fb
İstanbul Ankara İzmir Antalya Bursa Kocaeli Adana

Lütfen Bekleyin...

Doğrulanmış Profil
Özel ide okulları Ortaokulu

Özel ide okulları Ortaokulu

Okulu Paylaş!
  • whatsapp share
  • twitter share
  • facebook share
  • mail share

Genel Bilgiler

Psikolojik Danışman: Var
Okul Saatleri:
Tam gün: 08:40/15:55

Özel ide okulları Ortaokulu Hakkında

Özel ide okulları Ortaokulu Üsküdar’da bulunmakta olup öğrencilerine akademik yönü kuvvetli bir eğitim ile birlikte sosyal yaşam becerileri de kazandırmaktadır. Okulda verilen eğitimler ile Atatürk ilke ve İnkılaplarına bağlı, kendini-çevresini tanıyan, değerlerine sahip çıkan, ülkemizdeki ve dünyadaki sorun ve olaylara karşı duyarlı, kendine ve çevresine ve bütün canlılara karşı saygılı, kültür, dil, din ve etnik farklılıkları zenginlik olarak kabul eden, kendisini bu zenginliğin bir parçası olarak gören bireyler yetiştirmek amaçlanmaktadır. ide okullarında öğrenme sürecini yakından takip edilir, farklı yollarla öğrenen öğrencileri desteklemek amacıyla bireysel farklılıkları gözeten eğitim teknikleri kullanılır. Ölçme ve değerlendirmelerle kazanımların yerleşip yerleşmediği belirlenerek öğretim sistemi ve ders planları yapılandırılır. Eğitim sistemimiz MEB tarafından önerilen ders kitaplarının yanı sıra, öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan ve önerilen özgün materyaller, çalışma kağıtları ve eğitim teknolojileriyle desteklenir.
Ders içeriğini zenginleştirmek amacıyla dersliklerin dışında da eğitim alanları oluşturulur. Misafir konuşmacılar, uluslararası konferanslar, şehir içi ve dışı geziler, konser ve tiyatro etkinlikleri düzenlenir. Öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak ve sosyal sorumluluk bilincini geliştirmek amacıyla sosyal yardım projeleri düzenlenir. Yaşlılar evi, ihtiyaç sahibi kurumlar ve hayvan barınaklarına ziyaretler düzenlenir. Sosyal yardım projeleri, öğrenciler veya öğretmenler tarafından önerilir ve organize edilir.
ide’de birinci yabancı dil İngilizce’dir. Özel ide okulları anasınıfında yabancı dil eğitimi görmeye başlayan öğrencilerin ilkokulu bitirdiklerinde A1-A2, ortaokulu bitirdiklerinde ise B1-B2 seviyesinde İngilizce bilgisine ulaşmalarını amaçlanır. İngilizce eğitiminde de en önemli konu eğitimin her alanında olduğu gibi öğretmendir. ide’de bunu sağlamak için büyük çoğunluğu yabancı öğretmenlerden oluşan deneyimli bir öğretmen kadrosuna sahip. Kadrosunun en az %70’i ana dili İngilizce olan (İngiliz, Amerika, Kanada vb. vatandaşı) öğretmenlerden oluşuyor. Yabancı dil eğitimi olarak İngilizce verilmekte olan okulda Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) kriterlerine uygun bir biçimde eğitim verilmektedir. İlkokulu bitiren öğrenciler; Cambridge English ve Flyers sınavına tabii tutulur. Öğrencilerin dersler haricinde İngilizceyi kullanabilmesi için uluslararası etkinliklere de katılma imkanı sunulmaktadır. İngilizce öğretmenleri, sınıflarındaki her bir çocuğun ihtiyacına uygun olarak farklılaştırılmış, teşvik edici ve eğlenceli bir dizi aktiviteler planlar. Bu durum, İngilizceyi yabancı dil olarak öğrenen, İngilizce öğrenmede desteğe ihtiyaç duyan ve yaş grubuna göre beklenenden daha yüksek seviyede olan çocukları da kapsar. 4. sınıftan itibaren ikinci yabancı dil olarak öğrencilere İspanyolca eğitimi verilir. Haftada 2 saat native öğretmenler tarafından verilen derslerde, geleneksel ve modern eğitim yaklaşımlarının bir araya getirerek farklı öğrenme tarzlarına hitap edebilen esnek bir eğitim yaklaşımı ortaya koyulur.
Dersler saat 08.50’de başlar, son ders zili ise saat 15.55’te çalar. En geç, 16.10 gibi servisler okuldan hareket etmiş olur. Özel ide okulları Ortaokulu'nda sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşamüstü de bir ara öğün bulunuyor. Yemekler okulun yemekhanesindeki mutfakta, hijyenik koşullarda günlük olarak ve içme suyu kullanılarak hazırlanır. Donmuş ürün kullanılmaz. Öğrencilerimize sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırma amacıyla sofrada tuz bulundurulmaz. Aylık yemek listeleri sağlık ve beslenme koşulları, öğrencilerin yaş ve gelişim düzeyleri dikkate alınarak özenli bir çalışma ile komisyon tarafından hazırlanır ve diyetisyen tarafından kontrol edilir. Aylık listeler web sayfasında yayınlanır.

Özel ide okulları Ortaokulu Soru - Cevap

● Yemekler okulda mı hazırlanıyor yoksa dışardan mı getiriliyor?

- Okulda hazırlanıyor

● Okulun benimsediği eğitim sistemi/yaklaşımı nelerdir?

- Eklektik Yaklaşım

● Dersler kaç dakika sürüyor?

- 40 dakika

● Tenefüsler kaç dakika sürüyor?

- 10 dakika

● Branş derslerini kimler veriyor?

- Branş Öğretmenleri

Özel ide okulları Ortaokulu Sıkça Sorulan Sorular

  • Özel ide okulları Ortaokulu hangi saatlerde hizmet veriyor?
    Tam gün eğitim saatleri 08:40 - 15:55 şeklindedir.
  • Özel ide okulları Ortaokulu hangi yabancı dil imkanlarını sunuyor?
    Kurumda İngilizce, İspanyolca dil eğitimi verilmektedir.
  • Özel ide okulları Ortaokulu yaz okulu hizmeti sunuyor mu?
    Kurumda yaz okulu hizmeti sunulmamaktadır.
  • Özel ide okulları Ortaokulu hafta sonu eğitim veriyor mu?
    Hafta sonu eğitim verilmemektedir.
icon Senin Yorumun
icon

Bu okul hakkındaki yorumunu çok merak ediyoruz!

Bu okul ile ilgili tecrübelerini yazarak
çocuklarını bu okula yazdırmak isteyen velilerin karar sürecine yardımcı
olabilirsin.

Özel ide okulları Ortaokulu İletişim Bilgileri

Kısıklı Mah., Alemdağ Cad. No:70/72 Üsküdar/İstanbul
0 216 706 6885
Okul Hemen Sizi Arasın!
Fiyat bilgileri, erken kayıt avantajları, randevu talepleri ve sorularınız için formu ücretsiz doldurun. Okul sizi hemen arasın.

Aradığınız Okul ile Hemen Ücretsiz İletişime Geçin!
Sizi arayalım.

Okul Seçerken
Yardıma mı İhtiyacınız Var?
Hemen Arayın!

0212 963 08 28
Harita
Lütfen Bekleyin

Üye Girişi

Şifremi Unuttum

veya

Facebook İle Giriş Yap Üye Ol | Kurumsal Giriş

Üye Ol

veya

Facebook İle Üye Ol Üye Girişi | Okul Kayıt | Şifremi Unuttum