fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel Sancaktepe Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Ortaokulu

Özel Sancaktepe Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Ortaokulu

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Psikolojik Danışman: Var
Sınıf Mevcudu: 20
Okul Saatleri:
Tam gün: 08:30/16:00

Özel Sancaktepe Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Ortaokulu Hakkında

EĞİTİM FELSEFEMİZ
Geçmiş, geleceğe yön verir. Nasıl bir gelecek tasarımı yapılmışsa, ona göre geçmiş yazılmıştır.
Özel Sancaktepe Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Okulları’nın eğitim felsefesi Köy Enstitülerinin kuruluş felsefesine bağlı, ulusal ve uluslararası arenada tanınmış eğitimci John Dewey’in oluşturduğu ilerlemeci eğitim felsefesine dayanmaktadır. Özel Sancaktepe Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Okulları’nın temel hedefi, toplumun devamını sağlayacak toplumun değişim ve gelişimine yön verecek Yaşam yaratıcılarının yetiştirilmesi olarak belirlenmiştir.
Özel Sancaktepe Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Okullarında öğrencilerin yaparak, yaşayarak öğrenmeleri ön plana alınmaktadır.
Özel Sancaktepe Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Okulumuzun önemli hedeflerinden biri de demokratik bir toplum bilincini öğrencilere kazandırmaktır. Öğrencilerin düşüncelerini kolay şekilde ifade etmelerini sağlanması, farklılıklara duyarlılık gösterilmesi kolay şekilde ifade etmelerinin sağlanması, farklılıklara duyarlılık gösterilmesi öncelikler arasında yer almaktadır.
Özel Sancaktepe Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Okulumuzda her öğrencinin birey olarak kabul edilir ve bilişsel, duyuşsal, devinimsel alandaki bireysel farklılıklara özen gösterilir. Öğrencilerin farklılıklarının farkında olması sağlanarak, bireysel gelişimlerine destek verilmesi eğitimin temel işlevleri arasında yer alır. Öğrencilerin bilgiyi hazır olarak almaları yerine, bilgiyi keşfetmelerini sağlayacak yöntem ve tekniklerin öğrenme süreci içinde uygulanması benimsenir.
Özel Sancaktepe Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Okullarında öğrencilerin en doğru şekilde değerlendirilmesini sağlayan, sonuç ve süreç odaklı değerlendirme yöntemleri kullanılır.
İLKELERİMİZ
Özel Sancaktepe Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Ortaokulu olarak Atatürk İlke ve İnkılaplarına sahip çıkan, laik Cumhuriyetin kazanımlarını benimseyen bir okuluz.
Adil Olmak: Okulumuzun paydaşları olan öğrenci, öğretmen, veli ve çalışanlarına adil olmak. Adalet duygusunu ve empatik düşünce sistemini benimsemek. Yenilikçilik: Yeniliklere, çağdaş yaklaşımlara ve değişimlere açık olmak.
Bireysellik: Bireysel farklılıkların farkında olarak, herkesin tek ve özgür olduğunu hem öğrenme, hem de sosyal gelişim alanlarında kabul etmek.
Demokratik katılım: Okulumuzun tüm paydaşları ile okul süreçlerinin yapılandırılmasında, işbirliği içinde olarak; ‘Bizim Okulumuz’ düşüncesiyle kararların alınmasında öğrencilerimizin, velilerin ve öğretmenlerin düşüncelerine değer vermek. Gelişim yaklaşım içinde, olumluya odaklanmak.
HEDEFLERİMİZ
Özel Sancaktepe Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Okulu olarak öğrencilerimizi;
Atatürk İlke ve İnkılaplarına sahip çıkan, laik Cumhuriyet’in kazanımlarını benimseyen, çağdaş, eleştirel, empatik düşünme becerilerine sahip, öz güveni ve öz saygısı gelişmiş, sorun çözme becerisi güçlü, çözüm odaklı, bireysel farklılıkların bilincinde, sorumluluk sahibi, Anadilini doğru ve etkili kullanabilen, zamanı etkili ve doğru yönetebilen, iç disiplini gelişmiş, bilgiyi kullanıp yerine yenisini koyabilen, değiştirebilen, dönüştürebilen, yenilikçi, yaratıcı, doğaya ve tüm canlıların yaşam hakkına saygılı, çevre sorunlarına duyarlı, inisiyatif alabilen, hayal kurabilen, hak ettiği kariyer yolunda yürüyebilen, iki yabancı dili kullanabilen, sanata ve spora değer veren, estetik kavrayış sahibi,
BÜTÜN YÖNLERİYLE GELİŞMİŞ BİREYLER OLARAK YETİŞTRMEK
Özel Sancaktepe Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Ortaokulu'nda
 Çocukların sosyal bilişsel, duyuşsal gelişimlerinin destekleyen, dil ve özbakım becerilerinin desteklenmesi uygun, özel tasarlanmış öğrenme ortamları
 Zengin materyallerle donatılmış sınıflar ve atölyeler
 Deneyimli,dinamik ve alanında yetkin öğretmen kadrosu yer almaktadır.
 Milli Eğitim bakanlığının oluşturduğu programlar esas alınarak tasarlanan etkinlik ve özgün derslerle öğrencilerin yaşantılarını zenginleştirmeye odaklanan eğitim ve öğretim modeli
 Öğrencilerin Liselere Giriş Sınavında ve Ücretsiz Giriş Sınavlarında başarısını artırmaya yönelik çalışmalar yapılmaktadır.
 Kısa zaman aralıklarında, güvenilir ölçme araçlarıyla yapılan ölçme sonuçlarıyla öğrenme sürecinin niteliği sürekli geliştirilmektedir.
 İnternet ortamında çalışan ve kuruma ait olan ‘Eğitim Yönetim Sistemi’ (EYS) ile ‘ Okul Otomasyon Sistemi’ (ARF) kullanılmaktadır.
 EYS’ de yönetim. rehberlik birimi ve ders öğretmenleri tarafından yapılan çalışmalar paylaşılır. Öğrenci ve veli EYS’ye girerek bu çalışmaları düzenli olarak takip edebilir.
 Fen Bilimleri Eğitim Kurumları, ülkemizin birçok yerinde ulusal eğitime katkı sağlayarak oluşturduğu öğrenme modelleri, sistemler ve bunlara bağlı elde ettiği başarılarla eğitim öğretimde sürdürülebilir başarının iyi bir örneği haine gelmiştir.
 56 yıllık dershane deneyimi ile değişen müfredatlara uygun sorular, testler ve sınavlar; uzman öğretmen kadrosu tarafından hazırlanmaktadır.
 Ülke genelinde dağıtımı yapılan ve tercih edilen Fen Bilimleri yayınları, öncelikli Fen Bilimleri Okulları öğrencilerine sunulmaktadır.
Özel Sancaktepe Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Ortaokulu'nda
‘’ Eliniz toprağa değmedikçe, yediklerinizin gerçek lezzetini anlayamazsınız.’’
Özel Sancaktepe Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Ortaokulunda, Milli Eğitim bakanlığının oluşturduğu programlar esas alınarak tasarlanan etkinlik ve özgün derslerle öğrencilerin tüm alanlardaki becerilerini üst düzeye çıkarmaya ve öğrenci yaşantılarını zenginleştirmeye odaklanan eğitim ve öğretim modeli benimsenir.
 Okullarımızda sınıf, atölye; öğrenci ise yaşam tasarlayıcısı olarak kabul edilir.
 İlkokul sınıflarında başlayan ‘’ Kodlama-Robotik’’ eğitimine ortaokul sınıflarına da devam edilir.
 Öğrenciler, teknolojiyi kullanma becerileri yönünden geliştirilirken, sanal dünya tehlikeleri ve bilgi okur-yazarlığı konusunda da bilinçlendirilirler.
 Öğrencilerin, kendilerinin ifade etme becerisi kazanmaları için, sanat ve spor alanlarında aktif omaları sağlanır. Bu anlamda sanat, spor ve bilim alanlarındaki kulüp çalışmaları 5,6,7. Sınıflarda 2 saat kulüp çalışması ve ayrıca ders dışı çalışma olarak yapılır.
 Ünite giriş ve çıkış testleri öğrencilerin alt öğrenme alanlarına eksiklikleri tamamlanarak üst öğrenme alanlarına geçmeleri sağlanır.
 ATP ‘’ Akademik Takip Programı’’ ile her öğrencinin gelişimi tek tek izlenir ve ‘’ eğitimde bireysel farklılıklar’’ ilkesi doğrultusunda ek çalışmalar planlanır.
 Her öğrencinin farklı öğrenme stili olduğundan hareketle başarısı değerlendirilir ve akademik takip programına göre akademik destek çalışmaları gerçekleştirilir.
 İngilizce öğreniminde 5.sınıf hazırlık sınıfı kabul edilir. Haftalık 18-20 saatlik ders, Türk ve yabancı öğretmenler tarafından yapılır.
 Öğrencilerin, 6.sınıf sonunda B1, 7.sınıf sonunda ise B1+ seviyesine ulaşması hedeflenir.
 8.sınıf öğrencileri derslere ağustos ayında başlar ve okullar eğitim-öğretime başlayana kadar hafta içi ger gün 5 saat olarak derslere devam ederler.
 Rehberlik servisi, öğrenci ve veli ile birlikte her öğrenciye özel çalışma programı hazırlar.
 Öğrenciler, MEB’in kitaplarının yanı sıra Fen Bilimleri Yayınları tarafından hazırlanan yaprak testler, soru bankaları, denem sınavları ve bölüm sınavları ile desteklenir. ÖĞRENME; MERAKLA BAŞLAR, DÜŞÜNCEYLE GELİŞİR, ÇALIŞARAK ŞEKİL ALIR.

Özel Sancaktepe Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Ortaokulu Soru - Cevap

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- MEB Odaklı Eğitim

- Aktif Öğrenme Sistemi

- Sınav Odaklı Eğitim Sistemi

- İşbirlikli Öğrenme Modeli

- Öğrenci Merkezli Eğitim Modeli

● Okul gezilerinde çocuklara kimler refakat ediyor?

- İdareciler

- Öğretmenler

- Okul Personeli

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Okulda görev alan öğretmenlerin branşları nelerdir?

- Sınıf Öğretmeni

- Psikolojik Danışman

- Müzik Öğretmeni

- Beden Eğitimi Öğretmeni

- Görsel Sanatlar Öğretmeni

- Yabancı Dil Öğretmeni

- Diğer

- Robotik Kodlama Eğitmeni

- Satranç Öğretmeni

- Native Öğretmen

● Psikolojik danışman öğrencilerle ne sıklıkla görüşme yapıyor?

- Haftada 1 kere

● Rehberlik servisi tarafında okulda özel ihtiyaçları (yetersizliği) olan öğrencilere yönelik ne tür çalışmalar yapılıyor?

- Aile Görüşmeleri

- Yönlendirme

- Rehberlik

- Psikolojik Danışma

- Bireyi Tanımaya Yönelik Testler/Uygulamalar

● Dersler kaç dakika sürüyor?

- 40 dakika

● Tenefüsler kaç dakika sürüyor?

- 10 dakika

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Branş Öğretmenleri

● Her sınıftan kaç şube var?

- 2

● Her yıl kadronuzda öğretmen değişikliği oluyor mu?

- Nadiren

● Servis hizmeti kimler tarafından ve nasıl sağlanıyor?

- Bağımsız Taşıma Firması ile

● Sanat ve spor faaliyetleri için ayda kaç kez etkinlik düzenleniyor?

- 2

● Güvenlik nasıl sağlanıyor?

- Güvenlik Görevlisi

- Kamera Sistemi

● Okulda görev alan kaç öğretmen var?

- 16-20

Özel Sancaktepe Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Ortaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel Sancaktepe Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Ortaokulu ortalama sınıf mevcutları kaçtır?
    20
  • Özel Sancaktepe Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Ortaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 08:30 - 16:00 şeklindedir.
  • Özel Sancaktepe Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Ortaokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda Almanca, İngilizce dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel Sancaktepe Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Ortaokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti bulunmaktadır.
  • Özel Sancaktepe Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Ortaokulu hafta sonu eğitim veriyor mu?
    Hafta sonu eğitim verilmektedir.

Özel Sancaktepe Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Ortaokulu Yorumları (21)

  • As

    Oğlum 1. Sınıftan itibaren bu okulda okudu. Gerek öğretmenlerimiz, gerek okul idaresi çok nazik ve ilgililerdi. Oğlum Lgs de Kabataş Anadolu lisesini kazandı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

  • ös

    Kızım iki yıldır okulunuzda eğitim görüyor . Hocalarımızın ilgi ve alakaları çok iyi,enerjileri çok yüksek çocukların derse ilgilerini artırıyor.Teşekkürler

  • z

    7 ve 8. sınıf eğitimimde bana son derece katkısı olan bir okul oldu. Özellikle pandemi döneminde uzaktan eğitime rağmen tüm öğrencilere olan birebir ilgilerini asla eksiltmediler.

  • z

    Gerek yöneticileri gerek ögretmenleri öğretime önem veren aile gibi butik bir okul. Öğretim noktasında hiç endişe etmeden geçen bir orta okul süreci atlattık. Son derece ilgililerdi. Yemek kalitesi artabilir.

  • ö

    Öğretmenlerimizin emekleri öğrencilerine karşı sahiplenme duygusu mükemmel. Teşekkürler

  • m

    Okuldan genel olarak memnunuz. Çocuğumuz okulu seviyor ve mutlu gidiyor. Verilen ödev miktarı kararında, ne çok az ne çok fazla. Çalışanlar çok güler yüzlü.

  • za

    Çocuğum ortaokul kademesinde eğitim görüyor. Öğretmen kadrosu çok başarılı ve donanımlı. Her konuda her zaman bize destekler. Teşekkür ederiz.

  • r

    Okulda 6. yılımızı tamamlamak üzereyiz. İlk açıldığı günden beri güler yüzlü personeli, konusunda başarılı öğretmenleri ile eğitim-öğretim hayatımızda hiçbir sorun yaşamadığımız, samimi , başarılı ve yöneticileri tarafından her zaman çözüm odaklı yaklaşan butik bir okuldur.

  • ss

    Sadece öğretim değil aynı zamanda çocuklarımızın eğitimine de önem veren bir kurum olması bizim için çok değerli. Gerek akademik başarıları ,gerek kişisel gelişimleri ile ilgili yakından ilgilenmeleri çok güzel. Kurumda çalışan herkese çok teşekkür ederiz.Okul içi aktiviteler artırılabilir.

  • cs

    Okulumu çok seviyorum 2 dil öğrenmek çok güzel. Öğretmenlerimi çok seviyorum. Derslerim çok iyi .Sınıf mevcudu çok az olduğu için derslerimi çok iyi anlıyorum. Sadece Fen Bilgisi ders saati daha çok olabilir.

  • ös

    Çocuğumun her sabah heyecanla hazırlanıyor ve okula gitmek için sabırsızlanıyor. Okul yöneticilerimize ve öğretmenlerimize her şey için teşekkürler. İyiki sizlerle karşılaştık.

  • a

    İki öğrencimde bu okulda, gerek eğitimden, gerekse öğretmen ve idari kadronun tutumundan çok memnunum. idari kadromuza, öğretmenlerimize ve okul içerisinde emek veren herkese teşekkür ederim.

  • ds

    Fen Bilimleri ortaokulu mevzunuyum. Şuan ise Nabi Avcı lisesinde okuyorum. Ortaokuldaki günlerimi çok özlüyorum. Şuan lisede derslerim iyiyse ortaokulda bana verilen eğitim sayesindedir. Her şey için teşekkürler

  • es

    Ortaokula giden oğlum öğretmenlerini ve okulunu çok seviyor.Öğretmenlerimiz sürekli birebir halinde bizlerle, oğlum okuldayken kesinlikle aklım onda kalmıyor çünkü yapılan herşeyden birebir haberim oluyor. Öğretmenlerimize, idareye teşekkür ederim.

  • ek

    başta kurum çalışanları ve öğretmenleri olmak üzere hepsi çok ilgililer son derece nazik yaklaşıyorlar.çocugumu için rahat şekilde emanet ediyorum ve verdikleri eğitim ise son derece modern seviyede. başarılarının devamını diliyorum.

  • Özel Sancaktepe Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Teşekkür ederiz.

  • md

    Eğitim kalitesinden memnunum. Öğretmenleri alanında uzman ve deneyimliler. Okul köklü bir okul. Teşekkür ederim.

  • Özel Sancaktepe Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Teşekkür ederiz.

  • EA

    Okulumuzdan, öğretmenlerimizden, idaremizden ve okul çalışanlarından çok memnunuz. Çözüm odaklı bir okul. Herkese emekleri için teşekkür ederiz.

  • Özel Sancaktepe Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Teşekkür ederiz.

  • nd

    Kızım 8.sınıfta okuyor.Fen Bilimlerinde 4.yılımız.Çok memnunuz.Tavsiye ediyoruz.

  • Özel Sancaktepe Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Teşekkür ederiz.

  • Kızım bu okuldan mezun oldu ve fen lisesine yerleşti. Çok güçlü ve değerli bir öğretmen kadrosu var. Öğretmenlerin her biri hem akademik hem rehberlik anlamında çocuklarımıza çok destek oldular. Tüm öğretmen kadrosuna sonsuz teşekkür ederim. Çocuklarınızı gözünüz arkada kalmadan emanet edebileceğiniz bir kurumdur.

  • Özel Sancaktepe Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Teşekkür ederiz.

  • sk

    Sınıf mevcudu kalabalık değil ve bireysel ilgi üst düzeyde. 5 yıldır bu okuldayız. Butik ve güzel bir okul. Tavsiye ederim.

  • Özel Sancaktepe Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Teşekkür ederiz.

  • öy

    Kızım Özel Sancaktepe Fen Bilimleri Ortaokulundan mezun. Şu an Kadıköy Anadolu Lisesinde okuyor. Okul idaresi ve öğretmenlerimizden çok memnun kaldım. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

  • Özel Sancaktepe Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Ortaokulu

    Okulun Cevabı:

    Teşekkür ederiz.

icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel Sancaktepe Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Ortaokulu İletişim Bilgileri

Osmangazi Mahallesi, Hilal Caddesi, No:15, Sancaktepe / İstanbul
0 216 706 6879
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum