gün sonu katılım gösterilen atölyelerde ise oğlumun bir çok ilgi alanını keşfettik ve oğlum çok yeni hobiler edindi. YÖM’lü olmak bizim için çok büyük bir şans ve gurur. Yöm okulu yöneticilerine,öğretmenlerine, çalışanlarına, kurucusu Sayın Kayhan Karlı’ya ve Genel Müdürü Göknur Karlı’ya “Çocuğun Yüksek Yararını” gözettikleri bir okul ekosistemi oluşturdukları ve sorgulayan,tasarım odaklı düşünebilen çocuklar yetiştirdikleri için çok teşekkür ederiz.YÖM Okullarına keşke şunu da yapsalar diyemiyorum biz veliler düşünmeden çoktan gerçekleştirmiş oluyorlar;)

  • ZS

    Çocuk odaklı, Yenilikçi, ezber bozan, geleceğin meslekleri için donanımlı bireyler yetistiren harika bir okul

  • Öğrencilere, beceri odaklı eğitim programı ile yaratıcılığı ve üretkenliği destekleyen bir öğrenme ortamı sunuluyor. Teşekkürler.

  • SP

    Odağında çocuk olan, samimi, içten bir öğretmen kadrosuyla güven veren bir yuva..

  • ŞD

    Her iki çocuğumda bu okulda, burada olmalarından çok mutluyum. Bireysel farklılıkları gözeten, farklılaştırma yöntemiyle her çocuğun kendi hızında gelişmesine fırsat tanıyan, temel derslerde grup, çalışmaları, projelere yer verirken bu sene 7.sınıf olmaları nedeniyle hedefe doğru derslerinin de eklendiği, her çeyrek dönemde farklı atölyelerin seçilebildiği çocuğun öncelikli olduğu bir ortam. Öğretmenlerin ve velilerin gelişimi için düzenli seminerlerin yapıldığı, güler yüzlü bir ekibin bulunduğu bir aile.

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Ataşehir YÖM Okulları Ortaokulu İletişim Bilgileri

Küçükbakkalköy Mah., Yenidoğan Cad., No:27-29 Ataşehir/İstanbul
0 216 706 6874
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum