fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Fen Koleji Ortaokulu

Özel Fen Koleji Ortaokulu

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 20
Okul Saatleri:
Tam gün: 08:20/16:30

Özel Fen Koleji Ortaokulu Hakkında

Özel Fen Koleji Ortaokulu’nda öğrencilerin kişisel gelişimleri dikkate alınarak hazırlanmış özel bir müfredatla eğitim – öğretim faaliyetleri yürütülmektedir. Fen Ortaokulu’nda öğrencilere, MEB’in kazandırılması gereken kazanımları ile birlikte, eğitimi destekleyici yan faaliyetlerle zenginleştirilmiş program sunulur.
Özel Fen Koleji Ortaokulu, proje tabanlı eğitimi destekleyen faaliyetlerle akademik yönden güçlü bireyler yetiştirir.

Danışman; öğrencinin, kendini tanımasına, kendisinde geliştirebileceği alanlarla ilgili hedef belirlemesine, öğrenme becerilerini kazanmasına, organizasyonel beceriler ve sorumluluk duygusu geliştirmesine yardımcı olmak, yaşadığı/karşılaşabileceği problemlerle baş etme becerisini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Proje tabanlı eğitim çalışmaları kapsamında yarışma ve olimpiyat çalışmalarına temel oluşturma hedefiyle, özel bir program uygulanır. Matematik ve Fen Olimpiyatları, TÜBİTAK Proje Yarışmaları, Uluslar Arası Yarışmalara öğrencilerimiz her yıl katılır. Katıldıkları yarışmalarda hem okulumuzu hem ülkemizi temsil ederler.

Stem çalışmalarımız ile kurumumuz Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) gibi farklı disiplinlerin birlikte kullanmasını hedef alır ve disiplinler arası ilişki oluşturacak her sınıf düzeyinde projeler üretir, uygulamalar yapar.
Çoklu Zeka kavramıyla kalıcı öğrenmeler sağlar. STEM Eğitimi ile öğrencilerimizin Matematik ve Fen Bilimlerinde öğrendiklerini Bilişim Teknolojileri ile birleştirıp Mühendislik yaklaşımları ile ürüne dönüştürmesi amaçlı çalışmalar yapılır.

Geleceğin dili kodlama - robotik öğrencilerimiz bilişsel becerilerini ve yaratıcılığını geliştirir ,Okur-yazarlık becerilerinde teknolojiyi daha aktif kullanır, günlük hayatta yaşayacakları herhangi bir problem karşısında farklı stratejiler geliştirmelerine yönelik eğitim verilir.
Okulumuzda iki yıldır aktif olarak devam eden robotik dersleri neticesinde, 70 adet farklı proje üreten öğrencilerimiz’’ İnfomatrix Robotik Olimpiyatı’’nda Dünya 3.sü olmuşlardır.Her yıl “Avrupa Kodlama Haftası” etkinlikleri yapılır.

Özel Fen Koleji Ortaokulu'nda temel amacımız eğitimin kalitesini ve verimliliğini artırmak, eleştirel düşünen, araştıran, geleceğin ihtiyaç duyacağı yaşam becerileri ile donanmış bireyler yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda öğretme ve öğrenme sürecinde öğrencilerin sahip oldukları bilgi ve becerileri tespit etmek, öğrenme sürecinin etkinliğini belirlemek üzere ölçme ve değerlendirme çalışmaları yaparız. Kazanım eksiği bulunan öğrencilerle ilgili olarak; hafta içi veya hafta sonu gerçekleştirilen takviye çalışmaları kapsamında birebir ve grup çalışmaları ile her öğrenciye ulaşılır.

Okulumuz, farklı kültürleri öğrenerek ve aynı zamanda kendi kültürel gelişimlerinin zenginleşmesini sağlar. Okulumuz “CAMBRIDGE SINAV MERKEZİ”dir. Okulumuz öğrencileri sertifika programları kapsamında “Ortaokul Model Birleşmiş Milletler Konferansları (JMUN) ”na katılmaktadırlar.
Okulumuzda CEFR (Common Europen Framework of References fr Languages) standartlarına uygun bir İngilizce programı uygulanır.
2. Yabancı dil olarak öğrencilerimiz, isteğine göre Almanca veya İspanyolca dillerinden birini seçer. Seçilen 2. Yabancı dilde öğrencilere temel kavramları öğretme ve pekiştirme çalışmaları yapılarak dil çeşitliliği sağlanır.

Akıl ve zeka oyunları, kodlama-robotik, drama, satranç, görsel sanatlar, gitar, keman, piyano, beden eğitimi ve spor, dans, sosyal kulüp, FENGEP (Fen Gelişim Eğitim Programı) ve laboratuvar dersleriyle öğrencilerimizin bilimsel ve yaratıcı düşünme becerilerinin gelişimi desteklenir.

Özel Fen Koleji Ortaokulu Tuzla Kampüsü trafikten uzak bir lokasyonda, 8600 metrekare kapalı ve 3000 metrekare açık sağlıklı bir öğrenme ortamı sunmaktadır. Kurumda FENGEP (Fen Gelişimsel Eğitim Programı) adı verilen bir eğitim modeli uygulanmaktadır. Bu programda öğrencilerin değişen öğrenme düzeylerindeki akademik gelişimlerine, bireysel öğrenme ihtiyaçlarına uygun FENGEP planlanmaktadır.
Program kapsamında etüt planlaması, zihinsel becerilerini geliştirebilecekleri zenginleştirilmiş aktiviteler ve etkinlikler yapılmaktadır.
Okulda açık ve kapalı alanlar çocukların sağlıkları ve güvenlikleri göz önüne alınarak, 21. Yüzyılın eğitimi için gerekli metotların en iyi şekilde kullanılabilmesi için dizayn edilmiştir.

Kolejin bahçeleri ekolojik duyarlılığa göre tasarlanmış olup, bu alanlarda gerekli tüm önlemler alınarak tüm kolej ailesine ayrılmıştır. Kendine ait soyunma odaları bulunan, olimpik ölçülere sahip klimalı spor salonu açık ve kapalı tribünleriyle 500’e kadar misafire spor heyecanını sunabilmektedir. Okulun sunmuş olduğu hizmetler arasında yaz okulu, güvenlik , servis ve yemek imkanları da bulunmaktadır .

Özel Fen Koleji Ortaokulu Soru - Cevap

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- İdareciler

- Öğretmenler

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Psikolojik Danışman

- Müzik Öğretmeni

- Beden Eğitimi Öğretmeni

- Görsel Sanatlar Öğretmeni

- Yabancı Dil Öğretmeni

- Basketbol Öğretmeni

- Yüzme Öğretmeni

- Robotik Kodlama Eğitmeni

- Satranç Öğretmeni

- Drama Eğitmeni

- Native Öğretmen

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- 2 Haftada 1 kere

● Dersler kaç dakika sürüyor?

- 40 dakika

● Tenefüsler kaç dakika sürüyor?

- 10 dakika

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Branş Öğretmenleri

● Her sınıftan kaç şube var?

- 3

● Her yıl kadronuzda öğretmen değişikliği oluyor mu?

- Hayır

● Servis hizmeti kimler tarafından ve nasıl sağlanıyor?

- Bağımsız Taşıma Firması ile

● Sanat ve spor faaliyetleri için ayda kaç kez etkinlik düzenleniyor?

- 3

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Güvenlik Görevlisi

- Kamera Sistemi

● Okulda görev alan kaç öğretmen var?

- 21+

● Verilen üstün yetenek bursları nelerdir?

- Akademik Başarı Bursu

Özel Fen Koleji Ortaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Fen Koleji Ortaokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    20
  • Özel Fen Koleji Ortaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 08:20 - 16:30 şeklindedir.
  • Özel Fen Koleji Ortaokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce, Almanca, İspanyolca dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Fen Koleji Ortaokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti bulunmaktadır.
  • Özel Fen Koleji Ortaokulu hafta sonu eğitim veriyor mu?
    Hafta sonu eğitim verilmektedir.

Özel Fen Koleji Ortaokulu Yorumları (5)

  • KK

    Çocuğumun her sabah heyecanla hazırlanmasını ve okula gitmek için sabırsızlanmasını nasıl sağladınız bilmiyorum. Okul yöneticilerimize ve öğretmenlerimize her şey için teşekkürler. İyiki sizlerle karşılaştık.

  • Özel Fen Koleji Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Güzel dilekleriniz için teşekkür ederiz.

  • fs

    hem sosyal hem de sınav odaklı çocuğu çok sıkmadan disipline sokabilen bir okul. bu çağda çocuklarda stres ilerde kötü etkiler yapıldığı unutulmaması lazım. Böyle butik okullar her zaman alternatif olarak düşünülmeli

  • Özel Fen Koleji Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Güzel dilekleriniz için teşekkür ederiz.

  • ck

    okulun kapısında adımınızı atar atmaz güleryüzle karşılanıyorsunuz. her talebinizde çözüm odaklı ilerleyen bir çalışan kadrosu var. Binasından söz etmiyorum bile standartların üstünde bir okul olmuş tebrikler.

  • Özel Fen Koleji Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Güzel dilekleriniz için teşekkür ederiz.

  • Okulun kendisi ayrı güzel, binası ayrı güzel, çalışanlar, öğretmenler, öğrenciler apayrı güzeller. Hakettiğiniz hizmeti hakkıyla veriyorlar.

  • Özel Fen Koleji Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Güzel dilekleriniz için teşekkür ederiz.

  • FC

    Örnek bir kolej olduğunu düşünüyorum. Uluslararası bir okul. İleride çok daha iyi yerlere gelip diğer okullara referans gösterilmesi için önünde hiç bir engel yok.

  • Özel Fen Koleji Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Güzel dilekleriniz için teşekkür ederiz.

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Fen Koleji Ortaokulu İletişim Bilgileri

Postane Mah. Yalıboyu Cad. Halis Bey Sok. No:1, Tuzla / İstanbul
0 216 706 6880
Bu okulda burslu okuma fırsatı seni bekliyor!
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum