fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Murat Ortaokulu

Özel Murat Ortaokulu

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 20
Okul Saatleri:
Tam gün: 09:00/16:30

Özel Murat Ortaokulu Hakkında

1965 yılından bu yana Murat Eğitim Kurumları olarak eğitim ve öğretim hayatında bulunmaktadır. Bahçelievler Yenibosna Merkez Mahallesi'nde yer alan Murat Eğitim

Kurumları yılların verdiği bu tecrübeyle ortaokul öğrencilerine rahat bir öğrenme ortamında, teknolojik sınıflarda bir eğitim deneyimi sunmaktadır. Murat Eğitim
Kurumları ortak değerlere dayanan titiz bir eğitim ortamı yaratmaya çalışmaktadır; saygı, öğrenme ve okuma aşkı, dürüstlük, cesaret, kendini özgürce ve dilediğince ifade etmek. Bu ilkeler doğrultusunda dünyaya kalıcı katkı sağlayan, yaşam boyu öğrenen nesiller yetiştirmeye devam etmeyi amaçlamaktadır.

Bahçelievler, Yenibosna Merkez Mahallesi'nde bulunan Özel Murat Ortaokulu öğrencilerini hızla değişen bir toplumu anlamaya, katkıda bulunmaya ve başarılı olmaya hazırlar, böylece öğrencilerimiz dünyayı daha iyi ve daha adil bir yer haline getirir.
Öğrencilerinin hem sağlam bir eğitimin sağladığı becerileri hem de ortaya çıkan yaratıcı ekonomide başarı ve liderlik için gerekli yetkinlikleri geliştirmelerini amaçlar.
Öğrencilerinin dünyayı daha iyi anlamalarını ve yerel ve küresel toplulukların koşullarını iyileştirmelerini sağlayan pratik ve teorik bilgi üretmelerine öncülük eder.

Özel Murat Ortaokulu, eğitim alanındaki tecrübesi ve teknolojik eğitim ortamları ile öğrencilerini Bahçelievler'deki adresinde ağırlamaktadır. Etkin öğrenim ortamlarında öğrencilerin gelişimlerini desteklemek ve 21. yüzyıl becerilerini öğrencilere en doğru biçimde aktarmak amacı ile branşında uzman eğitmenlerden destek almaktadır.
Ortak eğitim temellerine dayanan bu sistemde öğrencilerine titiz bir eğitim sunarak onların saygı, okuma ve öğrenme aşkı kazandırmak, dürüstlük, cesaret, kendini dilediğince ve özgürce ifade edebilmesi için çeşitli yaklaşımlar uygulamaktadır.
Sağladığı yaklaşımlar doğrultusunda öğrencilerinin dünyaya katkı sağlayabilecek ve yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinen bireyleri hayata hazırlamayı hedeflemektedir.

Bahçelievler, Yenibosna Merkez Mahallesi'nde bulunan Özel Murat Ortaokulu, öğrencilerine çağın gerekliliklerini uzman eğitmenlerle aktarmaktadır.
Eğitim sürecinde oluşacak problemlerin önüne geçebilmek amacı ile öğrencilere kurumda psikolojik danışmanlık hizmeti sağlanmaktadır.
Aynı zamanda kurumda bulunan psikolojik danışmanlık servisi, öğrencilerin; zihinsel, fiziksel, sosyal ve duygusal yönlerden kendisini tanımasını sağlamak adına çeşitli yaklaşımlar uygulamaktadır.

Özel Murat Ortaokulu Soru - Cevap

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Her gün

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Anne-Baba Eğitimleri

- Yönlendirme

- Rehberlik

- Psikolojik Danışma

- Bilgi Verici Danışmanlık

- Mesleki Rehberlik

- Bireyi Tanımaya Yönelik Testler/Uygulamalar

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- MEB Odaklı Eğitim

- Eklektik Yaklaşım

- Yaparak Yaşayarak Öğrenme

- Öğrenci Merkezli Eğitim Modeli

- Sınav Odaklı Eğitim Sistemi

● Dersler kaç dakika sürüyor?

- 40 dakika

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Branş Öğretmenleri

- Sınıf Öğretmenleri

● Her sınıftan kaç şube var?

- 3

● Her yıl kadronuzda öğretmen değişikliği oluyor mu?

- Hayır

● Servis hizmeti kimler tarafından ve nasıl sağlanıyor?

- Bağımsız Taşıma Firması ile

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- İdareciler

- Öğretmenler

- Okul Personeli

- Veliler

- Stajyer/Yardımcı Öğretmenler

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Güvenlik Görevlisi

- Kamera Sistemi

● Okulda görev alan kaç öğretmen var?

- 21+

● Sanat ve spor faaliyetleri için ayda kaç kez etkinlik düzenleniyor?

- 5+

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Sınıf Öğretmeni

- Psikolojik Danışman

- Müzik Öğretmeni

- Beden Eğitimi Öğretmeni

- Görsel Sanatlar Öğretmeni

- Yabancı Dil Öğretmeni

- Okul Öncesi Öğretmeni

- Diğer

- Yüzme Öğretmeni

- Temel Cimnastik Öğretmeni

- Robotik Kodlama Eğitmeni

- Satranç Öğretmeni

● Tenefüsler kaç dakika sürüyor?

- 15 dakika

Özel Murat Ortaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Murat Ortaokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    20
  • Özel Murat Ortaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 09:00 - 16:30 şeklindedir.
  • Özel Murat Ortaokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce, Almanca dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Murat Ortaokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti bulunmaktadır.
  • Özel Murat Ortaokulu hafta sonu eğitim veriyor mu?
    Hafta sonu eğitim verilmektedir.

Özel Murat Ortaokulu Yorumları (32)

  • Ns

    Çok harika bir okul. Öğretmenler çok ilgili. Öğrenci sayısı az olduğu için daha kaliteli bir eğitim alıyorlar. Ana derslerin dışında kulüp etkinlikleriyle çocuklara yeteneklerini keşfedip geliştirme olanağı sunuyor. Okulu ziyaret ettiğinizde farkını anlayacaksınız sıcak samimi ve de kaliteli bir eğitim..

  • Z

    Okul müdürü adem bey çok ilkeli kuralcı tatlı disiplinli önceliği çocukların mutlu ve sağlıkla eğitimi sevdirmek .Adem beye emeklerinden dolayı çok tesekur ederim.Tüm öğretmenlerimiz çok ilgili ve sevgi dokular.öźellikle matematik öğretmenimiz Ebru hocaya teşekkürlerimi borç biliyorum.

  • ÖU

    Kızımızın 8. Sınıf LGS hazırlığı için son sınıfta tanıştığımız Murat okulları pahalı okullara eş değerde ve yeterli bir eğitim imkanı sunmaktadır, Aldığımız hizmetten memnun kaldığımız için oğlumuzuda bu okula kayıt ettirerek yolumuza devam ettik, Bir okulu iyi yapan zaten içindeki eğitmenlerdir özellikle oğlumuz için büyük bir şans olan ve elinden geleni yapan Celil hocaya çok teşekkür ederiz, umarım hocaların ve çocukların mücadeleleri başarı ile taçlanır.

  • ND

    Murat Ortaokulları ticari gözle bakılmadığı kocaman bir aile gibi özverili çalışmalarıyla çok memnunuz. Çocuklarımızı kendi çocukları gibi görerek kucaklıyorlar. Çocuklarımızın sınav dönemlerinde eksikleri olmaması için hafta sonlarında bile eğitimi bırakmıyorlar.Genç dinamik yapıya sahip olup, Murat Ortaokulu ailesine her şey için teşekkür ederiz.

  • TA

    Özel Murat Ortaokulunda kızım okuyor.Okul müdürü çok ilgili ve cana yakın Kızım okulunu ve öğretmenlerini çok seviyor bu durum eğitim başarısınada yansıyor.Ögretmenlerinin hepsi çok ilgili.Başta sınıf ve Fen bilimleri öğretmeni Celil Karakoç,İngilizce öğretmeni Kaan Güner,Matematik öğretmeni Kübra Yakkan ve ismini sayamadığım öğretmenlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Özel Murat Ortaokulu ve öğretmenleri bizim için bir şans

  • ÖB

    Okulumuzun en iyi yanının öğretmenlerin her zaman ulaşılabilir ve diyalog halinde olmamız olduğunu düşünüyorum. Başta sınıf öğretmenimiz Tuğçe Hanım ve bütün branş öğretmenlerimizle iletişimin hem kızım hem de kendim için olumlu olması beni çok mutlu etmektedir. Ayrıca okuldaki samimiyet ortamından da çok memnunum. Müdürümüz Adem Bey'den güvenlik görevlimiz'e kadar girişlerde ve çıkışlarda çocukların yanında olmaları güven vermektedir.

  • Özel Murat Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Değerli velimiz, sınıf öğretmenimiz Tuğçe ÇAKIL, kurum müdürümüz Adem DURMAZ, güvenlik Yavuz bey ve bütün çalışanlarımız adına teşekkür ederiz.

  • ÖB

    Okulun en iyi yanının öğretmenler olduğunu belirtmek isterim. Öncelikle sınıf öğretmenleri Tuğçe Hanım olmak üzere bütün branş öğretmenlerimizle hem kızımın hem de veli olarak kendimin kolay ve samimi bir şekilde diyalog halinde olmamız bizi çok mutlu etmektedir. Bir diğer önemli konu ise okulun içindeki müthiş aile samimiyeti ortamıdır. Müdürümüz Adem Bey'den güvenlik görevlimiz Yavuz Bey'e kadar okul giriş çıkışlarında dahi öğrencilerimizin yanında olması, o samimiyeti vermeleri bir veli olarak beni çok mutlu etmektedir.

  • Özel Murat Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Bizim ailemizin bir parçası olduğunuz için siz değerli velilerimize teşekkür ederiz.

  • BK

    Çok iyi bir okul öğretmenler çok ilgili.Oğluma kattıkları şeyler için teşekkür ediyorum

  • Özel Murat Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Değerli velimiz güzel geri bildiriminiz için çok teşekkür ederiz.

  • NH

    Oğlumun Murat Ortaokulunda 2. yılı .Müdürümüz Adem Bey başta olmak üzere bütün öğretmenlerimizden çok memnunuz. Oğlum da okuluna severek devam ediyor

  • Özel Murat Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Değerli velimiz yorumunuz için teşekkür ederiz.

  • SB

    Başta Okul müdürümüz Adem Durmaz rehber öğretmenimiz Yavuz Eser ve Bilişim teknolojiler öğretmenimiz Tuğçe Çakıl olmak üzere bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz Bu Zorlu süreçte çocuklarımızın yol arkadaşı olduğunuz ve pandemiye rağmen eksiksiz bir şekilde yavrularımızın bir üst sınıfa geçmesini sağladınız emekleriniz için teşekkür ederim bütün çocuklarımızın yollarını sizin gibi kıymetli Öğretmenlerle kesişmesi dileğiyle. Okulun bütün güzel yürekli insanlarını bana ve kızıma katkıları için kattıkları için yürekten teşekkür ediyorum İyi ki varsınız Yolunuz açık olsun sevgiler saygılar.

  • Özel Murat Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Değerli Velimiz güzel yorumunuz için teşekkür ederiz. Her şey çocuklarımız için.

  • s

    Çok memnunum oğlumda Murat ortaokulunda okudu .Şimdi kızım gidiyor içim rahat her şekilde güvenli özverili bir okul.Müdürümüz Adem bey ve öğretmenleri çok iyi insanlar emekleri çok teşekkürlerOkul gayet ayarında sosyel aktivite etkinliklerini yapıyor

  • Özel Murat Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Değerli yorumunuz ve geri bildiriminiz için siz kıymetli velimize teşekkür ederiz.

  • AY

    Okulumuz, öğrencilerinin eğitimi, öğretimi ve mutluluğu için sonsuz çabalıyor tüm öğretmenlerimiz ve idare çok ilgili. Öğretmenlerimize günün her saati ulaşıp bilgi alabiliyoruz özellikle Esra Akdemir hocamıza ayrıca teşekkür etmek isterimOkul müdürümüz, idare ve güvenlik bizler için en iyisini düşünüyor ve uyguluyor onlara çok teşekkür ederim

  • Özel Murat Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Sevgili velimiz, değerli yorumunuza teşekkür eder, öğrencimize başarılar dileriz.

  • ZY

    Murat Ortaokulları Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı eğitimde sınır tanımayan öğretmenlerin her biri ayrı güzel insanlarla dolu kendi adıma yapmış olduğunuz her şey için sonsuz teşekkür ederim.

  • Özel Murat Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Değerli velimiz bu güzel geribildiriminiz için çok teşekkür ederiz. İşimizi en isabetli şekilde yapmaya gayret ediyoruz.

  • Öğretmenlerimizden ve yönetim kadromuzdan çok memnunum çok teşekkürler aile gibiyiz

  • Özel Murat Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Ailemizin parçası olduğunuz için teşekkür ederiz.

  • DB

    İşinde özverili çalışan ve öğretmenlerin olduğu aile sıcaklığında bir kurum sizinle beraber olduğumuz için mutluyuzİngilizce etkinlikleri ve başarı takibi

  • Özel Murat Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Değerli velimiz, İlginiz ve güzel yorumunuz için teşekkür ederiz.

  • Öğretmenlerinin geneli, çocuklarla hem disiplinli ders işliyorlar, hemde arkadaş gibiler.

  • Özel Murat Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Değerli velimiz, yorumunuz ve ilginiz için teşekkür ederiz.

  • Ht

    Bu sene üçüncü senemiz ve okuldan çok memnunuz.basta okul müdürümüz ve sınıf öğretmenimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimiz özellikle pandemi döneminde çok ilgililerdi.bu yüzden çok şükür ki bir eksiğimiz olmadi.kismet olursa kızımı bile önümüzdeki senelerde göndermeyi düşünüyorum. Buradan tüm öğretmenlerimize yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum

  • Özel Murat Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Değerli velimiz, yorumunuz ve ilginiz için teşekkür ederiz.

  • Et

    Duyduğuma göre eğitim kadrosu ve yöneticileri çok güzel insanlar.Dış görüntüsü

  • Özel Murat Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Değerli yorumunuz ve geri bildiriminiz için teşekkür ederiz.

  • OD

    Başta okul müdürümüz Adem DURMAZ, rehber öğretmenimiz M. Yavuz ESER ve matematik öğretmenimiz Ali Can AŞKIN olmak üzere bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Bu zorlu süreçte çocuklarımızın yol arkadaşı oldunuz ve pandemiye rağmen eksiksiz bir şekilde yavrularımızın bir üst sınıfa geçmesini sağladınız. Emekleriniz için teşekkür ederim. Bütün çocuklarımızın yollarının sizin gibi kıymetli öğretmenlerle kesişmesi dileğiyle... Yolunuz açık olsun. Sevgiler. Saygılar.

  • Özel Murat Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Siz değerli velimize öğretmenlerimiz ve kurum müdürümüz adına teşekkür ederiz.

  • İO

    Oğlumun eğitim süreci Murat Ortaokulu'ndan öncesi sıkıntılar ve Murat Ortaokulu'dan sonrası güzellikler olarak ikiye ayrılıyor. Okul müdürümüz sayın Adem Durmaz'ın şahsında, tanımaktan onur duyduğum, okul sahiplerimizden öğretmenlerimize, çalışanlarımızdan, öğrenci servisi yapan arkadaşlarımıza, okulun, bütün güzel yürekli insanlarına, bana ve oğluma katkıları ve kattıkları için yürekten teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.Her şey çok iyi, geliştirilmesi gerekmiyor.

  • Özel Murat Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Sevgili Velimiz; Siz velilerimizin yansımasıdır tüm davranışlarımız. Değerli yorumunuz için teşekkür ederiz.

  • ZA

    Pandemiden dolayı şartlar her ne kadar zorlaşsada elinizden gelenin en iyisini yaptığınızı düşünüyorum

  • Özel Murat Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Sevgili Velimiz, değerli yorumunuz için teşekkür ederiz.

  • Ek

    Okuldan ve en önemlisi öğretmenlerin ilgi ve alakasından memnunum.Benim için önemli olan eğitmenin çocuğumun ruhuna dokunmasıdır bunu hissetmem benim için önemli teşekkürler.

  • Özel Murat Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Sevgili Velimiz; değerli yorumunuz için teşekkür ederiz.

  • GS

    Eğitimde migros kalite + sıcacık ortamı sürekli iletişim halinde ilgi alaka daha ne olsun görmeden geçmeyin

  • Özel Murat Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Migros kalite velimize değerli yorumu için teşekkür ederiz.

  • Db

    Samimi ilgili öğretmenlerin ve idarecilerin olduğu aile sıcaklığında profesyonel bir ortam

  • Özel Murat Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Değerli velimiz, yorumunuz için teşekkür ederiz.

  • MO

    Bir süre anaokulu kısmında oğlum eğitim aldı. Çok beğendik . Ama iş imkanlarından dolayı yer değişikliği yapmak zorunda kaldık. Gerçekten eğitim ve aile bilgilendirme konusunda başarılı ve tatmin edici bir okul tavsiye ederim.

  • Özel Murat Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Sevgili Velimiz; değerli yorumunuz için teşekkür ederiz.

  • Ba

    2020 de başımıza gelen en güzel şeydi okul tercihimiz.Ağustos'ta başlayan okul maceramız virüs engelline takılsada uzaktandan da tüm öğretmenlerin emeği çok fazlaydı

  • Özel Murat Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Sevgili Velimiz; değerli yorumunuz için teşekkür ederiz.

  • Gy

    Çok ilgili öğretmenler ve idari kadroya sahip, aile kıvamında bir okul, çok memnunuz

  • Özel Murat Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Sevgili velimiz yorumunuz ve düşünceleriniz için çok teşekkür ederiz.

  • Ht

    Murat Ortaokulu ile bu sene tanıştık.eğitime verilen önemin yanı sıra gerek okul Müdürü Adem bey gerekse öğretmenlerimiz hem öğrencilere hem de velilere her konuda yardımcı oldular.gördüğüm ilgi disiplin eğitim ( laf yok zaten )sosyal etkinlikler spora verilen önem hep beklentilerimin üstünde gerçekleşti.bu sene deneme senemizdi ve deneme sonucumuz önümüzdeki seneye kayıt yaptırmakla sonuçlandı.bu şekilde devam ettikleri sürece herkese tavsiye ederim ve kısmet olursa diğer çocuklarımı da bu okula gönderirim.adem bey başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin başarılarının devamını diler göstermiş oldukları ilgiden dolayı da teşekkür ederim

  • Özel Murat Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Değerli velimiz, yorumunuz ve ilginiz için teşekkür ederiz.

  • BS

    Bizzat kendim 4 yıldır bu okuldayım eğitimiyle ve öğretmenleriyle mükemmel bir kadrosu var rehber hocasından tutun güvenlik personeline müdüründen temizlikçisine kadar mükemmel bulup bulabileceğiniz en güzel okul

  • Özel Murat Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Değerli öğrencimiz zaman ayırarak yapmış olduğun yorumun için teşekkür ederiz.

  • ÖO

    Murat Ortaokulu ile bu sene tanistik. Bekledigimin uzerinde bir egitim sistemi, ögretmen kadrosu ve en onemlisi ise ogrenci ve veli ile yakindan ilgili bir kurum. Çocuklarin basarilarini destekleyen eksik olduklari noktalarda cözüm yolu bulan inanilmaz deneyimli kadroya sahip.Kulturel ve sosyal faaliyetlerede onem veren bir kurum. Bu da cocuklarin basarisini olumlu yonde etkiliyor.Cocugumun okula mutlu gidip donmesi bizim nekadar iyi bir tercih yaptigimizi gosteriyor. Murat ortaokuluna, gostermis olduklari yakin ilgiden ve egitiminizden dolayi tesekkur ederim.

  • Özel Murat Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Değerli velimiz, ilginiz ve değerli yorumunuz için teşekkür ederiz.

  • SS

    Oğlumuz 4 yıldır Murat orta okullarında eğitim sistemi harika veli ve öğrencilere ilgi çok güzel bire bir eğitim Allah razı olsun gelecek yïllarda kızımı kesin düşünmeden vere bileceğim bir okul bütün hocalarımıza sonsuz teşekkürler.

  • Özel Murat Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Değerli velimiz bu güzel geribildiriminiz için çok teşekkür ederiz. İşimizi en isabetli şekilde yapmaya gayret ediyoruz.

  • B

    3 yıldır oğlumun da eğitim gördüğü bir okul. Kaliteli bir eğitim programı var. Öğretmenlerimiz çok iyi birer eğitmen çok teşekkür ediyorum ilgi ve alakanız için.

  • Özel Murat Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Sevgili velimiz yorumunuz ve düşünceleriniz için çok teşekkür ederiz.

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Murat Ortaokulu İletişim Bilgileri

Yenibosna Merkez Mah. Göl Sok. No:1, Bahçelievler/İstanbul
0 212 963 2076
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum